Üdvözöljük a

Kamarai szakmai program az ALTEO Group győri erőművében | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai szakmai program az ALTEO Group győri erőművében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozatának kezdeményezésére kinyílt az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. Győri Erőműjének kapuja és a kamarai csapat egy rendhagyó szakmai látogatáson vehetett részt május 9-én Győrben, a Kandó Kálmán utca 13. szám alatt, a néhai ágyúgyár területén működő – eredeti állapotában megőrzött, több mint száz éves erőműben.

Győri Erőműlátogatás 2018.

Szakavatott vendéglátók, Oláh János régióvezető és Zsirai Gyula üzemviteli szakértő tartott szakmai idegenvezetést és prezentációt az erőmű berendezéseiről, múltjáról és jelenéről.

Különleges alkalom volt ez – bár a kamara által szervezett programok esetén gyakran előfordul-, nyilvánosság elöl elzárt terület megtekintésére is lehetőség adódott.

 

Az erőműlátogatás során az üzemelő és tartalék berendezések (gázmotorok, kazánok és a régi gőzturbinák és generátorok) láttán a résztvevők rácsodálkoztak, hogy a ránézésre múlt századi berendezések mekkora biztonsággal és rendszerbe integrálva járulnak hozzá Győr energiaellátásához.

 

Amit az erőműről még tudni lehet

 

Az ALTEO Group Győri erőműve elsősorban a város ipari területén elhelyezkedő vállalatok, köztük az Audi Hungária Motor Kft. hőenergiával történő ellátását biztosítja. A 2013-ban működésének századik évét ünneplő létesítmény a hőtermeléssel párhuzamosan, a kapcsolt technológia alkalmazásával, villamos energiát is termel. Az erőmű jelenlegi energiatermelő kapacitása 12 MW villamos és 114 MW hő teljesítmény.

Az erőmű üzemeltetését tapasztalt, jól képzett személyzet látja el, műszakos munkarendben dolgozó, illetve a tevékenységet szorosan támogató munkatársakkal. Az ALTEO Group különös figyelmet fordít az erőmű folyamatos fejlesztésére. A 2010-ben elindult korszerűsítés első lépése az erőmű hatékonyságának javítását eredményezte, majd 2011 végén a három darab új, egyenként 1 MW teljesítményű Caterpillar gázmotor telepítésével tovább bővült az erőmű villamosenergia-termelő kapacitása.