Üdvözöljük a

A ProMinent Kft és a Professio Klaszter is csatlakozott a kamarai Jerfy díjhoz | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A ProMinent Kft és a Professio Klaszter is csatlakozott a kamarai Jerfy díjhoz

Szerző: Kőváriné Vida Ildikó | 2015. október 21.

Horváth Ottó ügyvezető és Horváth Szabolcs elnök Dinnyés Előd GYMSKIK tikárral közösen, Győrben, október 21-én a kamarai Jerfy Antal ösztöndíjhoz történő csatlakozási dokumentumot írt alá. Ez azt jelenti, hogy évente így már öt kiemelkedő teljesítményű szakmát tanuló diákot lehet havi harmincezer forinttal támogatni, két éven keresztül, amennyiben megtartja a pályázat idején produkált jó eredményét. Időközben az SMR Hungary is csatlakozott. Ők is átadnak egy ösztöndajat november 2-án.

Horváth Ottó elmondta, hogy nagy szükségük van összeszerelő tevékenységük során a kiváló szakemberekre, ebbe érdemes befektetni. Horváth Szabolcs megerősítette, hogy vannak szakmák, amelyben a klaszter tagok hiányolják a jól képzett munkaerőt. Ha lépésről, lépésre is, de érdemes a jövőbe invesztálni. Dinnyés Előd rámutatott, hogy mindenképpen nemes ez a cél, akár a társadalmi felelősségvállalás szempontjából is.

 

A csatlakozók a pályázók közül választanak egy-egy ösztöndíjban részesülő tanulót. Az öt tanulónak szánt ösztöndíjat, a november 2-án Győrben rendezendő Pályaválasztási kiállításon ünnepélyes keretek között adják át.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége által 2014. évben, a szakmunkásképzés erősítése érdekében a győri, a mosonmagyaróvári és a rábaközi kistérségben tanuló szakmunkástanulók számára alapított. Az odaítélés szempontrendszere, amelyet a csatlakozók kiválónak tartottak, a www.gymskik.hu/szakkepzes oldalon megtalálható.

 

A csanaki Jerfy Antal ösztöndíjat tavaly adták át  első ízben. A tanulók eredményeit a támogatás két évében folyamatosan figyelemmel kísérik. Idén így már nyolc tanuló támogatása válik valóra. A következő tanévre, akár újabb csatlakozókat is fogad a kamara, szélesítve ezzel a támogatható diákok körét.

 

 

 

Háttér információ:

A névadó csanaki Jerfy Antal az 1890-es évektől 23 éven át a győri székhelyű kereskedelmi és iparkamara első elnöke volt. Kereskedelmi iskolát és a Jedlik iskola elődjét is ő alapította. A kamarai 125 éves jubileumi ünnep alkalmából október közepén az első elnök