Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Határon átnyúló vállalkozói kapcsolatok

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klubjának meghívására Mosonmagyaróvárra érkezett a Burgenlandi Gazdasági Kamara delegációja szeptember 15-én.

Legyen turista Győrben! – 5. Staféta Séta az Idegenvezetők Világnapján

2019. február 24-én a GyereGyőrbe csapata ízelítőt mutat be tematikus városnéző programjaiból az Idegenvezetők Világnapján. A sétákon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött a résztvevők számára.

Az 5. Staféta Sétáról bővebben itt olvashat.

9. Turizmus Bál

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának támogatásával 9. alkalommal kerül megrendezésre 2019. 03. 02-án a Turizmus Bál, amelynek az Olimpiai Sportpark Rendezvénycsarnoka ad otthont Győr városában.

A GYMSM KIK Kereskedelmi tagozatának látogatása a METRO Gasztroakadémián és a Zwack Unicum Látogatóközpontjában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozata december 7-re szakmai utazást szervezett, melynek keretében a résztvevők megismerhették a magyar piacon egyedülálló szakmai továbbképző és rendezvényközpontot, a METRO Gasztroakadémiát, majd látogatást tettek a Zwack Unicum Látogatóközpontjában.

 

GYMSM KIK Kereskedelmi tagozat - METRO Gasztroakadémia és Zwack Unicum Látogatóközpont

Látványos versengést tartottak a jövő mesterei között

A tavalyi sikeres kezdeményezés folytatásaként a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozata 2018-ban is megrendezte a „A jelen tanulója, a jövő mestere” elnevezésű pályaorientációs versenyt.

 

„A jelen tanulója, a jövő mestere”

A turisztika, a vendéglátóipar és a kereskedelem terén működő vállalkozások részére szervezett GDPR tájékoztatást a kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi tagozata Győrben.

A fórum keretében gyakorlati tanácsokat nyújtottunk és megvizsgáltuk, hogy fenti ágazatok képviselői miként tudnak megfelelni a 2018. május 25-én életbe lépett új adatvédelmi törvénynek.

 

A számos gyakorlati tanácsot magában foglaló fórum azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kis- és középvállalkozásokat kompetens módon felkészítse a GDPR szabályozásra.

 

Vélemény - A turizmus ágazatban A 18 százalékos magyarországi áfakulcs rontja a piaci szereplők jövedelmezőségét

Könnyid László a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke nyilatkozta június 1-én egy napilapnak, hogy a jelenlegi adókulcs Magyarországon a csökkentett áfakörbe tartozik, ugyanakkor az Európai Unió 28 tagállamában az átlagos áfakulcs 10,98 százalék. Huszonnégy tagállamban alacsonyabb kulcs van érvényben a szálláspiacon, mint Magyarországon. A nemzetközi versenyképességünk múlik azon, mekkora adótétel terheli a turisztikai szolgáltatásokat – hangzott el a nyilatkozatban. Minderről bővebbet olvashatunk itt.

Köszöntés - Az Öt-Tó Kft 25 éves jubileuma Győrben

Hanczné Mező Edinától a kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi tagozati elnökétő május 23-án Győrben, a Krúdy Gyula középiskolában, a cégalapító Pető István gyűjteményéből berendezett kiállítás előtt vette át Bíróné Pethő Katalin, az 25 éves Öt-Tó Kft. képviseletében jubileumi oklevelüket.

Jól működő manufaktúrák tapasztalatai

A kamara (GYMSM KIK) kereskedelmi tagozatának küldöttsége részt vett az olaszországi Ferrarában rendezett Il Salone Nazionale delle Sagre / Nemzeti étkezési tradíciók, kultúra és turizmus szakkiállításon, meglátogatta a Silko Konyhai nagygépeket gyártó és forgalmazó manufakturát és egy modenai Balzsamecet gyártó családi kézműves manufaktúrát is. Lássuk a tapasztalatokat.

Balzsamecet manufaktúrában 2018.

Elnöki köszöntő

 A Kereskedelmi Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt az oldalunkon. Tagozatunk küldetése, hogy naprakész információkat szolgáltasson tagjaink, leendő tagjaink és az érdeklődők számára a kereskedelem, az élelmiszer-kereskedelem, az idegenforgalom és a szállítmányozás területéről. Rendézvényeinkkel, programjainkkal ezt kívánjuk megvalósítani. Arra bíztatom Önt, hogy használja ki Tagozatunk és a Kamara által kínált lehetőségeket. Kérjen, kérdezzen, véleményezzen, mi az Önök rendelkezésére állunk!

Kötelező a klímaberendezések rendszeres ellenőrzése - a Légionella akár halálos is lehet

Figyelem!

A hatóság megkezdte az ellenőrzéseket! A rendszeres ellenőrzés mellé megfelelő dokumentáció is szükséges. Tanulmányozza hírünk mellékletét!

PARTNERRENDEZVÉNY - "Keresd a Nőt Győrben!"

Március 9-én 15 órai kezdettel "Keresd a Nőt Győrben!" címmel 90 perces tematikus városnéző séta indul a Belvárosban, majd a sétát követően kávé és sütemény a Hotel Konferenciában, 17 órai kezdettel nőnapi pódiumbeszélgetés a Hotel Konferenciában a hotel Borsos Termében "Nők a nagyvilágban" címmel.

 

Felhívás!

Tisztelt Vállalkozók!

 

Felhívjuk  figyelmüket, hogy a 2016 előtt vásárolt online pénztárgépek a programozás szerint 2019. december 31-ig  átállnak az eurós fizetési módra abban az esetben, ha a szoftver nem kerül frissítésre. Az éves kötelező szervizelés keretében a szoftver módosítható.

Kérjük, konzultáljon a szervizelést végző szolgáltatóval!

Energetikai Verseny

Kamaránk számára kiemelt jelentőségű a szakképzés támogatása, a képzés színvonalának növelése és szakmai versenyek szervezése.

 

 Energetikai Verseny

Családi Nap - sugárzó napfény, ragyogó kamarai programok az Achilles Parkban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozata június 10-én vasárnap a Gyirmóti Tájvédelmi Körzetben található Achilles Szabadidőparkban tartotta immár hagyományos Családi Napját.

Kereskedelmi tagozat Családi Nap 2018.

Euróövezet – kiskereskedelemről a számok szárnyán - 2018. április

A vártnál gyengébb ütemben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben áprilisban az előző hónaphoz képest - írja az MTI.  Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) kedden közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint a 19 tagú eurózónában havi összevetésben 0,1 százalékkal, éves szinten pedig 1,7 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom.

Kamarai Kereskedelmi tagozat és élő vállalkozói kapcsolatok - céglátogatás és elnökségi ülés

A kamara (GYMSM KIK) Kereskedelmi tagozata elnökségi ülését 2018. május 30-án a Fertő-Rábaközi térségben tartotta. Fontosnak tartják, hogy a kamara életébe szorosan kapcsolódjanak be az egyes térségek, fontos továbbá a közvetlen kapcsolat a cégekkel, vállalkozásokkal. A program Szanyban, az Interfa Bútoripari Kft. telephelyén kezdődött. A csornai elnökségi ülésen a kamara és a vállalkozások közti kapcsolattartás fejlődéséről is tájékoztatást kaptak a résztvevők.

Látogatás az Interfa Kft-nél Szanyban 2018.

Megismertük az új RQ Hotelt Győrben

A Győr-Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának Turisztikai szakmai osztálya 2018. május 15-én látogatást szervezett Győr legújabb szállodájába, az RQ Hotelbe.

A kamara vendégeit Mónus Ágnes marketing tanácsadó kalauzolta körbe a győri belváros egyik extravagáns stílusban megújult patinás épületében, mely egyedi kialakítási hotelszobákkal, magas szintű gasztronómiai szolgáltatásokkal, kávékülönlegességekkel, koktélkülönlegességekkel és desszertcsodákkal várja igényes vendégeit.

RQHotel-tájékoztató 2018.