Üdvözöljük a

A GYMSM KIK Kereskedelmi tagozatának látogatása a METRO Gasztroakadémián és a Zwack Unicum Látogatóközpontjában | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A GYMSM KIK Kereskedelmi tagozatának látogatása a METRO Gasztroakadémián és a Zwack Unicum Látogatóközpontjában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozata december 7-re szakmai utazást szervezett, melynek keretében a résztvevők megismerhették a magyar piacon egyedülálló szakmai továbbképző és rendezvényközpontot, a METRO Gasztroakadémiát, majd látogatást tettek a Zwack Unicum Látogatóközpontjában.

 

GYMSM KIK Kereskedelmi tagozat - METRO Gasztroakadémia és Zwack Unicum Látogatóközpont

A METRO Gasztroakadémián Takács Árpán, az Akadémia vezetője kalauzolta végig a jelenlévőket az ultra-modern, többfunkciós létesítményben, amely a METRO magyarországi központjában, Budaörsön található. A magyar piacon egyedülálló szakmai továbbképző és rendezvényközpont kiváló helyszínt biztosít gasztronómiai és kereskedelmi (tovább)képzéseknek, valamint céges és privát rendezvényeknek.

 

A legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt központ kialakítása:
- 12 főzőállásos, 24 fős auditóriumot magába foglaló tankonyha
- 120 fő befogadására alkalmas, egybenyitható konferenciatermek
- 40 fős étterem
- a lobbiban bár és kávézó található


A METRO Gasztroakadémia egyszerre oktató- és rendezvényközpont, ahol bemutatják a hazai és nemzetközi konyha tradicionális és modern oldalát, de kiemelt figyelmet fordítanak a borkultúra és kávékészítés legújabb trendjeire.

 


Ezután a Zwack Unicum Látogatóközpontjában egy 20 perces filmet tekinthettek meg a Zwack család és a gyár történetéről a szakmai út résztevői.


A Múzeumban végigkalauzolták a csoportot a több mint 220 éves titkos recepten alapuló gyógynövénylikőr, az Unicum történetén.
A kiállított tárgyak között olyan érdekességek szerepelnek, mint a lóvontatású italszállító kocsik „üzemanyagának” főkönyvi nyilvántartása, az első világháború idejéről származó különleges képeslap, Ady Endre Mylittához, Zwack Péter nagynénjéhez írott versei, svéd útlevél, amelyet annak idején Wallenberg állíttatott ki Zwack Péter számára. Feltűnnek a rendszerváltozás képei és a világújdonságnak számító Unicum Szilva bevezetésének pillanatai.
A varázslatos régi lepárlót az „Unicum szívének” hívnak, hiszen itt készül az Unicum, az Unicum Next és az Unicum Szilva is. Ezt a borostyánnal befuttatott épületet korabeli fényképek alapján újították fel, így a látogatók az eredeti állapotában lévő lepárló hangulatát élvezhették.