Üdvözöljük a

Idegenvezetők világnapja Győrben is - Staféta Séta, immár az ötödik | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Idegenvezetők világnapja Győrben is - Staféta Séta, immár az ötödik

Idegenvezetők Vilagnapja 2019. Győr

„Az idegenvezetők a világ minden turisztikai fogadóhelyén igen fontos katalizátor szerepet töltenek be. Olyan helyekre is elviszik a turistákat, amelyeket talán még a helyiek sem ismernek, vagy pedig jól ismert helyek rejtett értékeit mutatják meg bőséges háttérismerettel, egyedi, élvezetes előadásmóddal fűszerezve. Győr városházát például kívülről mindenki látta már, mindennap elmegyünk mellette, de vajon tudjuk-e, milyen építészeti és kulturális értékeket rejt ez az ikonikus épület? Február 24-én többek között erre is választ kaphattak azok, akik részt vettek a programon.” – fogalmazott az InfoGyor.hu portálnak Sándorfi Róbert, Győr Megyei Jogú Város Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztályának Főosztályvezetője, aki a Városháza Dísztermében fogadta a program résztvevőit.

 

A Gyere Győrbe tematikus városnézések és élményprogramok idegenvezetői csapata, amely közel 50 féle nagysikerű tematikus sétán bizonyított már, február 24-én kora délután Győrben, a Városháza előtt köszöntötte a nagyszámú érdeklődőt az Idegenvezetők világnapja méltó megünneplésére. Bemutatkoztak és bepillantást is adtak munkájuk, hivatásuk örömeibe, műhelytitkaiba. Győr más arcát mutatja hajóról, sétálva és járművel megközelítve is, noha mindegyik elbűvölő. Ez alkalommal autóbuszos városnézésre volt lehetőség. Az utasok kikerekedett tekintettel nézték a csodát, ami eléjük tárult és halgatták a sok-sok érdekességet, információt, amelyeket csak profi idegenvezetők tudnak átadni egy gyönyörű városról.

 

Visszaérkezve a Városházához a Díszteremben Sándorfi Róbert vendégszeretét élvezték egy csodás nap méltó zárásaként.

 

Hanczné Mező Edina a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának elnöke így nyilatkozott az eseménnyel kapcsolatosan: „Az Idegenvezetők Világnapja egy nagyon népszerű országos programsorozat, amelyhez támogatóként csatlakozott a kamara kereskedelmi tagozata is. Mivel az idegenforgalomban tevékenykedő cégek és egyéni vállalkozók tagozatunk turisztikai szakmai osztályának tagjai, ezért fontosnak tartjuk a kezdeményezés támogatását.

Ez a rendezvény is kiváló lehetőséget biztosít a szakma és a kamara részére a győri, megyei közönséggel való találkozásra.

 

Az eseményt a megyei kereskedelmi és iparkamara Kereskedelmi Tagozata is támogatta, valamint a „Kamara által ajánlott vállalkozás” védjegy tulajdonosai VIP vendégként részesültek az élményben.

 

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

További információk: www.gyeregyorbe.hu és a www.infogyor.hu/hirek oldalon olvashatók.