Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 A Kereskedelmi Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt az oldalunkon. Tagozatunk küldetése, hogy naprakész információkat szolgáltasson tagjaink, leendő tagjaink és az érdeklődők számára a kereskedelem, az élelmiszer-kereskedelem, az idegenforgalom és a szállítmányozás területéről. Rendézvényeinkkel, programjainkkal ezt kívánjuk megvalósítani. Arra bíztatom Önt, hogy használja ki Tagozatunk és a Kamara által kínált lehetőségeket. Kérjen, kérdezzen, véleményezzen, mi az Önök rendelkezésére állunk!

Családi Nap - sugárzó napfény, ragyogó kamarai programok az Achilles Parkban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozata június 10-én vasárnap a Gyirmóti Tájvédelmi Körzetben található Achilles Szabadidőparkban tartotta immár hagyományos Családi Napját.

Kereskedelmi tagozat Családi Nap 2018.

Euróövezet – kiskereskedelemről a számok szárnyán - 2018. április

A vártnál gyengébb ütemben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben áprilisban az előző hónaphoz képest - írja az MTI.  Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) kedden közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint a 19 tagú eurózónában havi összevetésben 0,1 százalékkal, éves szinten pedig 1,7 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom.

Kamarai Kereskedelmi tagozat és élő vállalkozói kapcsolatok - céglátogatás és elnökségi ülés

A kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi tagozata elnökségi ülését 2018. május 30-án a Fertő-Rábaközi térségben tartotta. Fontosnak tartják, hogy a kamara életébe szorosan kapcsolódjanak be az egyes térségek, fontos továbbá a közvetlen kapcsolat a cégekkel, vállalkozásokkal. A program Szanyban, az Interfa Bútoripari Kft. telephelyén kezdődött. A csornai elnökségi ülésen a kamara és a vállalkozások közti kapcsolattartás fejlődéséről is tájékoztatást kaptak a résztvevők.

Látogatás az Interfa Kft-nél Szanyban 2018.

Megismertük az új RQ Hotelt Győrben

A Győr-Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának Turisztikai szakmai osztálya 2018. május 15-én látogatást szervezett Győr legújabb szállodájába, az RQ Hotelbe.

A kamara vendégeit Mónus Ágnes marketing tanácsadó kalauzolta körbe a győri belváros egyik extravagáns stílusban megújult patinás épületében, mely egyedi kialakítási hotelszobákkal, magas szintű gasztronómiai szolgáltatásokkal, kávékülönlegességekkel, koktélkülönlegességekkel és desszertcsodákkal várja igényes vendégeit.

RQHotel-tájékoztató 2018.

Sikeres új kamarai kezdeményezés - GYŐRBŐL A NAGYVILÁGBA - értékshow

Mottó: GYŐR, AHOL A GAZDASÁG ÉS A KULTÚRA TALÁLKOZIK

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozata „Győrből a nagyvilágba” címmel új rendezvénysorozatot indított, melynek első eseményét 2018. április 24-én, kávéházi hangulatban rendezték meg a kamarai székház kiváló konferencia helyszínén.

Győr - Bejártuk az Olimpiai Sport Parkot

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának turisztikai szakmai osztálya szakmai programot szervezett kamarai tagoknak, akik a  győri Olimpiai Sport Parkot járhatták be Schósz Gábor a Győr Projekt Kft. műszaki igazgatója vezetésével. Többek között azért volt ez jó, mert a résztvevők speciális technikai megoldásokat láthattak, és olyan termekbe, épületrészekbe is beléphetnek, amelyek látogatók elől elzárt terület.

Adatvédelemről tájékoztattak Győrben a kamarában a Kereskedők Napján

Nagyszámú érdeklődő jelent meg március 22-én Győrben, a kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi szakmai osztálya által kezdeményezett tájékoztatón, ahol Dr. Erőss László, adatbiztonsági és adatvédelmi jogász hívta fel a figyelmet a kereskedelmi- és szolgáltató egységekben kötelezően alkalmazandó adatvédelemi szabályokra. Részletesen kitért a vagyonvédelmi célú kamerarendszerek jogszerű működtetésére is.

Kereskedeők Napja Győr

Idegenvezetők világnapja Győrben is - kamarai Kereskedelmi tagazati támogatással

2018. február 25-én, az Idegenvezetők Világnapján, Győrben  az 5 éves GyereGyőrbe Tematikus városnézések idegenvezetői csapata vezette a 4. Staféta-Sétát. Csobayné Pintér Éva (jobbról), Husz Anikó és Kauker Bálint idegenvezetők adták egymásnak a stafétát. Az ingyenes sétára 150-en regisztráltak be.A hideg ellenére is óriási volt az érdeklődés. Az eseményhez kapcsolódó figyelemfelkeltő nyereményjátékot a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozata nyereménytárgyak felajánlásával támogatta. (Fotó: Csobay Dániel fotográfus)

Idegenvezetők Világnapja Győrben 2018. február 25.

Kamarai delegáció vett részt az Utazás 2018. kiállításon, Budapesten

Március első napján megnyílt az ország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb turisztikai seregszemléje, az Utazás 2018 kiállítás, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. 280 kiállító mutatkozik be 23 országból – mondta Ganczer Gábor, a szervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a rendezvény megnyitóján.  A kamara (GYMSMKIK) Kereskedelmi tagozata hét fős delegációval gyűjtött szakmai tapasztalatot a nyitónapon.

Kamarai delegáció

Kötelező a klímaberendezések rendszeres ellenőrzése - a Légionella akár halálos is lehet

Figyelem!

A hatóság megkezdte az ellenőrzéseket! A rendszeres ellenőrzés mellé megfelelő dokumentáció is szükséges. Tanulmányozza hírünk mellékletét!

A turisztika, a vendéglátóipar és a kereskedelem terén működő vállalkozások részére szervezett GDPR tájékoztatást a kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi tagozata Győrben.

A fórum keretében gyakorlati tanácsokat nyújtottunk és megvizsgáltuk, hogy fenti ágazatok képviselői miként tudnak megfelelni a 2018. május 25-én életbe lépett új adatvédelmi törvénynek.

 

A számos gyakorlati tanácsot magában foglaló fórum azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kis- és középvállalkozásokat kompetens módon felkészítse a GDPR szabályozásra.

 

Vélemény - A turizmus ágazatban A 18 százalékos magyarországi áfakulcs rontja a piaci szereplők jövedelmezőségét

Könnyid László a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke nyilatkozta június 1-én egy napilapnak, hogy a jelenlegi adókulcs Magyarországon a csökkentett áfakörbe tartozik, ugyanakkor az Európai Unió 28 tagállamában az átlagos áfakulcs 10,98 százalék. Huszonnégy tagállamban alacsonyabb kulcs van érvényben a szálláspiacon, mint Magyarországon. A nemzetközi versenyképességünk múlik azon, mekkora adótétel terheli a turisztikai szolgáltatásokat – hangzott el a nyilatkozatban. Minderről bővebbet olvashatunk itt.

Köszöntés - Az Öt-Tó Kft 25 éves jubileuma Győrben

Hanczné Mező Edinától a kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi tagozati elnökétő május 23-án Győrben, a Krúdy Gyula középiskolában, a cégalapító Pető István gyűjteményéből berendezett kiállítás előtt vette át Bíróné Pethő Katalin, az 25 éves Öt-Tó Kft. képviseletében jubileumi oklevelüket.

Jól működő manufaktúrák tapasztalatai

A kamara (GYMSM KIK) kereskedelmi tagozatának küldöttsége részt vett az olaszországi Ferrarában rendezett Il Salone Nazionale delle Sagre / Nemzeti étkezési tradíciók, kultúra és turizmus szakkiállításon, meglátogatta a Silko Konyhai nagygépeket gyártó és forgalmazó manufakturát és egy modenai Balzsamecet gyártó családi kézműves manufaktúrát is. Lássuk a tapasztalatokat.

Balzsamecet manufaktúrában 2018.

Szakmák Éjszakája című rendezvényen vett részt a Női Klub Győrben a Pálffy iskolában

Honnerné Tibold Dianna meghívására, a Kereskedelmi tagozat által támogatott GYMSM KIK Női Vállalkozói Klub tagjai, Horváth Imre Tamásné klubvezetővel az élen április 13-án részt vettek a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnázium Győrben megrendezett Szakmák éjszakája elnevezésű rendezvényén, melyen Lehoczky György igazgató tájékoztatást nyújtott az érdeklődőknek az iskolában folyó képzésekről, lehetőségekről, az iskola keretében megszerezhető végzettségekről. A fogyasztóvédelmi előadás ugyancsak számos hasznos információt nyújtott a program látogatóinak.

30 éves üzlet Győr belvárosában - köszöntöttük

Hofer Andrásné 30 év kiskereskedelmi tevékenységét a GYMSM KIK oklevél átadásával ismerte el 2018. március 23-án, amelyet Győrben, belvárosi üzletében vehetett át.A csodálatos gyerekruhákon kívül a fantasztikusan kreatív kirakataival kápráztatja el a belvárosban sétáló, nézelődő vásárlókat.

További munkájához jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Hofer Andrásné 30 éves jubileuma 2018

Szakmai tapasztalatot és ajándékot is kaptak

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának nevében Hanczné Mező Edina elnök és Hartmann József elnökségi tag március 14-én Győrben, a Krúdy iskola túrizmus szakos középiskolásai előtt, köszönetét fejezte ki az intézmény vezetői, oktatói részére, hogy tanulóik biztosításával segítették a 8.Turizmus Bál sikeres megrendezését, lebonyolítását.

Krúdysok

Kereskedőknek – Adózásról, adatszolgáltatásról, engedélyekről, élelmiszerbiztonságról tájékoztattak Győrben, a kamarában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Élelmiszerkereskedelmi szakmai osztálya március 5-én Győrben, a kamarai székházban nagy érdeklődés mellett rendezte meg 2018. évi első rendezvényét, melynek keretében fontos információkat osztottak meg hiteles forrásból az érdeklődő kereskedők és vállalkozásvezetők részére. Előadók voltak dr. Lázár József, NAV (Győr-Moson-Sopron Megye) és Szabóné dr. Ilenčík Erika, hatósági állatorvos, (Gy-M-S Megyei Kormányhivatal)

Dr. Lázár József NAV