Üdvözöljük a

A megye kenyere, a fesztivál kiflije! Legyen ismét presztízs a pékszakma! | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A megye kenyere, a fesztivál kiflije! Legyen ismét presztízs a pékszakma!

Ajánljuk a Győr+ újságban, a szeptember 9-i XVI. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozóról megjelent cikket. Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényre!

A megye kenyere, a fesztivál kiflije

Legyen ismét presztízs a pékszakma!

 

Aki igazi, jó kenyeret szeretne kóstolni, baráti és családi programra vágyik, annak érdemes kilátogatnia a  XVI. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozóra szeptember 9-én, 9-15 óra közöt a győri Dunakapu térre.

 

Prof. Dr. Lakatos István, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatának elnöke felidézte, 16 évvel ezelőtt azért hívták életre a programot, hogy a pékek összemérhessék tudásukat a szakma és a közönség előtt, hogy a győriek egy gasztronómiai fesztivál keretében ismerhessék meg a helyi pékségek különleges kínálatát. A pékségek az eseményre mindig újdonsággal, innovatív kenyérrel készülnek. Hagyományosan kenyér, finom pékáru és díszmunka kategóriában mérik össze tudásukat a pékek, és természetesen lesznek különdíjak is.  Ezúttal is megválasztják a megye kenyerét és a fesztivál kiflijét, ez utóbbi egyben a közönségdíj is.

 

Harmadik éve, hogy a Védd a helyit, vedd a kisalföldit! termelői piac rendezvényhez  csatlakozik a Kenyérfesztivál, így a Dunakapu térre látogatókat sokszínű, gazdag termékkínálat, színes vásári forgatag, jó ízek, izgalmas gyerekprogramok és zenés műsorok várják. Idén is bemutatják tudásukat, termékeiket a kisalföldi népi- és iparművészek.

 

A fesztivál az összefogás jelképe is, hiszen a GYMSM KIK Kézműipari Tagozata a győri és a megyei önkormányzattal, a megyei kormányhivatallal, a Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiummal a Magyar Pékszövetséggel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és még sok más szervezettel együttműködve hozza létre a rendezvényt.

Az elnök hangsúlyozta: Szeretnénk, ha a köztudatban az emberek ismét pozitív tartalmakat kapcsolnának a pékszakmához, kenyérkészítéshez, az igazi, jó kenyér fogalmához.

 

Legyen ismét presztízs a pékszakma és tiszteljük minőségi, „mindennapi kenyerünket”!

 

Kövessen minket! @kenyerfesztivalgyor #kenyerfesztivalgyor
www.gymskik.hu/kenyerfesztival