Üdvözöljük a

Tájoló Nap - Az életpálya tervezést támogató program - innovatív pályaorientációs program Mosonmagyaróváron | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tájoló Nap - Az életpálya tervezést támogató program - innovatív pályaorientációs program Mosonmagyaróváron

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére Tájoló Napot tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróváron a Győri Szolgáltatási SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A pályaválasztás előtt álló hetedik osztályosokat és szüleiket segíti ez a mintaprogram, amely első alkalommal, minden megyében 2017-ben valósul meg.

Tájoló Nap 2017. Móvár

Az esemény megvalósításához munkacsoportot alakítottak - iskolai oktatók, idősebb diákok és a kamarai munkatársak - a szervezők, akik, mint megfigyelők, értékelők, közreműködők vettek részt a programban. A csoport tagjai felkészítőn vettek részt, amelyen megismerkedtek a Tájoló Nap menetrendjével, feladatival, elvárásaival, és a kiértékelés menetével.

Tájoló Nap 2017. Móvár 

A Tájoló Napot Mosonmagyaróváron 24 fő hetedik osztályos tanuló részvételével szervezte meg a megyei kamara pályaorientációs csapata. A résztvevő tanulók a kézművesség, a műszaki, a kereskedelem, az üzleti-ügyintézés, az egészségügy-szociális, valamint a turizmus és vendéglátás szakmacsoport területein próbálhatták ki magukat. A felmérés hat tanórát vett igénybe, minden szakmacsoportban 4 egyéni és 1 csoportos feladattal szembesültek a tanulók forgószínpad jelleggel. Változatos, intenzív, egyénileg és csoportban elvégezhető elméleti, gyakorlati és esetenként szerepjáték jellegű feladatokat oldottak meg a gyerekek.

teremben 

A Tájoló Nap előkészítésében és lebonyolításában fontos szerep jutott az értékelési folyamatoknak, - mind az önértékeléseknek, mind a diáktárs és pedagógus által történő értékeléseknek - , valamint az egyes feladatoknál a külső megfigyelők által történő visszajelzéseknek. A Tájoló Nap célja, hogy a felvételi előtt álló diák megismerhesse a szakmacsoportokhoz kapcsolódó feladatokat és rajtuk keresztül önmagát is. A program célja a pályaorientáció, az életpálya tervezés támogatása. A sikeres életpálya-tervezés egyik sarokköve, hogy a személynek saját élményeire és tapasztalataira támaszkodva legyen képe arról, milyen tevékenységekben tud jó teljesítményt nyújtani, melyeket végzi szívesen, milyen kihívások bosszantóak számára és melyek azok, amelyekben örömmel tesz erőfeszítést. Ezt a folyamatot támogatják a szülők, a kortársak és a felnőtt környezet tagjainak visszajelzései is, de ritkán adódik mód arra, hogy a saját élmény és az objektívebb visszajelzés pontosan ugyanarra a folyamatra vonatkozzon, ráadásul olyan helyzetben, amikor a diák tudatosan és tervezetten reflektál is a folyamatokra.

 

A sokféle értékelés eredményeinek összesítéseként végül jól áttekinthető és grafikus formában is megjeleníthető kép rajzolódik ki minden egyes résztvevő képességeiről, kompetenciáiról, jártasságáról.

 

 

Programmal kapcsolatban bővebb információt ad:

Molnár Márta pályaorientációs tanácsadó

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

9021 Győr, Szent István út 10/a.

Mobil: 20/334-58-99

Tel.: 96/520-268 Fax.: 96/520-291

molnarmarta@gymskik.hu

www.gymskik.hu/palyaorientacio