Üdvözöljük a

Plakátverseny és nyelvi / Európai Uniós vetélkedő általános és középiskolás diákoknak | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Plakátverseny és nyelvi / Európai Uniós vetélkedő általános és középiskolás diákoknak

A Europe Direct Tájékoztató Központ – Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata a Nyelvek Európai Napja alkalmából plakátversenyt és nyelvi / Európai Uniós vetélkedőt hirdet általános és középiskolás diákoknak.

Az Európai Unió aktívan ösztönzi polgárait más európai nyelvek elsajátítására. A nyelvtudás hozzásegít egymás kultúrájának megismeréséhez, megértéséhez, elfogadásához.


A szervezők a nyelvtanulás ösztönzésére idén már 11. alkalommal szervezik meg a vetélkedőt. Az elmúlt években a nyelvtanulás mellett egy-egy téma állt a középpontban: idén a Páneurópai Piknikre emlékezünk.

30 évvel ezelőtt Sopronpusztán több száz keletnémet állampolgár léphett át a szabad világba. A német és az európai egység felé Magyarországon keresztül vezetett az út. Bátor civilek hite és szervezése tette lehetővé, hogy lebontsák a diktatúra gyűlölt jelképét, a vasfüggönyt, mely nem védte, hanem bezárta a mögötte lévőket.


A 2019. évi verseny mottója egy részlet Márai Sándor: Mennyből az angyal című verséből:


És kérdik, egyre többen kérdik, Hebegve, mert végképp nem értik – Ők, akik örökségbe kapták –: Ilyen nagy dolog a Szabadság?”


A 2019. évi verseny során a diákok új feladatokkal is találkozhatnak, s a verseny napján is igyekszünk érdekes kiegészítő programokkal szolgálni a várakozóknak.


Versenyfelhívás:


A versenyfeladatok témája: Páneurópai Piknik / A vasfüggöny lehullása


1.) Alsó tagozatos általános iskolásoknak:

 

Plakátverseny
Egyének vagy legfeljebb 3 fős csapatok A3-as méretű pályázati anyagát folyamatosan várjuk a Hatos és Társa Nyelviskola irodájában (9021 Győr, Szent István út 7.).

 

A plakátok beérkezési határideje: 2019. szeptember 24. 16:00 óra


A határidőben beérkező rajzokat a megyei Europe Direct iroda Facebook oldalán (www.facebook.com/europedirectgyms ) lehet majd lájkolni. A legtöbb lájkot gyűjtők meglepetésben részesülnek.


2.) Felső tagozatos általános iskolásoknak:


 Videokészítés
3 fős csapatok rész készíthetnek max. 3 perces videót a megadott témában, melyet a verseny napján lejátszanak és röviden be is mutatnak.


Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 24. 16:00 óra


3.) Középiskolásoknak:


Angol vagy német nyelven prezentáció készítése és előadása 5-10 percben.
3 fős csapatok jelentkezését várjuk. A beküldött prezentáció alapján mindkét nyelvből a 20 legjobb csoportot várjuk annak előadására a verseny napján.


A jelentkezési lap és a prezentációk beérkezési határideje: 2019. szeptember 24. 16:00 óra


A csapatot felkészítő tanár értesítése a döntőn való részvételről: 2019. szeptember 27.


A versenyre iskolánként több csapat/egyén is nevezhet.
Verseny, ünnepélyes eredményhirdetés mindegyik kategória résztvevőinek: 2019. október 2. szerda


Az alsó és felső tagozatos általános iskolások (kisgimnazisták) legjobb eredményt elérő csapatai a tárgynyeremények mellett részt vehetnek egy 1 napos kiránduláson. A helyezést el nem érő résztvevőket is meglepetéssel várjuk.

 

 


Dr. Szenténé dr. Vida Éva-díj átadása
A program keretében sor kerül a Dr. Szenténé dr. Vida Éva-díj átadására is, melyre egy nyelvoktatást segítő módszertani projekt leírásával lehet pályázni a Hatos és Társa Nyelviskolánál.

Projekt leírása: max. 3 oldal (A4) terjedelemben.
A díjra jelentkezés/jelölés határideje: 2019. szeptember 24. 16:00 óra

 

 


Jelentkezés
Jelentkezéseiket az alábbi elérhetőségek egyikén várjuk:
E-mail: nyelviskola@hatos.hu
Fax: 96/529-483
Személyesen: 9021 Győr, Szent István út 7.


A versennyel kapcsolatban további információt a Hatos és Társa Nyelviskola telefonszámain kaphat (96/529-483, 30/986-2800).