Üdvözöljük a

Salon International London 2017. | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Salon International London 2017.

Gyergyovits Zsolt vagyok mesterfodrász és a mosonmagyaróvári Gyergyovits Hajszalon vezetője. 18 éve rendszeresen látogatom Londonban Salon Internacional divathétvégét. Ezzel az összefoglalóval szeretném nektek átadni az ott látottakat.

Gyergyovits Zsolt mesterfodrász

A divat, a fodrász szakma tudásának, egységesedésének iránya, a geometrikus hajvágás kombinációk, hajszín- satír kombinációk, kontyok, amelynek fő alapja a szabad önkifejezés és az egyéniség kiemelése.

 

A Salon Internatcional divathétvégéje 2017. októberében Londonban ismét összehozta  3 napos programjával az alkotókat az egymásra épülő rendezvénysorozatában.

 

Európa legmeghatározóbb szépségszakmai rendezvénysorozatainak hétvégéje, amely inspirációban teljes a szépségipar minden szegmensére vonatkozóan. Talán ezért is mozgatja, pezsdíti, elevenné teszi a fodrász társadalmat.

 

Látva, érezve, tapasztalva az egységet a szépségiparban dolgozó és a környezetükben lévő emberek között. Működésük tudásának alapjaiban a tisztelet, alázat, elfogadás, kreativitás, hála, öröm, harmónia, béke, mint isteni aspektusok. A fodrászoknak az identitásuk (öntudatuk) része a tanulás, fejlődés, fejlesztés, értéket képezve.

 

A színpadi fodrászok mérhetetlen tudatossággal, példa értékű felkészültséggel, profizmussal vannak jelen munkájuk során.

 

Ami mérhetetlen köszönettel töltheti el a szépségiparban dolgozókat, a fejlett emberi szépségkultúráért, amiért mi magunk és együtt is felelősek vagyunk.

 

Patrick Cameron modelljein keresztül elegáns, letisztult 3-5 perc alatt elkészíthető konty kollekcióval, tanítási technikájával, kápráztatta el a közönséget a kontyfésülő mester. Az egyik modellnek Méhkas formájú konty kiegészítő eleme, meglátásom szerint a Földünkön élő méhek biztonságának óvására hívta fel a figyelmet. A Földi élet fennmaradásának céljából. Kiemelve még a 80-as évek (egyirányba haladás) inspirációjával  csomózási technikával készült kollekcióját.

 

Trevor Sorbie a krativitást, hajművészetet, mély belső, nyugodt békén keresztül nyilatkozta ki. Határtalan kreativitásra sarkalva töltötte ki a teret, kiemelve az innovatív fény-árnyék-satír technikáját.

 

TONI&GUY egyéniség erősítő hajformáinak kollekciójával,  művészi, szabad, önkifejező munkájukkal, lelkesítve inspirálták a közönséget. Az egyik hajkollekció egyiptomi svings jellemvonásaival, innovatív satír technikákkal mélyítette a hajvágás kombinációk erejét. Kontyoknál a fonatok voltak jellemzők.

 

A Sassoon Academy szakemberei briliáns hagyomány őrző munkájukkal, innovatív hajvágás kombinációkkal, satir technikákkal avatták be a résztvevőket, a jelen és jövő divatjába, amely az egyéniség megújulását teljessé teszi. Több modelljüknél is megjelent a göndör haj. Alapjaiban figyelembe véve az egyén hajtípusát- segítve önmaga kiteljesedésében. Példaértékű szakmai tudást megjelenítve fejlesztették a fodrásztársadalmat, a szabad önkifejezés művészetére sarkalva precíz ismereteikkel a fodrászokat. Mindezt kezdve és zárva elbűvölő hajshowval.

 

Szombat este NOICE hajshow vette kezdetét és tartotta össze a fodrászokat. A szervezőktől a helyszínt csak aznap tudtuk meg. A magyar csapat egy részével 2 órás sorban állás után jutottunk be, akkora volt az érdeklődés. Extrém alternatív módon mutatták be az alkotásokat. Hogy csak néhányat említsek, három modell áll a színpadon papírzacskó fejükön, amit aztán a fodrászok leveszek róluk. az egyiken hús, a másikon hagyma, a harmadikon hal, amiket aztán elkezdenek formára vágva igazítani. Másik jellemző a modellek látványos átalakítása, mind ruhában és hajvágásban zenére a színpadon. Ezzel  szélesítve a fodrászok látókörét,  mindezt DJ által alkotott zenére, hajshowk formájában. Bemutatva a fodrászat művészetének életérzését. Az inspirációs munkát végző világsztár fodrászok közül néhányat említve Tim Hartley, Saco, Toni&Guy ....etc

 

Vasárnap este a divat hétvége koronája a Royal Albert hallban megrendezett Aternative Hairshow. Európa több országából érkező fodrászok képviseltetik magukat és mutatják be alternativ, extra alkotásaikat, modelljeikkel hajshow keretében. Megidézve a jelen és jövő hajdivatát. A rendezvényen való részvétel jótékonyság is egyben, hiszen a belépőjegyek teljes összegét a leukémiás gyermekek támogatására ajánlják fel, összefogva e nemes cél érdekében a fodrász társadalmat.

 

„A rendezett hajforma kihat az egyén belső énjére, érzésvilágára.

A jó közérzete is kihat a környezetére.

Fejlődjünk, szépítsük a vendégeket és tegyük szebbé a világot!”

 

 

 

 

 

További képek, információk még  http://fodraszinfo.com/portal/alternative-hair-show-2017/

Forrás: Gyergyovits Zsolt mesterfodrász, 2017.11.07.