Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Félszáz mester tett ünnepélyes esküt és vette át mesterlevelét - Győr 2017-11-22

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara a mesterlevél átadó ünnepség rendezésével is kifejezi elismerését a mestervizsga felkészítésben résztvevő és sikeresen vizsgázó hallgatóknak. Megköszönve fontos, a jövő alakításában és Magyarország fejlődésében vállalt szerepüket. Hozzátartozóiknak pedig a háttér biztosítását, a támogatást. Ötvenkét mester vehette át szakmája diplomáját, a mesterlevelét Győrben, 2017. november 22-én. Paár András vendéglátásszervező - vendéglős mester köszönetet mondott a felkészítőknek,  a vizsgabizottságok tagjainak munkájukért.

Kereskedő mestereket avatott a kamara-Győr-2017-11-22

Mesterképzés - 2016

2016. évben a következő szakmákban várjuk a mesterképzés és mestervizsga jelentkezéseket:

Megújult a mestervizsga bizottsági elnökök mandátuma

2014. január 7.

Három évre kapnak mandátumot a mestervizsgáztatásban oroszlánrészt vállaló vizsgabizottsági elnökök. December 12-én Győrben a megyei kereskedelmi és iparkamarában harmincan vehették át kinevezésüket a következő időszakra.

Mesterlevél szükséges az önálló munkavégzéshez az alábbi szakmákban

2012. február 10.

Az önálló munkavégzéshez, vállalkozás indításához az alábbi szakmákban szükséges a mesterlevél megléte.

Mestervizsga bizottsági tagok felkészítő napja Győrben

Az országos kamara (MKIK) kezdeményezésére, a győri kamara (GYMSMKIK) szervezésében 5 megyéből érkeztek mestervizsgabizottsági tagok szakmai felkészítésre 2017. október 26-án a megyei kamarába..A mesterjelöltek vizsgáztatóinak a szakmai tudás és a hivatalos követelmények birtokában kell lenniük. 2017. májusban változott a Mestervizsga Szabályzat is. Így a mai napon igazán hasznos információkra számíthatnak a résztvevők.Az eseményen házigazdaként is részt vett Dr. Lakatos István a GYMSMKIK Kézműipari Tagozatának elnöke, aki vizsgabizottsági elnökként is átadta tapasztalatait, információit.

Mestervizsga bizottsági tagok felkészítése 2017. Győr

Mesterlevelet kaptak

http://tv.gyorplusz.hu/cikk/a-szakmak-csucsa.html

Mestereket avattunk

2014. január 7.

 December 5-én Győrben ünnepélyes keretek között vehette át ötvenegy szakember mesterlevelét a kamarai tanfolyami felkészítés és a sikeres vizsga után.

Általános tájékoztatás mestervizsgára történő jelentkezéshez

2014. január 1.

Az első lépés a mestervizsga jelentkezési lap kitöltése (mely letölthető a kamara honlapjáról, vagy személyesen átvehető a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában 9021 Győr, Szent István u. 10/a. I. emelet 105. és 106. iroda)

Mesterképzés

2011. augusztus 4.

 

A magyar nemzetgazdaság fontos stratégiai érdeke a minőségi szakképzés, felnőttképzés, és az erre épülő mesterképzés.
A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák feladata, kompetenciája, amelyet a kamara kiemelt feladatként kezel. 
A mestervizsga, a szakemberek fejlődési folyamatában, jelentős mérő,- értékelő,- minősítő szintet hivatott képviselni.