Üdvözöljük a

Köszöntés - Az Öt-Tó Kft 25 éves jubileuma Győrben | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Köszöntés - Az Öt-Tó Kft 25 éves jubileuma Győrben

Hanczné Mező Edinától a kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi tagozati elnökétő május 23-án Győrben, a Krúdy Gyula középiskolában, a cégalapító Pető István gyűjteményéből berendezett kiállítás előtt vette át Bíróné Pethő Katalin, az 25 éves Öt-Tó Kft. képviseletében jubileumi oklevelüket.

Háttérinformáció:

Pető István, neves győri vendéglátós, Venesz József –díjas mesterszakács, Schnitta Sámuel díjas vendéglős, fogadómester,  a Szakácsegyesületek Világszövetségének Örökös Tiszteletbeli Tagja, 2015. november 27-én ajándékozta iskolánknak, a Győri Szolgáltatási SzC Krúdy Gyula Középiskolájának az élete során összegyűjtött, több száz éves gasztronómiai eszközeit, könyveit. A gyűjteményben találhatóak több száz éves szakácskönyvek, edények, tálalók, evő-, ivóeszközök, berendezési tárgyak, munkaeszközök, népi használati eszközök.

 

Ez a gyűjtemény szemléletesen őrzi a múltat és tanítja, segíti a jövőt, nagyban hozzájárul hagyományaink, nemzeti és térségi értékeink megtartásához, tanulóink szakmai műveltségének gyarapításához. A gyűjtemény fontos eleme a gasztronómia és a kultúra kapcsolatának sokoldalú megjelenítése. Kiemelt feladata az oktatásban való hatékony részvétel és a pályaorientáció segítése, emellett sajátos hangulatával, hatásával még vonzóbbá teszi mind iskolai képzésünket, mind rendezvényeinket.

 

Bővebben: https://peto.krudy.gyor.hu/