Üdvözöljük a

Gyakorlati szakmai oktató eszközöket adományoztak | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gyakorlati szakmai oktató eszközöket adományoztak

2016. februárban, építőipari kéziszerszámokkal és kisgépekkel támogatta a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola diákjait a megyei kereskedelmi és iparkamara Mosonmagyaróvár Térség elnöksége, több csatlakozó támogatóval együtt. További célokhoz, további támogatókat is várnak!

Támogatók és Hunyadis diákok 2016.

– Ha megtanuljátok a szakmát, szorgalmatok biztos megélhetést jelent majd. Egyre nagyobb szükség lesz a jól képzett építőipari szakemberekre – szólt Tóth Béla, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara építőipari szakmai osztályának társelnöke a diákokhoz.

 

-        A Hunyadi építőipari tanműhelyeinek eszközpark fejlesztését a továbbiakban is napirenden tartják. A helyi ipartestülettel már összefogtak. A kamara Kézműipari Tagozata és a Segédlevél alapítvány is hozzájárult ehhez az eszközbeszerzéshez. További támogatókat is keresnek, akik segíteni tudnak ebben a folyamatban, és szeretnének más szakmacsoportokat is felkarolni. – tájékoztatott Kulacs Zoltán, a kamarai térségi elnökség tagja, aki egyben az ipartestület alelnöke is.

 

 

Ez volt az eddigi legnagyobb értékű közös segítségnyújtás, közel félmilliós értékben. Az iskola javaslatára szerezték be a szükséges kéziszerszámokat és kisgépeket, mely az építőipari tanulók képzéséhez járul hozzá.

 

Borsics József intézményvezető elmondta: az új fenntartó (a Nemzetgazdasági Minisztérium) tavaly év végén jelentős összeget utalt át a szakmai anyagok beszerzésére, ám tanműhelyfejlesztésre nem volt forrás. Ezért is értékelik ezt a segítséget.

 

Forrás: Mészely Réka Jó szerszámok a jó munkához című cikke kisalfold.hu