Üdvözöljük a

Nemzetközi Tanirodai Verseny - A Deák Ferenc Szakgimnázium sikeres kezdeményezése | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nemzetközi Tanirodai Verseny - A Deák Ferenc Szakgimnázium sikeres kezdeményezése

A Deák Ferenc Szakgimnázium egyik sikeres évről évre megrendezésre kerülő, a kamara által is támogatott versenye a Nemzetközi Tanirodai Kiállítás, melyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltatási Tagozata 2018. december 19-én is képviseltette magát.

A Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnézium 2018. évben immár 10. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Tanirodai Kiállítást.

A versenyen 17 diákok által megálmodott próbacég / vállalkozás vett részt. Az induló 4-5 fős csapatok közé Ausztriából, Szlovákiából és Romániából is érkeztek versenyzők.

 

A verseny keretében a csapatoknak az életre hívott vállalkozásaikkal kellett kereskedelmi tevékenységet lebonyolítani egy általuk épített standon.

 

A diákokat a saját szaktanáraik készítik fel a versenyre és a cégek ügyviteli folyamatait az iskolában elsajátíott tanulmányaikra alapozzák.

 

A zsűri a marketing ötleteket, a standokat és az értékesítési technikákat értékelte.

A zsűri tagok a Széchenyi István Egyetem és a GYMSKIK által delegált képviselőkből álltak.

 

A Tanirodai kiállítás Kamarai különdíjasa a PromoStyle Kft csapata lett. Próbavállalkozásuk laptop és táblagép kereskedéssel foglalkozik. Szakértő értékesítési technikájuk példaértékű volt.

 

A próbacégeket képviselő még csak 3. éves szakközépiskolai diákok olyan szakmai ismeretekkel rendelkeztek, melyet egy piacon tevékenykedő vállalkozás is megirigyelhet.

 

A GYMSKIK fontosnak tartja a vállalkozói gondolkozás népszerűsítését a fiatalok körében, ezért évről évre örömmel támogatja a fiatalok gyakorlati ismereteit is bővítő szakmai motivációs verseny megrendezését és ezáltal a szakember utánpótlás biztosítását.