Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szaki leszek, ha nagy leszek? Interaktív Pályaorientációs Kiállítást szervezett a kamara - fotók

Nézzünk meg fotókat még a 2018. évben Kimlén második alkalommal szervezett szakmai élménynapjáról, ahol a mosonmagyaróvári térség hetedikesei közel 40 szakmával ismerkedhettek meg.

Mi leszek, ha nagy leszek 2018. Kimle

 

Még több információ itt.

Az Interaktív Pályaorientációs Kiállítás képekben

Pályaorientációs élménynapot szervezett 7. osztályosoknak kamaránk, 2018. május 24-én Kimlén, immár második alkalommal. Közel 40 kiállító vállalkozással, több, mint 30 szakmával mutatta be a megyei kereskedelmi és iparkamara a mosonmagyaróvári térség pályaválasztás előtt álló diákjainak, milyen izgalmas dolog is szakmát tanulni, szakemberként dolgozni.

Kimle 2018.

Megyei Szakma Sztárokat köszöntött a kamara vezetése Győrben

A XI. alkalommal szervezett országos szakmaversenyen megyénk minden idők legnagyobb sikerét hozta. Már az elődöntőbe 50 százalékkal többen jelentkeztek a tavalyinál. 20 tanuló jutott be az országos döntőbe, mindannyian kiválóan teljesítettek. Elismerés illeti az elméleti és gyakorlati felkészítőiket és az intézmény fenntartókat is. A GYMSM KIK vezetése ünnepi eseményen emlékplakettel és oklevéllel is díjazta teljesítményüket.

Megyei Szakma Sztárok és felkészítőik 2018.

Szakképzést érintő törvényváltozások 2018. január 1-től

A módosítás összesen hét törvényt módosít, köztük a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvényt, a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvényt, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényt, a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvényt, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvényt és még két korábban megjelent módosító törvényt.

Három tanuló csanaki Jerfy Antal díjat vehetett át a kamarától Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  által alapított csanaki Jerfy Antal díjakat a Győrben rendezett 2017. évi Pályaválasztási Kiállításon Pintér-Péntek Imre kamaraelnök adta át.

Díjazottak 2017. évben:  Győri Térség - Kolonics Péter (Balra oktatójával). Fertő-Rábaközi térség - Szakály Rebeka. Mosonmagyaróvár térség - Terebessy László. Két éven át havi ösztöndíjtámogatásban részesülnek.

Jerfy díjasok 2017. Győr

Minden idők legnépesebb magyar csapata vett részt a WorldSkills-en 2017-ben

Bihall Tamás, az MKIK oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke elmondta, hogy korábban 14, az idén már 19 szakmában jutottak el teljesítményük alapján magyar szakemberek a viadalra. Hozzátette: a magyar versenyzők, a felkészítők, a szakiskolák mindent megtettek azért, hogy a magyar csapat sikeresen szerepeljen a világversenyen.

Parragh László, az MKIK elnöke szerint biztató és optimizmusra ad okot, hogy a jövő iparágait megtestesítő szakmákban tudnak kiválóak lenni a magyar fiatal szakemberek, például az informatikában, webfejlesztésben, mechatronikában, hegesztésben.

Worldskills Abu Dhabi 2017 magyar csapat

Megyei Szakma Sztárokat ünnepeltek Győrben a kamarában 2017.

Megyei Szakma Sztárokat köszöntött ma Győrben a kamarában (GYMSMKIK) Pintér-Péntek Imre elnök és Dr Lakatos István a szakképzésért felelős alelnök. Kiválóan szerepelt mind a 15 diák, aki szakmájában részt vehetett az országos megmérettetésen. Elismerés illeti az elméleti és a gyakorlati felkészítőket is. A köszöntő szavakat a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium növendékeinek előadása tette még ünnepélyesebbé. A versenyzők, felkészítőik névsora, iskolája és az átadón készült fotók a cikket megnyitva megtekinthetők.

Szakma Sztárok és felkészítőik 2017

Megjelent a „Gyakorlati képzés tanulószerződéssel, együttműködési megállapodással és hallgatói munkaszerződéssel a munka világában” című kiadvány - MKIK 2018

Ajánló - A gyakorlati képzéssel foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezeteknek, egyéni vállalkozóknak, könyvelőknek, tanulóknak, szüleiknek, és a szakképző iskoláknak is hasznos információkkal szolgálhat.

A kiadvány hírünket megnyitva online is letölthető.

Jedlikes Szakma Sztárokat ünnepeltek az Országgyűlésben 2018. május 25-én, Budapesten

2018. május 30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018. május 25-én a Parlament felsőházi termében díjátadó ünnepséget szervezett a XI. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő tanulók és gyakorlati felkészítő tanáraik részére.A Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulói kiemelkedően teljesítettek 2018-ban is az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

Jedlikes Szakma Sztárok az Országgyűlés épületében2018

Szakma Sztárok köszöntése az Országházban 2018. május 25.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018. május 25-én a Parlament felsőházi termében díjátadó ünnepséget szervezett a XI. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő tanulók és gyakorlati felkészítő tanáraik részére.  Az ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a szakmánkénti első három helyezést elért tanulóknak emléklapot adott át, és köszöntötte a gyakorlati felkészítő tanárokat, igazgatókat és a szülőket. 

Hildes Szakma Sztárok 2018.

Bővebb információ itt.

A szakképzési hozzájárulás elszámolásáról tájékoztattak Győrben

Képzőhelyként a gyakorlati képzésben, avagy szakképzési hozzájárulás, ahogy még nem gondoltunk rá címmel tartott tájékoztatót Győrben, a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Lászlóné Szép Györgyi bejegyzett könyvvizsgáló a szakképzési hozzájárulás 2017. évi elszámolásáról.

Szakma versenyek - megkezdődtek Győrben is az elődöntők 2018. január

Megkezdődtek a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői Győr-Moson-Sopron megyében is. Az előzetes jelentkezések alapján 32 szakmában 392 tanulót vár a megyei versenyt szervező megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Ez a szám több mint 60 százalékos emelkedést jelent a tavalyi versenyzők számához képest, amelynek az elnyerhető vizsgamentesség lehet az egyik fő mozgatórugója.

Logisztikai ügyintézők elődöntője 2018

Felkészülés a világversenyre – több mint 300 liter festék elfogyott

A nemzet legjobbja lett Cseke Szabolcs a 2017. október közepén rendezett szakmák olimpiáján Abu-Dhabiban (WorldSkills). Az érdi 21 esztendős festő a szakmájában induló 23 ország fiatal versenyzői között a 4. helyet szerezte meg, 733 pontos összpontszámával pedig a húszfős magyar csapat legjobbja lett. A versenyzők felkészülését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara SkillsHungary Programja szervezte és támogatta, ehhez csatlakoztak a szponzorok és a felkészítők.

Abu Dhabi - szakmák olimpiája 2017 – eredményes magyar versenyzés

A 44. WorldSkills magyar eredményei: Varga Ákos bronzérmet szerzett informatikai rendszerüzemeltető szakmában, valamint további 9 versenyszámban kiválósági érmet szereztek átlag feletti teljesítményükkel versenyzőink. A nemzet legjobbja címet Cseke Szabolcs festő versenyző érdemelte ki, a legtöbb megszerzett ponttal (733).  Magyarország így az 57 résztvevő ország közül az összes érempont alapján a 22., a top 25%- ban teljesítő versenyzők száma alapján pedig a 18. helyen végzett.

Worldskills2017

Véget ért a X. Szakma Sztár Fesztivál - 15 ezer látogató

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált április 24-26. között a Hungexpo területén. A fesztivál keretében a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára 41 szakmában tartották meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjét. Ugyanitt került sor a IV. SkillsHungary Nemzeti Döntőre, a nemzetközi szakmai versenyek – EuroSkills és WorldSkills – hazai válogatóinak döntőjére. Minden megyei résztvevő diák kiválóan teljesített.

X. Szakma Sztár Fesztivál 2017. Zárás