Üdvözöljük a

TUDÁSÁTADÁS – GENERÁCIÓK ÖSSZEFOGÁSA A CSALÁDBAN ÉS A MUNKAHELYEN címmel nemzetközi konferenciát tartottak Budapesten | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

TUDÁSÁTADÁS – GENERÁCIÓK ÖSSZEFOGÁSA A CSALÁDBAN ÉS A MUNKAHELYEN címmel nemzetközi konferenciát tartottak Budapesten

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) a Personal Hungary Emberierőforrás- menedzsment Szakkiállításon nemzetközi konferenciát rendezett a generációk közötti tudásátadás témakörében. Az MNKSZ saját rendezvényein, valamint az ENSZ-es és Európai Uniós projektjein keresztül sok éve képviseli azt a szemléletet, hogy az idősebb generációk szakmai és élettapasztalata olyan érték, amelyet nem szabad veszni hagyni, sem a családok, sem a fiatalabb generációk szakemberei számára. Az eseményen átadták a Legjobb Női Munkahely 2016. díjait is. A győri székhelyű ED.HAAS Kft. különdíjet vehetett át a 250 fő alatti foglalkoztató vállalkozások kategóriájában.

Díjazottak MNKSZ 2017-11-16

Az MNKSZ ezzel a konferenciával is fel kívánta hívni a figyelmet a 60 év felettiek munkában való megtartására, hiszen közülük sokan aktívnak érzik magukat és tettre készek, tudásuk és tapasztalatuk mégis nyugdíjazásukkal gyakran egyik napról a másikra elveszik. A magyar munkaerőpiac jelentős munkaerőhiánnyal küzd, ezért kívánatos lenne, ha számukra megfelelő munkakörökben és rugalmas foglalkoztatási formákban tovább dolgoznának. Nemcsak boldogabb, elégedettebb, tevékeny időskor várna rájuk, hanem a következő generációkat az egész társadalom érdekében segíthetik tudásuk, munka- és élettapasztalataik átadásával.
A konferencián Prof. Dr. Semsei Imre, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánja a generációk életvezetéséről tartott bevezető előadást. A konferencia díszvendége Anne-Marije Buckens, az 50 Company igazgatója sikeres példák alapján mutatta be, hogyan segítik az 50 feletti generációk szakmai életútját Hollandiában, Zuti Bence, a Szegedi Tudományegyetem Közgazdaságtani Doktori Iskolájának doktorandusz hallgatója pedig a tudástranszferről és a digitális korban elengedhetetlen élethosszig tartó tanulás fontosságáról beszélt. A panel résztvevői a gazdasági élet, a kormányzati és szakmai szervezetek képviselői, akik a már meghozott és várható intézkedésekkel, javaslatokkal és saját életútjuk tapasztalataival egészítették ki az előadásokon felvetett gondolatokat.

Csatolt állományok: