Üdvözöljük a

Látogatóban a XXI. század cégmenedzsmentjénél - kamarai elnökség a Veluxnál | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Látogatóban a XXI. század cégmenedzsmentjénél - kamarai elnökség a Veluxnál

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége cégvezetői meghívásra kapcsolatépítő látogatást tett Fertőszentmiklóson, január 9-én. A Velux cégcsoporthoz tartozó Altaterra Kft. ügyvezetője Mészáros Krisztián és a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója Graham Grant Johnstone fogadta a kamarai delegációt.  A 10 fős kamarai delegáció Pintér-Péntek Imre elnök vezetésével az emberi erőforrást megbecsülő, csúcstechnológiát alkalmazó, igazi XXI-ik századi gondolkodású cégmenedzsmentet ismerhetett meg.

velux látogatás 2018

A találkozás során körvonalazódtak az együttműködés formái. Legközelebb a kamarában találkoznak, amikor bővebben megismerik a megyei Kereskedelmi és Iparkamara céljait, működését és az önkéntes tagságban rejlő lehetőségeket is.

 

Az Altaterra Kft. 2006 óta működik Magyarországon. 10 milliárd forintot meghaladó értékesítésének 95 százalékát külföldi piacokon éri el. Raktáraik Lengyelországban, Németországban, Dániában, Angliában, Hollandiában is megtalálhatók. „Merünk mások lenni!” vallják magukról. Fontos számukra a minőség, a széleskörű termékválaszték a rugalmasság. Piacismeretük egyedülálló a dániai székhelyű Velux cégcsoporthoz tartozásuknak köszönhetően.

Velux-nál

 

A Velux Magyarország Kft. 36,2 milliárd forint nettó árbevétellel zárta 2016-os pénzügyi évét, 2015-ben 34,5 milliárd forint árbevételre tett szert. A cégvezetés által kiadott tájékoztatás szerint a cég piaci erősödéséhez hozzájárultak a folyamatos fejlesztések és beruházások, azokra a vállalat 2010 óta 16,5 milliárd forintot fordított. 2016-ban a beruházások összege több mint 2 milliárd forint volt. 2017-ben a fertőszentmiklósi telephely saját finanszírozású fejlesztési projektjét kiemelt beruházásnak minősítette a magyar kormány. Az Igazságügyi Minisztérium nyilvános adatbázisa szerint a cég adózott eredménye tavaly 1,51 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 1,11 milliárd forintról. A gyártás során keletkező hulladék 100 százalékát újrahasznosítják. 2016-ban a fenntartható forrásokból származó fa aránya a termelésben elérte a 98 százalékot. A vállalat a magyar gyártóbázisokon a 2007-es bázisidőszakhoz képest 32 százalékkal csökkentette a károsanyag-kibocsátást, amit 2020-ra 50 százalékban határoztak meg. A dán érdekeltségű Velux tetőablakai 1986 óta érhetőek el a magyar piacon, a magyarországi leányvállalat több mint 1000 alkalmazottal működik, Fertődön és Fertőszentmiklóson van gyártóegysége. A folyamatos, aktív társadalmi felelősségvállalás (CSR) jellemzi tevékenységüket. 2015-ben CSR Hungary Díjat kapott a VELUX Magyarország Kft. Biztonsági Kiválóság programja „Közös ügyek, közös felelősség” kategóriában. 2016-ban 56 szervezetet támogattak Magyarországon, 115 ezer euró értékben. Támogatásuknak örülhetnek Fertődőn, Fertőszentmiklóson túl más környékbeli települések, úgymint Petőháza, Sarród, Sopron, Fertőszéplak, Kapuvár, Hegykő egyes non-profit szervezetei is. Támogatnak sportot, kultúrát, szociálisan hátrányosakat, időskorúakat egyaránt.

 

 

A kamarai delegáció tagjai:

Pintér-Péntek Imre             kamarai Elnök                                                 vállalkozása: X-Meditor Kft.

Varga Szabolcs                 kamarai Általános alelnök                                 vállalkozása: Varga és Társa Kft.

Vörös Gyula                      kamarai Ipari tagozati elnök                              vállalkozása: Bio-Textima Kft.

Dr. Lakatos István              kamarai Kézműipari tagozati elnök                    vállalkozása: Minerva Sop Bt.

Szakács Imre                     kamarai Fertő-Rábaközi térségi elnök                vállalkozása: Ker-Szak Kft.

Szilasi Péter Tamás           kamarai Ipari tagozati elnökségi tag                   vállalkozása: NEMAK Kft.

Molnár Albert                     kamarai Kereskedelmi tagozati elnökségi tag     vállalkozása: Lakásbérlet Kft.

Sántha András                  kamarai Kézműipari tagozati elnökségi tag        vállalkozása: Multi-Land Kft.

Török József Bálint       kamarai Etikai bizottsági elnök,                         vállalkozása: Török Gépipari Kf