Üdvözöljük a

Felvették a Tempó-t Népszerű a vállalkozások körében az OTP gyors elbírálású hitele | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felvették a Tempó-t Népszerű a vállalkozások körében az OTP gyors elbírálású hitele

Az MNB adatai szerint 2018 II. negyedévében tovább folytatódott a vállalati hitelezés dinamikus bővülése. Az év közepéig éves összevetésben 750 milliárd forinttal emelkedett a vállalati hitelállomány, ez 12 százalékot meghaladó éves bővülésnek felel meg. Jól teljesít az OTP Business új Tempo Vállalkozói Hitele is, pár hónap alatt több mint 4 milliárd forintos hitelkihelyezés történt csak ezen a terméken keresztül.

Az MNB nyár végi adatai szerint a vállalati hitelállomány a 2018. augusztusig terjedő 12 hónapban összesen 750 milliárd forinttal emelkedett. A kkv-szegmens hitelezése önállóan az előzetes adatok alapján, éves szinten közel 16 százalékkal, míg az egyéni vállalkozókkal együtt 14 százalékkal bővült. A legnagyobb növekedés a mikrovállalkozások esetében történt, elérte a 22 százalékos értéket.

 

A bővüléshez az OTP Business a vállalkozásoknak kínált, gyors elbírálású, forgóeszköz típusú hitelével is hozzájárult: a Tempo elnevezésű, szabad felhasználású hitelterméket pár hónap alatt több mint 200 cég vett igénybe, a kihelyezett állomány pedig meghaladja a négy milliárd forintot.

 

A gyors felfutásban a szintén gyors elbírálás is szerepet kaphatott, hiszen a bank ígérete szerint akár három banki munkanap alatt döntenek az igényekről és tárgyi fedezet, sőt kezes bevonása nélkül, akár 45 millió forintot kaphatnak a vállalkozások. További könnyebbséget jelent, hogy a futamidő akár 8 év is lehet, a kkv-kon kívül egyéni vállalkozók és őstermelők is igénybe vehetik, és az egyszerűen igényelhető konstrukcióhoz üzleti terv benyújtására sincs szükség. Az OTP Tempo Vállalkozói Hitel kamata 1 havi BUBOR + 4,00 %.

 

Érdekesség, hogy az OTP Business új termékének kommunikációjában a bank ügyfele, Scsibrán Attila vállalkozó vesz részt, ő az elsők között élt a Tempo hitel nyújtotta lehetőséggel: tervezett új telephelyük megépítéséhez gyors és egyszerű megoldást jelentett az új hiteltermék. „Gyakorlatilag fél óra alatt állítottuk össze az anyagot, az elbírálás megvolt három munkanap alatt, az új csarnokunk pedig hamarosan elkészül” - nyilatkozta Scsibrán Attila.

 

Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója szerint a cégek életében bármikor adódhat olyan helyzet, amikor gyorsan, pár nap alatt van szükségük forrásra, anélkül, hogy fedezetet vagy kezest vonnának be. „Gyorsaság és rugalmasság, ezt várják tőlünk a magyar vállalkozások. Épp ezért fejlesztettük ki számukra új Tempo Vállalkozói Hitel termékünket. A piac visszaigazolta a konstrukció létjogosultságát, egy meglévő kihívásra tudtunk finanszírozási megoldást biztosítani” - mondta el.

 

A Tempo hitelről bővebb információ az alábbi linken található:

https://otpbusiness.hu/tempo