Üdvözöljük a

Jól működő manufaktúrák tapasztalatai | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jól működő manufaktúrák tapasztalatai

A kamara (GYMSM KIK) kereskedelmi tagozatának küldöttsége részt vett az olaszországi Ferrarában rendezett Il Salone Nazionale delle Sagre / Nemzeti étkezési tradíciók, kultúra és turizmus szakkiállításon, meglátogatta a Silko Konyhai nagygépeket gyártó és forgalmazó manufakturát és egy modenai Balzsamecet gyártó családi kézműves manufaktúrát is. Lássuk a tapasztalatokat.

Balzsamecet manufaktúrában 2018.

A kamara (GYMSM KIK) kereskedelmi tagozatának küldöttsége részt vett az olaszországi Ferrarában rendezett Il Salone Nazionale delle Sagre / Nemzeti étkezési tradíciók, kultúra és turizmus szakkiállításon. A négy pavilonban helyet foglaló kiállítás, híven tükrözte a modern és a tradicionális olasz konyha, technológia és éttermi kultúra ötvözetét. Számos régi és új pácolási, tartósítási, szárítási eljárás bemutatására került sor a rendezvényen, trendi-modern éttermi technológiai körülmények közé helyezve.

 

Ferrarában 2018.

A küldöttség meglátogatta a Silko Konyhai nagygépeket gyártó és forgalmazó céget is, amely manufakturális formában szolgálja ki Európa éttermi konyháit. A gyártás során számos hasznosítható munkafolyamattal, oktatási példával találkozhattak a résztvevők. A cég számra fontos az egy-egy szakemberhez köthető munkafolyamat, a teljes gépösszeszerelés lekövethetősége és minőségi értékelése. A cégen belül kialakítottak egy bemutatótermet és mellette egy tankonyhát, ahová a többek közt a szakmai iskolák szerveznek oktatási órákat, megismertetve és megtanítva a hallgatóknak a modern konyhatechnológia használatát, alkalmazását. A tankonyhában szakmai főzőiskolákat, csapatépítő tréningeket és továbbképzéseket is tartanak.

 

Látogatás a Silko manufaktúrában 2018.

 

 

A szakmai út másik kiemelkedő mozzanata a Balzsamecet gyár megtekintése volt Modenában, ahol egy családi kézműves tevékenységet folytató manufaktúrát mutattak be a résztvevők számára. Az 1650-en épült vidéki kúria méltó helyszínt biztosított a helyi nevezetesség előállításához. A csoport tájékoztatást kapott a balzsamecet előállításáról, tárolásáról, a márkaépítéséről és a kész termék éttermi/szakmai alkalmazásáról. Tanulságként szolgált a családi vállalkozás üzemeltetésének módszere, a generációváltás lehetőségei, a brand építés és az értékteremtés bemutatása a családi vállalkozás keretin belül.

A küldöttség tagjai számos új és a cégeik számára hasznosítható ismerettel tértek vissza kamaránkba a szakmai útról. Több üzlet és üzleti kapcsolat köttetett az út során beszállítói, szállítmányozói, fuvarozói vonalon is. A résztvevő szakemberek méltatták az út szervezését és annak szakmai programját, amely a hazai vendéglátás jövőjének útját is előre vetítette számukra az elkövetkező évekre – tájékoztat a tapasztalatokról Hanczné Mező Edina a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának elnöke.