Üdvözöljük a

Fémiparos találkozó a kamarai Női Vállalkozói Klubban - 2018. január | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fémiparos találkozó a kamarai Női Vállalkozói Klubban - 2018. január

A GYMSMKIK Női Vállalkozói Klubja 2018-ban első eseményét a Ferenczi Fémipari Kft. győri telephelyén tartotta, eleget téve az egyik cégtulajdonos, Ferenczi Katalin meghívásának. Rajta kívül a klubtagok között többen szintén fémipari céget vezetnek. Így a találkozó fémiparosok tapasztalatcseréjét is jelentette. Idén is sziporkázott a csapat, számos ötletből kellett kiválasztani a klubtagok számára legmegfelelőbbeket, amikor 2018. évi programjaikat meghatározták.

Ferenci Fémipari Kft-nél a Női Klub 2018

Az üzemlátogatáson Ferenczi Katalin és a cég egyik munkatársa tájékoztatót, bemutatót tartott a fémalakítás mesterfogásaiból, folyamataiból. A tárgyalóteremben a klubtagok megismerhették a vállalkozás történetét, működését, üzleti tevékenységét. Ők a vágás és a fémalakítás mesterei. Tűzzel, vízzel, lézerrel is vágják a fémet, ha kell. Mindezt a CNC programozott, precizíós eljárásokat alkalmazva. Nem jönnek zavarba, akkor sem, ha élhajlításra van szükség széles szögtartományban, akár háromezer milliméter hosszban. Képesek nagy pontosságú alkatrészek gyártására a korszerű nyolctengelyes CNC élhajlító berendezéssel. Rövid a határidő, hamar elkészülnek, áraik versenyképesek. A vízsugaras vágással nemcsak fémet, hanem különböző lapanyagokat, a szivacstól a műanyagokon, fán keresztül a fémekig is tudnak vágni. Itt semmi - hőterhelés nem módosítja az anyag alakját, szerkezetét. Akár 10 centiméter vastag anyaggal is megbirkóznak berendezéseik. CNC vezérelt lángvágó berendezésünkkel vastag acéllemezeket, akár 15 centimétereseket is gazdaságosan elvágnak, ha kell.

Ferenczi Fémipari Kft-nél a Női Klub 2018/2

Ferenczi  Katalin rövid cégbemutatója után a kamara munkatársa, Rokob Péter kamarai ügyfél kapcsolattartási referens mutatkozott be. Tájékoztatta a cégvezető klubtag hölgyeket a kamara törekvéséről, miszerint személyén keresztül a kamara közvetlen kapcsolatot kíván ápolni az önkéntes kamarai tagokkal és a többi vállalkozással is.

Horváth Imre Tamásné klubvezető, a közösség alapítója köszöntő beszédében elmondta, hogy a tavalyi évben a klub sikeresen működött, több mint 600 fő vett részt a rendezvényeken, ez a szám 200 fővel több, mint az előző évben.  A rendezvények között vegyesen voltak nyitott, és zárt események. Horváth Imre Tamásné az éves költségvetés ismertétesekor megemlítette, hogy tavaly jobb anyagi körülmények között működött a klub. Az idei évben ez változni fog. Tájékoztatott arról is, hogy 2017 év végén öt tanulót támogatott a klub 10-10 ezre forinttal. A visszajelzések alapján kiderült, hogy az egyik tanuló például ebből az összegből kapta meg a téli kabátját. Jelezte, hogy a kamarában új lehetőség, miszerint további pénzösszegekre lehet pályázni egy-egy kiemelkedő projekttel. Az eseményen a kamara munkatársa, Balogh Katalin mint a Női Vállalkozói Klub tevékenységét segítő titkár is bemutatkozott. A klub jelen lévő több mint húsz résztvevője az előzetes ötletek alapján összeállította a 2018-as évi programokat, az azokhoz tartozó helyszínt, téma felelősöket, és költségeket.

Idén is sziporkázott a csapat, számos ötletből kellett kiválasztani a klubtagok számára legmegfelelőbbeket.

Ferenczi Fémipari Kft-nél a Női Klub 2018/3