Üdvözöljük a

Tavaszi tárlat megnyitó – kulturális tér alakult ki a kamarában | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tavaszi tárlat megnyitó – kulturális tér alakult ki a kamarában

Április 2-án ünnepélyesen nyílt meg Győrben a kamarai székház (GYMSM KIK) kiállítóterében az Art World Hungary Egyesület kortárs művészek alkotásaiból szervezett kiállítása.

Tavaszi Tárlat megnyitó 2019 április

Tizenkét művész, festők, textilművészek, grafikusok és egy szobrászművész alkotásai tekinthetők meg 2019. május 31-ig a Győr, Szent István út 10/A szám alatti kiállítótérben.

 

„A művészet első feladata, hogy megszépítse az életet.” idézte Nietzschét Görcsné Muzsai Viktória a szervezők nevében. Így folytatta:

„Kikeletkor, a tavasz kezdetén igen nagy bennünk a vágy a szépre, jóra, újra, üdítő gondolatokra, látványokra. Az Art World Hungary Egyesület kiállítása talán csillapíthatja a vágyunkat, feltölthet bennünket széppel, jóval, élménnyel- osztotta meg a nagyszámú érdeklődővel, már-már szépirodalmi szintű gondolatait.

 

Az egyesület 2012-ben 20 fővel alakult, elnöküknek Rovács Jolantát választották, ismertette Görcsné Muzsai Viktória a Széchenyi István Egyetem Apáczai Kar egyetemi docense, majd kiszólitotta a Tavaszi Tárlat kiállító művészeit, bemutatva a közönségnek. A megnyitón ez után Hanczné Mező Edina a megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozati elnöke is köszöntőt mondott. A gazdaság szereplőinek és az őket képviselő kamarának nagyon fontos a gazdasági eredményeken túlmutató kultúra színvonala is. Különböző formában vállalnak is támogatást, szponzorációt. A kamara vezetése nevében örömét fejezte ki, hogy a kamara székháza a szakmai programokon túl, ennek a művészeti kiállításnak is otthont adhat. Miután Eva Hotová a Győri Tánc- és Képzőművészeti iskola képviseletében megosztotta gondolatait, a program táncélménnyel folytatódott. Az iskola 12. osztályos diákjaiból öten  léptek fel a kiállítás hírtelen körszínpaddá alalkuló terében. Muszorgszkij, Egy kiállítás képei zenéjére komponált balettrészletet adtak elő. Így forrott össze a képzőművészet, a komolyzene és a balett, ezekben a percekben, a megnyitón.

 

A továbbiakban Szarka-Fedor Guidó, - aki szintén alkotó művész -, filózófiát, vallásokat is átívelő távlatokkal, művészetelemzési alapossággal mutatta be egyenkét a művészek kiállított alkotásait, beágyazva művészetük sajátosságaiba is.

 

A program az Art World Akadémia „Művészetről Mindenkinek” című előadássorozatának első részével folytatódott, ahol a kiállító művészek mutatkoztak be, a személyes üzeneteken túl számos képzőművészeti ismerettel gazdagítva az érdeklődőket.

 

2019. április másodikán Győrben, a Kereskedelmi és Iparkamara székházában nem csak a gazdaság és a kultúra fogott kezet, hanem egy komplex kultúrális élmény és tudás forrt össze egy felemelő tapasztalássá.

 

GY+ online híradás megtekinthető itt:

http://gyorplusz.hu/cikk/muveszetrol_mindenkinek_fotokkal.html  

 

Bögi Tamás képgalériája a kisalfold-hu-n

https://www.kisalfold.hu/kepek/art_world_cimmel_nyilt_kiallitas_a_gyor-moson-sopron_megyei_kereskedelmi_es_iparkamaraban/2062373/3357241/