Üdvözöljük a

Kiválósággal Mosonmagyaróvárért Díj - projektzáró | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiválósággal Mosonmagyaróvárért Díj - projektzáró

Szerző: Dr. Horváthné Fülöp Krisztina | 2014. március 25.

 

Csatlakoztunk egy országosan is új kezdeményezéshez a „Kiválósággal Mosonmagyaróvárért Díj” elnevezésű programmal, melynek célja alapvetően az EFQM módszer vállalati alkalmazásának propagálása.

A projektben résztvevő cégek saját szervezettségüket, üzleti kiválóságukat növelhették a fejlesztések megvalósításával és a közös konzultációkkal. A megszerzett modellismeret és az önértékelés alapja lehet a cégek hosszú távú fejlesztéseinek kijelöléséhez is.

 

A projektben 5 cég indult el, akik az 1 éves projektet sikeresen teljesítették.

(Greiner-Bio-One Kft, KG Dental Kft - Hotel Lajta Park, Veritas Kft, AQUA Kft, SMR Kft,)

 

A sikeres projekt ünnepélyes lezárására március 13-án a Városháza dísztermében került sor, ahol a projektet sikeresen teljesítő cégek átvehették a KMD díjat és oklevelet.

 

Ezúton gratulálunk a megmérettetésen kíválóan  teljesített cégeknek és további sikereket kívánunk!

Greiner Bio.One Hungary Kft.

 

A Greiner Bio-One Hungary Kft nagy örömmel vett részt a Kiválóság Programban, az elmúlt egy évben sokat tanultunk a velünk együtt részt vevő társvállalatoktól.

A program elején az önismereti rész rávilágított számos olyan javítani valóra, melyet csak akkor vagyunk képesek észrevenni, ha kizökkenünk a hétköznapi rutinból és megpróbáljuk magunkat a kívülálló szemével vizsgálni, figyelni.

A tanulságok elemzése után kitűztük azokat a célokat, melyek hatékonyabbá, eredményesebbé tették, teszik működésünket és ezeket maradéktalanul meg is valósítottuk, illetve folyamatosan fejlesztjük.

Vállalatunk eddig is kiemelten fontosnak tartotta a társadalmi szerepvállalást, így a program keretein belül támogattuk Mosonmagyaróvár kulturális életét és büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk

egy elképesztő akaraterejű, súlyos beteg kislány gyógyulásának.

A kiválósággal Mosonmagyaróvár programnak számunkra sok hozadéka van. Nem csupán a számokban mérhető hatékonyság növekedésével gazdagodtunk, hanem új személyes kapcsolatok, barátságok szövődtek,

megosztottuk egymással véleményünket, álláspontunkat sok mindenről,  melyek nem feltétlenül voltak egyezőek. Azonban egy dologban minden résztvevő azonos volt.

Mindannyian elkötelezettek vagyunk a pozitív változások, a fejlődés, az innováció iránt, és egyaránt fogékonyak vagyunk a szociális és társadalmi problémákra, hogy részt vállaljunk azok enyhítésében.

 

Veritas Dunakiliti Kft.

 

„Bár a Veritas Dunakiliti Kft. nem mosonmagyaróvári vállalkozás, mégis ezer szállal kötődik a városhoz. Sok mosonmagyaróvári dolgozónk van, több bérelt munkavállalónk is ezen a településen lakik, és beszállítóink jelentős részének székhelye szintén itt van, itt fizetnek adót. Ezért döntöttünk úgy, hogy részt veszünk a Kiválósággal Mosonmagyaróvárért Díj pályázaton. A megmérettetés talán legfontosabb eleme az önértékelés volt, amely sokkal egyszerűbbnek bizonyult, mint az EFQM modell szerinti értékelés, de az eredmény jól mutatta, hol szükséges cégünknél javító projektek indítása. A Veritas kommunikációs és egészségmegőrzési stratégia létrehozását tűzte ki célul és valósította meg a Kiválósággal Mosonmagyaróvárért Díj program keretén belül. A CSR tevékenységünk során az általunk már eddig is támogatott Családok Átmeneti Otthonában a foglalkoztató épület felújítását támogattuk munkával és szaktudással."

 

 

SMR BT.

 

Az SMR sikeresen teljesítette a KMD projektben vállalt feladatait. Az elvégzett önértékelés alapján indított a cég, folyamatainak továbbfejlesztése érdekében, minőségi köröket, amelyek eljutottak a konszern szintű versenybe is, és indiában képviselik a középeurópai Motheson gyárakat.  A siker alapja, hogy jelentős megtakarítást és hatékonyság javítást eredményeztek a teamek által kidolgozott projektek. A másik saját fejlesztést szolgáló munkánk volt a folyamatok elemzését, szabványosítását és stabili működését megteremtő 3S projekt. Az SMR dolgozók adventi sütemény kínáló akciója alapozta meg azt az támogatást, amelyenek eredményeképpen 1 millió Forint adományt nyújtott át az SMR a „Reménység Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítvány”-nak január 31.-én a város fejlődésének segítése érdekében.

 

AQUA Kft.

 

Az AQUA Szolgáltató kft, mint a mosonmagyaróvári kistérség viziközműveinek felelős üzemeltetője mindig is feladatának érezte, szolgáltatásának színvonalát folyamatosan fejlessze. Erre nagyon jó alkalom kínálkozott, hogy részt vehettünk a programban. Sokat tanultunk és reméljük mások is találtak olyat a mi gyakorlatunkban, amit ők tudnak használni, hiszen ez a lényeg: egymás jó gyakorlatát megfigyelve fejleszteni saját működésünket Mosonmagyaróvár és a kistérség hasznára. Három projektet valósítunk meg, melyek hosszú távon szolgálják a város és a Társaságunk érdekeit.

 

 

KG Dental (Hotel Lajta Park)

 

A jelenlegi gazdasági verseny tradicionális versenytényezői mellett egyre meghatározóbb szerepet kap a termékek és szolgáltatások minősége. Nem elég megépíteni egy szállodát és tökéletesen berendezni, kellünk mindehhez mi is. Ezért vallom, hogy a személyzet motiválása, képzése az egyik legjobb befektetés a szállodában. Ishikawa szavaival élve: „a minőség oktatással kezdődik, és oktatással folytatódik”. Mindegy milyen beosztásban dolgozunk törekednünk kell a különlegességre, ami gyakran nincs is olyan távol tőlünk. Így minőségi munkatársakkal minőségi vendégkört tudunk magunkénak növelve ezzel szállodánk minőségét is.

Ez a modell segítséget nyújt nekünk, hogy kijelölhessük magunknak azt az utat, amelyet követve jobbak és egyre jobbak lehetünk. Jobbak mind üzletileg és piacilag, biztonságosak a dolgozók szempontjából éppúgy, mint a környezet, a társadalmi hatás tekintetében.

Jó volt látni a program alatt, hogy mind az 5 résztvevő cég, akik habár különböző területen tevékenykednek, tudnak egymás mellett, egymástól tanulva, megosztva egymással tapasztalatait, egy irányba menni. A díjjal viszont nem ért véget a munka, hanem folytatódik. Továbbra is a legjobbak szeretnénk lenni mind a szállásadás mind a vendéglátás területén Mosonmagyaróváron.

Szeretném megemlíteni, hogy a program keretein belül best practice visiten vehettem részt. Ellátogathattam a tiroli Alpenresort Schwarzba, aki a 2013-as European Excellence Award győztese lett Ausztriában. Kicsit belepillanthattam abba a folyamatba, hogy ők ezzel a rendszerrel miként érték el sikereiket, miként nőtték ki magukat, hogyan lettek a legjobbak. Tanulni pedig tőlük, a legjobbaktól lehet. Ezeket a módszereket, gyakorlatokat mi is, természetesen megfelelően adaptálva, igyekszünk átültetni cégünk mindennapjaiba, hogy ezzel is javítsuk szolgáltatásaink minőségét, illetve növeljük szállodánk vonzerejét.