Üdvözöljük a

Hagyományos kézműves gyermektábor - 2. hét | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hagyományos kézműves gyermektábor - 2. hét

A Kézműipari Tagozat által szervezett kézműves tábor második turnusán 15 gyerkőc vett részt. 

A hétfői nap ezen a héten is ismerkedéssel, gyertyamástással indult.

Délután a Vakok és Gyengénlátók GYMS Megyei Egyesületének képviseletében Borsodi Erzsébet és kutyája Gesztenye volt a vendégünk. Erzsébet megmutatta a gyerekeknek, hogy milyen tárgyak és eszközök vannak segítségére a hétköznapokban. A gyerekek kipróbálhatták például a nyers tojás szétválasztását vagy egy pohár víz kitöltését - természetesen mindezt bekötött szemmel.

 

Kedden délelőtt kézműves foglalkozás keretében halat vagy elefántot varrtak a gyerekek, amit levendulával tömtek ki, hogy illatos legyen.

Délután a Tűzoltóság felé vettük az irányt, ahol persze nem maradhatott ki a tűzoltó sisak kipróbálása és a tűzoltóautó felfedezése sem. Ez annyira tetszett a fiúknak, hogy volt aki el is döntötte hogy ha nagy lesz,  tűzoltó lesz. 

 

Szerdán főleg az édesszájúaknak kedveztünk: meglátogattuk Borbély János - Öcsi bácsi - cukrászdáját, ahol a fagyié volt a főszerep.

Délután folytatódott a kézműves foglalkozás: Kacsák Andrea jött el a gyerekekhez és plüssmackót készítettek.

 

Csütörtökön a lovakkal ismerkedhettek meg a gyerekek az Abdai Lovas Egyesület jóvoltából. A Gyepszél utcai lovardában egyórás lovaskocsizás után a bátrabbak fel is ülhettek a lóra.

A délelőtti fáradalmakat és izgalmakat délután mozizás követte, ami mellé természetesen popcorn is járt.

 

Pénteken egész napos program keretében a Xantus János Állatkertbe látogattak a gyerekek, ahonnan vidáman sok-sok új élménnyel tértek vissza.

 

Reméljük ezen a nyáron is jól éreztétek magatokat a táborban. További kellemes nyarat kívánunk Nektek és jövőre találkozunk!