Üdvözöljük a

Amikor az álmok beindítják a valóságot - Álmodni borral és borról is lehet… | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Amikor az álmok beindítják a valóságot - Álmodni borral és borról is lehet…

A GYMSMKIK Női Vállalkozói Klubja üléseit gyakran tartja a klubtagok vállalkozásánál, telephelyén. Mód nyílik ilyenkor több kérdés feltevésére, a vállalkozás alaposabb megismerésére. Gyakran felmerülnek a családi vállalkozásoknál a generációváltás mikéntjének kérdései is. Ezek a beszélgetések, véleménycserék számos tapasztalathoz juttatják a klubtagokat. 2018. június 1-én a klub ülését a Pécsinger Pincészetben tartották. Tényő, Győrszemere, Győrújbarát lankái is  visszaadják a szorgalmas munka gyümölcsét, jóillatú és jóízű fürtös csodák formájában. Ebből készülnek a pincészet borai.

A Pécsinger Szőlőbirtokon 2018.

Pécsinger Szőlőbirtok épülete

A már messziről feltűnő, Ekler Dezső, Ybl-díjas építész által tervezett pincészetük a Báródombon áll. A családi legendárium szerint amikor több mint 20 évvel ezelőtt a pincészetet alapító idősebb Pécsinger János kisfiával a Báródombon szánkózott, megígérte a kis Jánoskának, hogy egyszer házat épít neki a területre. A fiú felnőtt, a ház megépült, ám igaz, hogy nem lakóépület, hanem szőlőfeldolgozó lett belőle, ahol a pasztőröző eljárással készülő gyümölcslevek mellett reduktív és hordós érlelésű borok is készülnek.

 

A GYMSM KIK Női Vállalkozói Klubja klubülésén megtapasztalhatta, hogy szívvel, lélekkel, álmokkal, sok-sok munkával és persze az ésszerűség használatával milyen értéket lehet teremteni. Valami hasonlót szinte mindenki megélt már, hiszen a klub tagjai gyakorló üzletasszonyok, akik a magánélet, az üzleti vállalkozás és a teremtés forgatagában tartják az általuk kiszabott irányt.

Női Klub a Pécsinger Pincészetben 2018. 

Jó volt megismerni Vörös Bernadett Klubtagtól Pécsinger János gondolatait:

Vőrös Bernadett klubtag 2018. 

"Hiszünk a szőlőben. Elődeink is hittek. Az apám, a nagyapám és az ő apja. Talán ez a hit segített valóra váltani az álmainkat, annak ellenére, hogy sokszor irreális pozícióból indultunk. A borainkban iszonyú sok munka van. A Pécsinger generációk munkája. Célunk, hogy teremtsünk, a gondosan művelt szőlőből kiváló bort, unokáinknak pedig jövőt."