Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Májusi HR FEST Győr - Beszámoló

Magyarország legmeghatározóbb HR fesztiválja, a HR Fest 2019 májusában Győrbe érkezett, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együtt rendezze meg a régiót érintő munkaerőpiaci kérdéseire fókuszáló HR Fest Győrt!

KKÁVÉ KEDD - Miért fontos a vállalkozásoknak a pályaorientáció?

Sikeres KKÁVÉ KEDD eseményt szervezett a közelmúltban a KKV klub, melynek keretében június 11-én az ETO Parkban a pályaorientációban rejlő lehetőségekre hívtuk fel a vállalkozások figyelmét, mely a 21. század egyik meghatározó kihívása.

Már több ezer vállalkozás igényelte az NHP fix-et

Valamivel több, mint négy hónap alatt az NHP fix teljes keretének 10 százalékára már megkötötték a szerződést. Összesen több mint 3600 társaság élt a lehetőséggel. Az OTP Businesstől kedvező és fix kamatozás mellett igényelhető konstrukciók komoly lehetőséget nyújthatnak a fejlesztést vagy beruházást tervező társaságok számára.

Kreditpontos képzést szervezett a kamara

A kamara szolgáltatási tagozata és a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete a „Szakmai műhelymunka könyvelőknek” című programsorozat keretében kreditpontos előadásra hívta az érdeklődőket április 23-án a kamarába. 

Szakmai műhelymunka könyvelőknek - beszámoló a májusi előadásról

A Szolgáltatási Tagozat és a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének közös rendezvényén Tomasits Zsuzsanna tartott előadást. 

 

Vendégünk volt a Magyar Nemzeti Bank!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási tagozata keretében működő Bankár klub szakmai fórumot szervezett április 24-én a győri kamarában, melynek keretében az érdeklődők a MNB Növekedési Hitelprogramjának új konstrukcióját, az NHP fixet ismerhették meg.

Hónapról hónapra szakmai előadások a kamarában könyvelők és adótanácsadók részére!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási tagozata és a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete együttműködésében „SZAKMAI MŰHELYMUNKA KÖNYVELŐKNEK” címmel új programsorozat indult a kamarában.

KKÁVÉ KEDD - A kamara sikeres kezdeményezése!

Ismét sokan voltak kíváncsiak a 2018. őszén útjára indított „KÁVÉ KEDD” elnevezésű, kötetlen hangulatú, beszélgetéseken alapuló rendezvénysorozat februári eseményére, melynek keretében a családtagok cégek belüli együttműködését vizsgáltuk.

Tűzvédelmi szakvizsgát szervezett a kamara!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási tagozata kamarai tagjai és az érdeklődő vállalkozások részére 2019. február 2-án Tűzvédelmi szakvizsgát szervezett az 1996. évi XXXI tv. 18 § alapján. Vizsgánkon mintegy 50 szakember szerezte meg a munkavégzéséhez szükséges képesítést.

Nemzetközi Tanirodai Verseny - A Deák Ferenc Szakgimnázium sikeres kezdeményezése

A Deák Ferenc Szakgimnázium egyik sikeres évről évre megrendezésre kerülő, a kamara által is támogatott versenye a Nemzetközi Tanirodai Kiállítás, melyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltatási Tagozata 2018. december 19-én is képviseltette magát.

Így maradhat működőképes a cége - Nyilatkozattételi kötelezettség a vállalkozásoknak 2019. június 26-ig

Már csak egy hetük maradt a pénzintézetek vállalkozói ügyfeleinek, hogy megtegyék tényleges tulajdonosi nyilatkozatukat. A törvényi rendelkezések értelmében a határidő lejárta után, akiknek a nyilatkozata nem érkezett be a számlavezető fiókba, vagy a banki kapcsolattartóhoz, nem fogják tudni igénybe venni a banki szolgáltatásokat. Az elmúlt időszakban átlagosan 10 ezer OTP Business ügyfél fordul hetente a bankhoz.

Tagozati elnöki köszöntő

A szolgáltatási tagozat elnöksége nevében köszöntöm a honlap látogatóit.

Jól és hatékonyan működő gazdaságot nem lehet elképzelni jól és hatékonyan működő szolgáltatás nélkül. A magyar GDP-hez jelentős hozzáadott értékkel járulnak hozzá a szolgáltatók. A szolgáltatási szektor ereje egyre növekszik, mely köszönhető a hozzáadott értéknek, amit az e szektorban dolgozó cégek a piac igényeinek megfelelve, folyamatosan növelnek. A szolgáltatás lépést tart az iparral, a termeléssel. Ezt azonban csak úgy tudja megtenni, ha nem csupán követi, hanem meg is előzi az elvárásokat, melyeket vele szemben támasztanak. A jövő gazdasága a ma gondolataiban gyökerezik.

Kamarai Szalon beszámoló: Maminátor, avagy munka-család-énidő

Regős Judit előadásában átfogó szemlélettel beszélt arról, hogy hogyan lehet összeegyeztetni az anyaságot vagy az apaságot a karrierrel, vállalkozással. Sok személyes tapasztalatot és példát osztott meg a résztvevőkkel.
Meglepetés vendégünk Dr. Domschitz Mátyás PhD volt, aki Regős Judit előadása után interaktív workshop-ot tartott a résztvevőknek, rámutatva, mennyire fontos a minőségi idő a mindennapokban.

Vállalkozások és otthonok biztonsága a 21. században - Vagyonvédelmi konferenciát tartottunk Sopronban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vagyonvédelmi Vezetők Klubja szervezésében a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával május 9-én tartottuk a II. Soproni VAGYONVÉDELMI KONFERENCIÁT.

Vendégünk volt Dr. Osztopáni Krisztián

A kamara szolgáltatási tagozata és Győri térségi elnöksége szakmai előadást és konzultációt szervezett április 17-én az adatvédelmi törvény alkalmazásáról és a várható jogszabályi módosításokról.

KKÁVÉ KEDD - Kapcsolatépítő fórum a kamarában!

Beszélgess a legjobbakkal! Ismerd meg a közösségi média világát címmel ismét beszélgetésre hívtuk a kamara és a téma iránt nyitott vállalkozásokat április 16-án Győrbe, a kamara székházába.

Témáink voltak: Influencer marketing, YouTube világ, a vállalkozások életében - Tippek, hogy Te magad válj saját vállalkozásod influencerévé.

Szakmai fórumot tartottunk az elektronikus ügyintézés gyakorlati tudnivalóiról!

A kamara szolgáltatási tagozata az elektronikus ügyintézés gyakorlati tudnivalóiról szervezett szakmai fórumot az érdeklődő vállalkozásvezetők, könyvelőirodák részére március 14-én a kamara székházában.

II. Kamarai Prevenciós Konferencia - Nagy érdeklődés a szakmai nap iránt!

Nagy érdeklődés kísérte a kamara szolgáltatási tagozata, győri térségi elnöksége, valamint a vagyonvédelmi vezetők és a segítő szakemberek klubja által szervezett II. KAMARAI PREVENCIÓS KONFERENCIÁT február 14-én  akamara székházában.

„Nem tudod megváltozatni ami történt, amit tettél vagy amit Veled tettek.

De dönthetsz, hogy most hogyan élsz”  (Edith Eger)

Adófórum számos érdeklődővel a kamara szervezésében!

Kamaránk szolgáltatási tagozata 2019. január 29-én nagy érdeklődésre számot tartó adófórumot szervezett a 2019. évi adótörvény változásokról a kamara győri székházában.

Évzáró gálaműsor a kamarában

A Kamara Szolgáltatási Tagozata ismét egy nagyszabású évzáró gálaműsorral zárta üzleti évét. Meghitt, karácsonyra hangoló dallamok, elgondolkodtató, tanulságos mesékbe foglalt gondolatok, a kamara és a tagozat életét bemutató szakmai összefoglalók, profi és amatőr szereplők tették felejthetetlenné az estet.