Üdvözöljük a

A Leier Csoport átveszi Románia egyik legnagyobb téglagyárát (2018) | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Leier Csoport átveszi Románia egyik legnagyobb téglagyárát (2018)

A Leier vállalatcsoport 2005-óta van jelen Romániában egy betonüzemmel, ahol a magasépítés, a mélyépítés és a kertépítés számára készít termékeket. Most döntés született, hogy a Leier belép a romániai téglapiacra és átveszi a BRIKSTON téglagyártó céget.

A BRIKSTON már régóta jelentős szereplője a román téglapiacnak. 2018-ra kereken 20 millió € árbevételt könyvel el és mintegy 230 munkatársat foglalkoztat. A Leier célja ezzel a lépéssel az, hogy építőanyag-gyártóként pozícióit lényegesen erősítse a román piacon. A cégcsoport ezzel a felvásárlással termékkínálatát egy széles vázkerámiás falazóelem választékkal tudja kiegészíteni a partnerei felé. A vételárat a felek üzleti titokként kezelik.

 

A Leier Csoport hét országban (Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Horvátország és Ukrajna) működtet vállalkozásokat az építőanyag-gyártás, a gépkocsi-értékesítés és -szervizelés, az ingatlangazdálkodás valamint a forma- és gépgyártás ágazataiban. A 2018-as évre vonatkozóan a csoport kereken 250 millió € árbevételt tud felmutatni.

Leier International