Üdvözöljük a

Céglátogatáson jártunk Szanyban az Interfa Kft.-nél | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Céglátogatáson jártunk Szanyban az Interfa Kft.-nél

Szerző: Molnár Márta | 2017. március 23.

Új céggel bővült a kamarai pályaorientáció cég és üzemlátogatási köre.A Szanyi Interfa Kft. a Gyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola húsz hetedik osztályos tanulói és pedagógusai számára nyújtott különleges lehetőséget az asztalos,varrónő és kárpitos szakmák megismerésére.

 

 

A diákok a gyárban frissen elkészített Gyarmat címerrel díszített ajándékkal a kezükben távozhattak.

 A német precizitás és profizmus pedig nem csak legenda. Minden egyes alapanyag szigorúan ellenőrzött, mindenféle szabványnak, előírásnak, kikötésnek megfelel. Továbbá ezer meg egy teszten át kell esniük ahhoz, hogy egyáltalán elkezdjenek dolgozni velük a szorgos kezek. Merthogy kézzel történő gyártás folyik; természetesen használnak modern technológiájú gépeket, de azokat is megállás nélkül, szigorúan felügyelik és ellenőrzik. Mondhatnánk, hogy eddig semmi meglepő, különleges, mert ahol komolyan foglalkoznak bútorgyártással, ott ez a természetes.Ez jellemző a német anyavállalattal rendelkező cégre,ahol csúcsminőségű termékeket gyártanak elsősorban tengerentúli piacra.

 

A gyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola 7.osztályos tanulói ismerkedtek a szakmákkal,lehetőségekkel ,az ipari környezettel.Látványos és érdekes tájékoztatásban volt részük,ami hasznos útravalóul szolgálhat a pályaválasztásukhoz.