Üdvözöljük a

Kamarai bemutatkozó látogatás - Kimle-Ásványráró 2016. november 30. | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai bemutatkozó látogatás - Kimle-Ásványráró 2016. november 30.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térségének elnöke Pénzes László kamarai bemutatkozó látogatást tett  a környékbeli települések polgármestereinél. A látogatáshoz Kimlén Baán Miklós térségi küldött, Ásványrárón pedig Fazekas György volt térségi küldött  is csatlakozott.

A polgármesterek örömmel vették látogatásunkat, melynek fő témája a bemutatkozáson és a kamara bemutatásán túl az együttműködési lehetőségek, kapcsolódási pontok megkeresése volt.

Kiemeltük, hogy továbbra is fő célunk a szakképzés helyzetének megoldásán belül a pályaorientáció. A településeken pályaválasztási napokat szerveznénk , ahol bemutatnánk a szakképzésben rejlő lehetőségeket egy-egy életpálya modell felvázolásával, amely alapján a továbbtanulás előtt álló diákok megismerhetnék a szakmában rejlő lehetőségeket. A rendezvény keretein belül megszerveznénk a helyi cégek gyárlátogatással összekötött meglátogatását is.

További terveink  között szerepel, hogy a településekre kivigyünk egy un. gazdasági fórumot,  ahol a meghívott vállalkozásoknak mutatnánk be a térségi elnökség tagjait és megismertetnénk őket a  kamarai tagságban rejlő lehetőségekről, ill. a kamarai tagsággal járó előnyökről tájékoztassuk a megjelenteket.

Örömmel tapasztaltuk a polgármesterek támogatottságát, s  ígéretetüket arra vonatkozóan, hogy az átküldött rendezvényeink meghívóját a helyi csatornáikon belül népszerűsítik. (pl. faliújság, helyi tv)  Kimlén a polgármester asszony felajánlott  a helyi tv-ben egy bemutatkozási lehetőséget  is.

 

Az összefoglalót: Dr. Horváthné Fülöp Krisztina készítette

 

 

Mosonmagyaróvár. 2016. november 30.

Helyszínek:

Kimle,   Polgármesteri Hivatal 10.00      Polgármester: Eller Gizella

Kimle 2016 november 30

 

 

Ásványráró,  Polgármesteri Hivatal 11.00     Polgármester: Tatainé Pop Rita

 

Ásványráró 2016. november 30.