Üdvözöljük a

Kamarai támogatással készülhet a lengyelországi elődöntőre a MobilisBits | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai támogatással készülhet a lengyelországi elődöntőre a MobilisBits

December első hétvégéjén a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban került lebonyolításra, Nemak-Mobilis Robotverseny címmel a FIRST LEGO Leage (FLL) győri regionális fordulója. A rendezvény a Győr Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata is támogatta. A rendezvény támogatáson túl az Ipari Tagozat máshogy is segít. Vörös Gyula tagozati elnök, valamint Szilasi Péter Tamás a névszponzor és a mentor programot támogató Nemak Győr Kft képviselője, tagozati alelnök egy különdíjat is átnyújtottak a legeredményesebben szereplő győri csapatnak. A különdíjjal járó 100 ezer forintnyi pénzbeli támogatás jelentős hozzájárulás a verseny nemzetközi elődöntőjébe jutó csapatnak, mivel a lengyelországi Lodz-ban megrendezésre kerülő megmérettetés jelentős anyagi megterhelést jelent számukra.

Mobilis csapat Lego2018

Az Ipari Tagozat 2017-ben központi témaként kezeli az Ipar 4.0 területét. Megismerni, megérteni ezt az oly sokszor hangoztatott fogalmat. A tagozat és a kamara vállalatai számára nyújtott szakmai előadásokon, programokon, kiállítás látogatásokon túl, a tagozat azt is felismerte, hogy erre az új világra való átállást, ennek minőségét nagyban befolyásolja, hogy rendelkezésre állnak-e majd a jövőben azok a szakemberek, akik megállják a helyüket a fizikai és virtuális világot ötvöző, un. kiberfizikai gyártórendszerek világában. A szakma és ennek a világnak a vonzóvá tételére, a fiatalok bevonzására nincs is jobb módszer, mint egy igazi „játékos-komoly” verseny. Ezeknek a versenyeknek a királya az FLL, mely a robot programozáson kívül számos munkaerőpiaci kompetenciát tesztel és fejleszt már az igen fiatal, 9-16 éves korosztály körében. A versenyen részt vevő kamarai képviselők ezt maguk is megtapasztalhatták, sőt a kamarai elnökségben többen vannak olyanok, akik vagy szülőként, vagy szervezőként, zsűriként a saját bőrükön tapasztalják már több éve, hogy milyen motivációs és pályairányító ereje van ezeknek a versenyeknek.

A versenyen idén több mint 1000 csapat indult szerte Európában. Ez elődöntőre azonban már csak mintegy 100 csapat maradt állva. Itt, a következő fordulóban már angolul, négy közép-európai ország, így Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország csapatai között kell bizonyítsanak a győri fiatalok, hogy eljuthassanak a végső megmérettetésre, melyre ebben a versenyszezonban a németországi Aachenben kerül majd sor. Eredményes felkészülést, a versenyen pedig sok sikert, azt követően pedig egy jó pályát, sikeres karriert kívánunk számukra!