Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Karácsony Kupa Mosonmagyaróvár - 2018.12.06. Haller iskola

Ajánljuk Pénzes Lászó kamarai térségi elnök összefoglalóját a két napos versenyről.

Sikeres munkaügyi work-shop Mosonmagyaróváron!

A kamara mosonmagyaróvári térségi elnöksége február 28-án munkaügyi work-shopot szervezett, melynek keretében az alábbi témákról nyújtott tájékoztatást az érdeklődőinknek:

A Munka Törvénykönyvének és a rugalmas foglalkoztatás feltételeinek változásai

Foglalkoztatást érintő adó, járulék és társadalombiztosítási változások

Kamarai kapcsolatépítés a Kühne Zrt-vel

Süli Csaba vezérigazgató a több mint 160 éves Kühne Zrt mosonmagyaróvári székhelyén fogadta kamaránk (GYMSM KIK) delegációját, Pénzes Lászlót a kamara Mosonmagyaróvári térség elnökét és Miklósy Lajost a Győri Ipartörténeti Alapítvány elnökét. Tájékoztatott a 300 főt foglalkoztató cég törekvéseiről, üzleti eredményeiről. A Kühne Múzeum gépipari értékeit is megtekintették.

Kühne Múzeumban 2018.

A kamara emlékplakettet adott át az Ipartestületnek Mosonmagyaróváron

2017. november 13.

Újra birtoka került a Mosonmagyaróvár és Környéke Ipartestület székháza.

Az iparosok által 1939-ben épített székházat 1949-ben államosították. 2017. november 10-én tartották az ünnepélyes átadóját. Az ipartestület közel hetven év után visszakapta jogos jussát. Az épület az iparosok találkozási pontjaként szolgál majd, ahol őrzik hagyományaikat, de továbbképzésre is lesz lehetőség.

Az esemény alkalmából a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara emlékplakettet adott át a partner szervezet részére.

Mosonmagyaróvár térségi elnökségi ülés

2017. március 27.

Győr-Moson-Soipron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvári Térségi elnöksége soron következő ülését tartotta meg március 23-án 16.00 órakor.

 

 

 

 

 

 

Kihelyezett térségi elnökségi ülés- stratégiai megbeszélés

2017. január 30.

A Győr.-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térségének elnöksége 2017. január 27-28-án kihelyezett térségi elnökségi ülést tartott, melynek fő témája a stratégia alkotás, a 2017-es rendezvény- és költségterv összeállítása volt.

Bemutatkozó látogatás a Polgármesteri Hivataloknál-Halászi, Darnózseli

2016. december 1.
Halászi
Halászi

 

Utolsó állomásaihoz érkezett a polgármesteri  bemutatkozó  látogatás, melyen a  Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térségének elnöke Pénzes László és térségi vezetője dr. Horváthné Fülöp Krisztina vett részt.

Látogatásunk elsődleges célja a kamara bemutatása, az együttműködési lehetőségek feltérképezése volt.

Gyakorlati szakmai oktató eszközöket adományoztak

2016. februárban, építőipari kéziszerszámokkal és kisgépekkel támogatta a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola diákjait a megyei kereskedelmi és iparkamara Mosonmagyaróvár Térség elnöksége, több csatlakozó támogatóval együtt. További célokhoz, további támogatókat is várnak!

Támogatók és Hunyadis diákok 2016.

Pályaválasztási szülői értekezlet

2015. május 14.

Mosonmagyaróvár Térségben országos átlagban is kirívóan  magas az ipari vállalkozások aránya. Nagyon jók a vállalkozásalapítás és működtetés adottságai. A térség előnye azonban munkaerő szempontból hátrány is egyben, mivel Ausztria közelsége jelentős munkaerő elszívó hatással rendelkezik elsősorban a szakmunkások tekintetében. A határ menti magyar vállalkozások által gazdaságosan megadható munkabérek nem tudnak versenyezni az Ausztriában – sokszor alacsonyabb beosztásban – megkapható munkabérekkel.  Külön problémaként jelentkezik az is, hogy a térségbe letelepült vállalkozások munkaerő igénye a szakmunkásképzésben csak korlátozottan van figyelembe véve. Sok esetben nem a tényleges szakemberigény határozza meg az iskolák által képzettek számát, hanem az iskolák lehetőségei. Ez a helyzet mára azt hozta, hogy számos hiányszakma lett térségünkben.

 

E probléma megoldásának első lépéseként  közös pályaválasztási szülői értekezletetszervezünk  az  Irodaházban  ( Mosonmagyaróvár,  Erkel  Ferenc  u.  10. nagyterem )

május 27-én 17.00 – 20.00 óráig  a térségben működő általános iskolák 5.,6.,7. osztályos tanulóik és szüleik részére.

Karácsony Kupa – Szakképzési támogatói nap 2014. december 3.

2014. december 8.

Fontos a jó kapcsolat kialakítása a térségünkben működő két szakiskolával, ezért decemberben – immár második alkalommal - megszerveztük a Karácsony Kupa - Szakképzési támogató napot, amelynek megrendezését a nagy sikerre való tekintettel a  továbbiakban is tervezzük megvalósítani.

Pénzes László térségi elnök köszöntőt mondott az Interaktív Pályaválasztási Kiállításon Kimlén -2018-

A kamara mosonmagyaróvári térségének kezdeményezésére 2018-ban már második alkalommal szervezte meg a kamara (GYMSM KIK) pályaválasztási kiállítását, ahol a hetedikes kisdiákok megnézhették, kipróbálhatták számos szakma alapvető műveleteit. Pénzes László köszöntőjében elmondta, hogy az épített, szerelt alkotások, eszközök adják életterünket. El is kell tudni készíteni mindezt. Sok lehetőség van a fiatalok előtt. Ebből ad ízelítőt ez a 35 szakmát bemutató kiállítás.

Pénzes László pályaválasztási kiállítás, Kimle, 2018

Marketingről Mosonmagyaróváron a kamarai KKV Klub szervezésében - 2018. március 1.

A kamarai KKV Klub vezetése március 1-i klubrendezvényének, Mosonmagyaróváron a Gaben Étterem, Borbár és Vinotéka adott helyszínt.  Témája: „Új trendek a marketingben és az értékesítésben”. Előadó: Jagodics Rita, marketing szakértő, beszélgetőpartnere Pintér-Péntek Imre, az X-Meditor Kft. ügyvezetője, a GYMSM KIK elnöke volt. „Kérdéseire nem csak válaszokat, de megoldásokat is kaphat a rendezvényen – hívta az esemény előtt az érdeklődőket Horváth Szabolcs klubvezető. Hírünket megnyitva útravalót és videóüzenetet is találhat.

Marketingről Mosonmagyaróváron 2018. március 1.

Mosonmagyaróvár Térség elnökségi ülés 2017.09.13.

A Mosonmagyaróvári Térség elnökségi ülésén az alábbi napirendi pontok hangzottak el:

Mosonmagyaróvár térségi elnökségi ülés

2017. február 16.

Térségi elnökségi ülés 2017.0216. 15.30 óra

 

A rendezvény meghívottaknak szól

Kamarai bemutatkozó látogatás - Kimle-Ásványráró 2016. november 30.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térségének elnöke Pénzes László kamarai bemutatkozó látogatást tett  a környékbeli települések polgármestereinél. A látogatáshoz Kimlén Baán Miklós térségi küldött, Ásványrárón pedig Fazekas György volt térségi küldött  is csatlakozott.

Mosonmagyaróvár Térség évértékelése 2014.

2014. december 12.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvár Térségi Elnökségének   2014-es  munkaprogramjában  számos szakmai, üzleti és  szakember utánpótlás megoldását támogató program és nagyobb rendezvények  szervezése szerepelt.

Kiválósággal Mosonmagyaróvárért Díj - projektzáró

2014. március 25.

 

Csatlakoztunk egy országosan is új kezdeményezéshez a „Kiválósággal Mosonmagyaróvárért Díj” elnevezésű programmal, melynek célja alapvetően az EFQM módszer vállalati alkalmazásának propagálása.

A projektben résztvevő cégek saját szervezettségüket, üzleti kiválóságukat növelhették a fejlesztések megvalósításával és a közös konzultációkkal. A megszerzett modellismeret és az önértékelés alapja lehet a cégek hosszú távú fejlesztéseinek kijelöléséhez is.

 

A projektben 5 cég indult el, akik az 1 éves projektet sikeresen teljesítették.

(Greiner-Bio-One Kft, KG Dental Kft - Hotel Lajta Park, Veritas Kft, AQUA Kft, SMR Kft,)

 

A sikeres projekt ünnepélyes lezárására március 13-án a Városháza dísztermében került sor, ahol a projektet sikeresen teljesítő cégek átvehették a KMD díjat és oklevelet.

 

Ezúton gratulálunk a megmérettetésen kíválóan  teljesített cégeknek és további sikereket kívánunk!