Üdvözöljük a

Újabb lehetőséggel bővült a kamarai pályaorientáció -Látogatás a MÁV -nál Győrben | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb lehetőséggel bővült a kamarai pályaorientáció -Látogatás a MÁV -nál Győrben

Szerző: Molnár Márta | 2017. március 29.

A Kisbajcsi Vörösmarthy Mihály Általános Iskola  és a győri Kodály Zoltán Általános Iskola 7.osztályosainak jutott elsőként az a nagyszerű lehetőség, hogy meglátogathatták a győri vasútállomás az utazók számára elzárt pontjait is. A cél ,hogy felkeltsük a MÁV által kínált munkakörök felé az érdeklődést,sikerült ! A gondosan megtervezett látogatást nagyon élvezték a diákok és pedagógusaik egyaránt.

A győri vasútállomás az ország egyik legjelentősebb vasúti csomópontja,ahol 

5 szolgálati helynek az összehangolt munkája szükséges, ahhoz, hogy egy vonat zökkenőmentesen leközlekedhessenek a vonatok az állomás területén.

A személy vonatok tekintetében meglehetősen nagy számú vonat leközlekedését kell biztosítaniuk naponta,számszerűsítve kb. 145 darab érkező és induló személyszállítóvonat közlekedik állomásunk területén. A rendelkezésre álló 7 vonatfogadó és indító vágány elég szűk keresztmetszetet biztosít a Forgalmi szolgálattevők számára a személyvonatok leközlekedtetésére, nem beszélve a jelentős teherforgalomról, mely szintén terheli állomásunkat.

 

Ezeket és hasonló érdekességeket hallottunk a szakemberektől, megnézhettük a helyet,ahol a kisebb javításokat végzik a vonatokon, megismerkedhettünk a személypályaudvar „urával” a Főrendelkező forgalmi szolgálattevővel. Ő kér és ad engedélyt az érkező illetve az induló vonatok számára. Ő ad engedélyt a Táblakezelő forgalmi szolgálattevőnek a vágányút beállítására illetve a külső forgalmi szolgálattevőnek a vonatok indításra történő felhatalmazás adására továbbá a hangos utastájékoztatásra. Ebből is látszik,hogy fontos a jó kommunikációs készség hiszen folyamatos a kapcsolat a kollégákkal ,a mozdonyvezetőkkel és a többi szakág dolgozóival.

Reméljük, hogy a látogatások megszervezésével segíthetjük a diákokat pályaválasztásukban.