Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Interaktív Pályaválasztási Kiállítás Kimle 2017-05-24

Videóhír A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Interaktív Pályaválasztási Kiállítást szervezett Kimlén a Mosonmagyaróvár térség pályaválasztó diákjai számára  A térségben, országos átlagban is kirívóan magas az ipari vállalkozások aránya. Nagyon jók a vállalkozásalapítás és működtetés adottságai. A térség előnye azonban munkaerő szempontból hátrány is egyben, mivel Ausztria közelsége jelentős munkaerő elszívó hatással rendelkezik elsősorban a szakmunkások tekintetében.

 

E törekvés egyik lépcsőjeként a megyében működő általános iskolák hamarosan pályát választó, most hetedik osztályos tanulói számára nagy érdeklődés mellett rendezte meg az I. Interaktív Pályaválasztási Kiállítást a Kimlei Biella csarnokban 2017.május 24-én.

A cikket megnyitva a képgaléria is megtekinthető.

35 szakmával ismerkedtek meg - ajánljuk a Győr+ videóösszefoglalóját

Interaktív Pályaorientációs Kiállítás Kimle, 2018. május 24.

A kamara ajánlja - „Modern technológiák a MÁV-nál” című nyílt nap Budapesten

Kiváló pályaorientációs élményszerzés! A nyílt nap témája a MÁV-csoport szolgáltatási láncának és az ehhez illeszkedő modern technológiák bemutatása.

Időpont: 2018. április 4. (szerda) 10.00 – 14.00

Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park 1142 Budapest, Tatai út 95. (https://goo.gl/maps/3k6eJAvarx82)

Bemutatásra kerülő szakmai területek:

Értékesítés, Üzemeltetés, Járműfejlesztés, Járműkarbantartás, Távközlés, Erősáram, Biztosítóberendezések, Forgalom, Pályaépítés, Pályafenntartás, Pályadiagnosztika, Informatika, Beruházás, HR, MÁV-HÉV.  Egyetemi hallgatókat, a MÁV-csoporttal együttműködő szakgimnáziumok tanulóit és a vasút iránt érdeklődő minden középiskolai diákot és tanárt is várnak.

Tájoló Nap - Az életpálya tervezést támogató program - innovatív pályaorientációs program Mosonmagyaróváron

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére Tájoló Napot tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróváron a Győri Szolgáltatási SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A pályaválasztás előtt álló hetedik osztályosokat és szüleiket segíti ez a mintaprogram, amely első alkalommal, minden megyében 2017-ben valósul meg.

Tájoló Nap 2017. Móvár

Újabb lehetőséggel bővült a kamarai pályaorientáció -Látogatás a MÁV -nál Győrben

2017. március 29.

A Kisbajcsi Vörösmarthy Mihály Általános Iskola  és a győri Kodály Zoltán Általános Iskola 7.osztályosainak jutott elsőként az a nagyszerű lehetőség, hogy meglátogathatták a győri vasútállomás az utazók számára elzárt pontjait is. A cél ,hogy felkeltsük a MÁV által kínált munkakörök felé az érdeklődést,sikerült ! A gondosan megtervezett látogatást nagyon élvezték a diákok és pedagógusaik egyaránt.

Céglátogatáson jártunk Szanyban az Interfa Kft.-nél

2017. március 23.

Új céggel bővült a kamarai pályaorientáció cég és üzemlátogatási köre.A Szanyi Interfa Kft. a Gyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola húsz hetedik osztályos tanulói és pedagógusai számára nyújtott különleges lehetőséget az asztalos,varrónő és kárpitos szakmák megismerésére.

 

 

A diákok a gyárban frissen elkészített Gyarmat címerrel díszített ajándékkal a kezükben távozhattak.

Ajánló - Szakmakínáló kiadvány jelent meg

Szülőknek, 7-8. osztályos kisdiákoknak keresett szakmákról,  pályaválasztáshoz  hasznos információkról nyújt bőséges ismereteket, tanácsokat. Online is elérhető.

Szakmakínáló 2016

Szakképzési tanévnyitó – zsákutcából a jövőbe vezető út

Több százan vettek részt - szakképzési centrumok vezetői, szakemberek, oktatók - az előadásokkal egybekötött tanévnyitón, augusztus 29-én hétfőn, Kecskeméten, az országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitón, a Hírös Agóra színháztermében. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédében Szilágyi Áron kétszeres olimpiai aranyérmes kardozót idézte, aki szerint azzal a vívással, amivel 2012-ben Londonban nyert, idén Rio de Janeiro-ban nem lett volna bajnok.

Szakképzési tanévnyitó 2016. Kecskemét

Érdemes Műanyagipari szakmát tanulni

A cikk megnyitásával videót vetíthetünk a műanyagipari szakmáról. Érdemes megnézni!

Műanyagipari szakmáról

Általános iskolások pályaválasztása 2017. - tanulmány

Az elemzés a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) számára készült. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet olyan non-profit kutatóműhely, amely elsősorban alkalmazott közgazdasági kutatásokat folytat. Célja, hogy elméletileg és empirikusan megalapozott ismereteket és elemzéseket nyújtson a magyar gazdaság és a magyar vállalkozások helyzetét és kilátásait befolyásoló gazdasági és társadalmi folyamatokról. A tanulmány elérhető itt.

Céglátogatáson járt a nyúli iskola a Julius Globe Kft.nél

2017. március 24.

Újabb cég csatlakozott a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs munkájához. A program részeként a vállalkozások általános iskolásoknak mutatják be az ott zajló gyártási műveleteket, és a szakmákról is pontosabb információt kapnak a gyerekek. A Győrújbaráton működő fémipari cég csütörtök délelőtt először látta vendégül a kisiskolások több csoportját.

Pályaorientációs munkacsoport alakult az MKIK-ban

2017. január 6.

Január 5-én ,2.alkalommal tarttottak pályaorientációs munkacsoport ülést tartottak az országos kamarában. (MKIK) Megyei kamaránk (GYMSMKIK) pályaorientációval foglalkozó munkatársa,Molnár Márta is tagja a csoportnak.