Üdvözöljük a

Ismét TŰZVÉDELMI SZAKVIZSGA a kamarában! | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ismét TŰZVÉDELMI SZAKVIZSGA a kamarában!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási tagozata kamarai tagjai és az érdeklődő vállalkozások részére Tűzvédelmi szakvizsgát október 19-én a kamara székházában. VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!

„A gazdálkodó tevékenységet folytató magánszemélyeknek, jogi személyeknek, a jogi és magánszemélyek jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteinek a létesítmények, az építmények, a technológiai rendszerek megvalósításával, üzemeltetésével, fejlesztésével összhangban gondoskodniuk kell a jogszabályokban és kötelezően alkalmazandó szabványokban meghatározott tűzvédelmi követelmények megtartásáról, valamint a tevékenységi körükkel kapcsolatos veszélyhelyzetek megelőzésének és elhárításának feltételeiről.”

Időpont:         2019. október 19. szombat, 8.00 óra

Helyszín:      Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara                                                     9021 Győr, Szent István u. 10/a, Baross Gábor konferenciaterem

Program:     

 

8.00 – 12.00 óra       Előadás, konzultáció 1., 2., 3., 15. foglalkozási ágakban

 

12.00 – 13.00 óra     Vizsga

 

A 45/2011. (XII.7.) BM  rendelet rendelkezik a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglakozási ágakról, munkakörökről és a szakvizsga részletes szabályairól. A rendelet alapján többek között az alábbi foglalkozási ágak esetében a foglalkoztatás feltétele az érvényes tűzvédelmi szakvizsga megléte.

 

A tűzvédelmi szakvizsgához kötött foglalkozási ágak és munkakörök, melyekben szakvizsgát szervezünk:

 

1. Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.

 

2. A robbanásveszélyes tűzveszélyességi osztályba sorolt anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők.

 

3. Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők.

 

15. Tűzgátló tömítések beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.

 

Szakvizsgával kell rendelkeznie annak a személynek is, aki fenti foglalkozási ágak közül az 1., 2. pontokban meghatározott tevékenységet végzők munkáját közvetlenül irányítja.

 

Felhívom szíves figyelmét, hogy a 259/2011.(XII.7.) Korm. rendelet 1. számú melléklete határozza meg a tűzvédelmi szabálysértések büntetési díjtételeit, többek között a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett tevékenység érvényes szakvizsga nélküli végzése és irányítása esetén kiszabható bírságösszegeket is.

 

A tűzvédelmi szakvizsga díja foglalkozási áganként önkéntes kamarai tagoknak: 12.000,- Ft+Áfa/fő, mely a kamara által kiállított számla alapján előre fizetendő.

 

A tűzvédelmi szakvizsga díja foglalkozási áganként regisztrált vállalkozásoknak: 15.000,- Ft+Áfa/fő, mely a kamara által kiállított számla alapján előre fizetendő.

 

Érdeklődőink a tűzvédelmi szakvizsga anyagát elektronikus úton kapják meg.

 

Jelentkezési határidő: 2019. október 10., csütörtök 12.00 óra

 

Részvételi szándékát kérjük a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével 2019. október 10. csütörtök 16.00 óráig a koordinacio@gymskik.hu e-mail címen jelezze.

 

Szeretettel várjuk Önt és munkatársát a kamara által szervezett tűzvédelmi szakvizsgán!

 

Győr, 2019. szeptember 6.

 

Üdvözlettel:

 

                                                                                            ……………………………………………..

                                                                                              Kalmárné Dr. Hollósi Erika sk.

                                                                                                                Titkár

Helyszín: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, 9021 Győr, Szent István út 10/A, Baross Gábor konferenicaterem
Időpont: 2019. 10. 19. 08:00 - 2019. 10. 19. 14:00
Jelentkezés határideje: 2019. 10. 10. 12:00