Üdvözöljük a

Turizmus Világnap 2018. szeptember 27. - házigazdája Budapest | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Turizmus Világnap 2018. szeptember 27. - házigazdája Budapest

2018-ban Budapest lesz a Turisztikai Világnap házigazdája - Hivatalos döntés született az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) tanácsülésén arról, hogy 2018-ban a World Tourism Day, a Turizmus Világnap házigazdája Magyarország, pontosabban Budapest lesz 2018. szeptember 27-én. A rendezvényt 2017-ben szeptember végén Quatar fogadta, 2018-ban Magyarország, 2019-ben pedig India fogadja majd.

A magyarországi rendezvény központi témája a legjobb ökoturisztikai szolgáltatások és helyszínek bemutatása, célja, hogy felhívja a figyelmet a természet és a turizmus közötti kapcsolat fontosságára. Minden idegenforgalmi régió részt vesz a rendezvényen, a belföldi és a külföldi vendégeket a Tourinform Irodák hálózatán keresztül a turizmus világnapja számos helyszínein várják.

A HNTO arra ösztönözte az utazási szakma szakembereit, hogy vegyenek részt a Világ Turizmus Napja kampányában, felhívva a vezető kereskedelmi szervezeteket és a közvetlenül a turisták fogadásában érintett vállalkozásokat, hogy csatlakozzanak a látogatóbarát kezdeményezéshez.

A programok nagy része ingyenes, más részük kedvezményes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

 

http://wtd.unwto.org/content/wtd-2018-host-country