Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Interaktív Pályaválasztási Kiállítás Kimle 2017-05-24

Videóhír A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Interaktív Pályaválasztási Kiállítást szervezett Kimlén a Mosonmagyaróvár térség pályaválasztó diákjai számára  A térségben, országos átlagban is kirívóan magas az ipari vállalkozások aránya. Nagyon jók a vállalkozásalapítás és működtetés adottságai. A térség előnye azonban munkaerő szempontból hátrány is egyben, mivel Ausztria közelsége jelentős munkaerő elszívó hatással rendelkezik elsősorban a szakmunkások tekintetében.

 

E törekvés egyik lépcsőjeként a megyében működő általános iskolák hamarosan pályát választó, most hetedik osztályos tanulói számára nagy érdeklődés mellett rendezte meg az I. Interaktív Pályaválasztási Kiállítást a Kimlei Biella csarnokban 2017.május 24-én.

A cikket megnyitva a képgaléria is megtekinthető.

Lekérdezési lehetőség - Gyakorlati képzésre jogosult szervezetek nyilvántartása

Gyakorlati képzőhelyek lekérdezése ISZIR

A címre kattintva néhány jó tanácsot találunk a lekérdezéshez.

Tájoló Nap - Az életpálya tervezést támogató program - innovatív pályaorientációs program Mosonmagyaróváron

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére Tájoló Napot tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróváron a Győri Szolgáltatási SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A pályaválasztás előtt álló hetedik osztályosokat és szüleiket segíti ez a mintaprogram, amely első alkalommal, minden megyében 2017-ben valósul meg.

Tájoló Nap 2017. Móvár

Újabb lehetőséggel bővült a kamarai pályaorientáció -Látogatás a MÁV -nál Győrben

2017. március 29.

A Kisbajcsi Vörösmarthy Mihály Általános Iskola  és a győri Kodály Zoltán Általános Iskola 7.osztályosainak jutott elsőként az a nagyszerű lehetőség, hogy meglátogathatták a győri vasútállomás az utazók számára elzárt pontjait is. A cél ,hogy felkeltsük a MÁV által kínált munkakörök felé az érdeklődést,sikerült ! A gondosan megtervezett látogatást nagyon élvezték a diákok és pedagógusaik egyaránt.

Céglátogatáson jártunk Szanyban az Interfa Kft.-nél

2017. március 23.

Új céggel bővült a kamarai pályaorientáció cég és üzemlátogatási köre.A Szanyi Interfa Kft. a Gyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola húsz hetedik osztályos tanulói és pedagógusai számára nyújtott különleges lehetőséget az asztalos,varrónő és kárpitos szakmák megismerésére.

 

 

A diákok a gyárban frissen elkészített Gyarmat címerrel díszített ajándékkal a kezükben távozhattak.

Ajánló - Szakmakínáló kiadvány jelent meg

Szülőknek, 7-8. osztályos kisdiákoknak keresett szakmákról,  pályaválasztáshoz  hasznos információkról nyújt bőséges ismereteket, tanácsokat. Online is elérhető.

Szakmakínáló 2016

Érdemes Műanyagipari szakmát tanulni

A cikk megnyitásával videót vetíthetünk a műanyagipari szakmáról. Érdemes megnézni!

Műanyagipari szakmáról

Vállalkozások is kapcsolódhatnak a Lányok Napja pályaorientációs rendezvényhez (március 14-ig kedvezményesen)

A Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület idén 2019. április 30-án, 8. alkalommal szervezi meg a nemzetközi Lányok Napja® programot Magyarországon. A program célja, hogy felkeltsük a lányok érdeklődését a műszaki, természettudományos területekhez közel álló szakmák iránt, ezzel kimutatható hatást gyakorolva a tudatos pályaválasztásra és a munkaerőhiány csökkentésére. A Lányok Napja Magyarországon is egyre népszerűbb és 2012 óta már több mint 100 vállalat, egyetem és kutatóintézet részvételével, több mint tízezer lány inspirálódott országszerte. Csatlakozni kívánó vállalkozások jelentkezését várjuk.

35 szakmával ismerkedtek meg - ajánljuk a Győr+ videóösszefoglalóját

Interaktív Pályaorientációs Kiállítás Kimle, 2018. május 24.

Általános iskolások pályaválasztása 2017. - tanulmány

Az elemzés a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) számára készült. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet olyan non-profit kutatóműhely, amely elsősorban alkalmazott közgazdasági kutatásokat folytat. Célja, hogy elméletileg és empirikusan megalapozott ismereteket és elemzéseket nyújtson a magyar gazdaság és a magyar vállalkozások helyzetét és kilátásait befolyásoló gazdasági és társadalmi folyamatokról. A tanulmány elérhető itt.

Céglátogatáson járt a nyúli iskola a Julius Globe Kft.nél

2017. március 24.

Újabb cég csatlakozott a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs munkájához. A program részeként a vállalkozások általános iskolásoknak mutatják be az ott zajló gyártási műveleteket, és a szakmákról is pontosabb információt kapnak a gyerekek. A Győrújbaráton működő fémipari cég csütörtök délelőtt először látta vendégül a kisiskolások több csoportját.

Pályaorientációs munkacsoport alakult az MKIK-ban

2017. január 6.

Január 5-én ,2.alkalommal tarttottak pályaorientációs munkacsoport ülést tartottak az országos kamarában. (MKIK) Megyei kamaránk (GYMSMKIK) pályaorientációval foglalkozó munkatársa,Molnár Márta is tagja a csoportnak.