Üdvözöljük a

Kamarai kapcsolatépítés a Kühne Zrt-vel | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai kapcsolatépítés a Kühne Zrt-vel

Süli Csaba vezérigazgató a több mint 160 éves Kühne Zrt mosonmagyaróvári székhelyén fogadta kamaránk (GYMSM KIK) delegációját, Pénzes Lászlót a kamara Mosonmagyaróvári térség elnökét és Miklósy Lajost a Győri Ipartörténeti Alapítvány elnökét. Tájékoztatott a 300 főt foglalkoztató cég törekvéseiről, üzleti eredményeiről. A Kühne Múzeum gépipari értékeit is megtekintették.

Kühne Múzeumban 2018.

Süli Csaba jelezte, hogy a munkaerő megtartása náluk is kiemelt kihívás. Folyamatosan szükségük van megbízható hegesztőre, festő – fényezőre, csőszerelőre, autószerelőre, autóvillamossági szerelőre, CNC élhajlítóra, vagy akár lézervágó berendezés kezelőre is. Gyakorlati képzőhelyként is kapcsolatban állnak a kamarával, 27 tanulóval foglalkoznak, akikből a legkiválóbbak akár munkahelyet, jövőt is találhatnak náluk.

 

A kamara képviselői több lehetőséget is ajánlottak az együttműködésre, amelyet a cégvezető nyitottan fogadott. Nagy érdeklődéssel közösen fedezték fel a Kühne Múzeum gépipari értékeit.

 

 

Röviden a Kühne Zrt-ről

 

A Kühne Mezőgazdasági Gépgyár zártkörű Részvénytársaságot, hazánk egyetlen nagyüzemi vetőgépgyártó cégét Wilhelm Henrik Pabst és Krauss Frigyes alapította 1856-ban. Az általuk létrehozott manufakturális üzemet Kühne Ede fejlesztette az iparág legismertebb hazai gyárává. Az 1997 óta magántulajdonban lévő, zártkörűen működő Részvénytársaság stratégiáját folyamatos innováció, kifogástalan minőség és vevőorientált értékesítés jellemzi.

 

Gyártmányválasztékukban közép- és mélylazítók, ágy- és váltvaforgató ekék, nehéz kultivátor, nehéztárcsás boronák, kompaktorok, szemenkénti és gabonavetőgépek szerepelnek. Üzemük 10 éve a Credo típusnevű autóbuszok vázgyártásának is helyet ad, telephelyünkön a buszvázak mellett számos beépülő fém alkatrész is készül, amelyek a Kravtex által forgalmazott járművekben még tovább növelik a hazai termékek arányát.

 

Termékeik előállításához gyártási technológiák széles spektruma áll rendelkezésükre, így munkagépeik alkatrészeinek csaknem 100%-át "házon belül", a Kühne mosonmagyaróvári gyárában készítik el. A részegységek tervezésétől a vevőszolgálati tevékenységig minden egyes részfolyamatot önállóan kontrollálnak, így partnereik mindig a legjobb termékhez juthatnak.