Üdvözöljük a

Dohányáru kiskereskedők képzése idén már második alkalommal | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Dohányáru kiskereskedők képzése idén már második alkalommal

A GYMSKIK, a Magyar Dohány Kiskereskedők és az ND Zrt. közös szervezésében idén már második alkalommal került megtartásra a Dohányáru kiskereskedők szakmai képzése 2014. október 27-én a Hotel Famulusban.

A képzésen azon vállalkozások képviselői vettek részt, akik a dohányáru kiskereskedelmi jogosultság koncessziós szerződéssel történő átengedésére vonatkozóan benyújtott pályázatukban vállalták, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesznek a területi kereskedelmi és iparkamarák által lebonyolított képzésen.

Az őszi képzési napon Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye vállalkozói vettek részt, számuk most is meghaladta a 100 főt , azok közül, akik A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény alapján kiírt pályázatokat elnyerték, mint Koncesszió Jogosultak.

 

A rendezvény az alábbi témaköröket ölelte fel:

  • A Nemzeti Dohányboltok működésére vonatkozó jogszabályok és a koncessziós szerződésből eredő koncessziós jogosultakat és gyakorlókat terhelő kötelezettségek, valamint az elektronikus készletnyilvántartás - ND Nonprofit Zrt.
  • A fiatalkorúak különös védelmére vonatkozó szabályok, a rendelkezések betartásának ellenőrzése - NFH
  • Dohányboltok hatósági engedélyezése, jövedéki engedélyköteles termékek kiskereskedelmének szabályozása, elektronikus pénztárgép működtetése - NAV
  • Nemzeti dohányboltok működtetése – „a jó dohányáru kiskereskedői gyakorlat” – MDKE