Üdvözöljük a

A GYMSM KIK Kereskedelmi tagozatának Beszállítói útja a Fertő-Rábaközi térségben | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A GYMSM KIK Kereskedelmi tagozatának Beszállítói útja a Fertő-Rábaközi térségben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozata április 17-i Beszállítói útja során a Fertő-Rábaközi térségben járt.

 

GYMSM KIK Kereskedelmi tagozat Beszállítói út

A program keretében a résztvevők megismerhették a térségben működő élelmiszergyártó cégek kínálatát, biztosítva ezzel a további kapcsolatok kiépítésének lehetőségét az érintett felek között.

Először a Cserpes Sajtműhely Kft.-nél tett üzemlátogatás a csoport.

1992-ben alapította Cserpes István a vállalkozást, mely mára egy jó szakmai alapokon nyugvó, pénzügyileg stabil, megfelelő eszközállománnyal és humán erőforrással rendelkező céggé fejlődött.

A Cserpes Sajtműhely jelenleg 66 féle termékből álló kínálattal rendelkezik, mely termékek tartósítószert és egyéb stabilizáló, állományjavító, színező anyagokat nem tartalmaznak.

Országszerte a piacokon lévő saját üzleteiken kívül kínálóautóikon is megvásárolhatók a termékeik.

 

Cserpes Sajtműhely Kft.

 

Ezután egy Magyarországon kevésbé ismert állatott, az alpakát mutatták be az első magyar alpakatenyészetben, Jobaházán.

Az alpaka nemcsak egy kedvelt hobby állat, hanem egyre jelentősebb gazdasági haszna is van. Háziasítása óta kizárólag Dél-Amerikában, azon belül főleg Peruban, de Chilében és Bolíviában is tenyésztették, elsősorban a nagyon finom gyapjújáért. Mindössze az utóbbi 30 évben kezdődött el komolyabban a Dél-Amerikán kívüli tenyésztés. Az Európai kontinensen csak az utóbbi 10-15 évben terjedt el.

A textilipar kedveli és keresi az alpakagyapjút a nagyon finom szála, jó formatartó és hypoallergén tulajdonságai miatt.

 

Alpaka

 

A Sopronnémetiben található Strucc Farmon tett látogatás során kiderült, hogy a struccnak majdnem minden része felhasználható. Húsa vörös, sovány és puha, koleszterintartalma alacsony és rendkívül ízletes. Gyakran készítenek belőle steaket, kelendő az apróhúsa, belsősége is, a csontja és a háját is felhasználják. Tojása ehető, súlya eléri a másfél kilót és nagyjából 25 tyúktojásnak felel meg. A bőre tartós, puha és különleges, így a legjobb minőségűek­ közé tartozik. Igényes, szépen kidolgozott és drága luxuscikkek készülnek belőle, tárca, táska, kabát, óraszíj, cipő. Tollazata, csontjai, sőt még a szempillája is kelendő, ezeket a könnyűiparban hasznosítják, a strucctojás héjából pedig dísztárgyakat, például lámpaburát készítenek.

 

Strucc Farm