Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

 Az Ipari Tagozat elnöksége nevében köszöntöm Önt!

 

Tagozatunk, a megye gazdaságát meghatározó iparvállalatait és számos – a szolgáltatás és kereskedelem területén működő – kisebb céget képvisel. 2016-ban megválasztott tisztségviselőink elsődlegesen ezen cégek igényeinek kívánnak megfelelni, hiszen a kamara és egyben az ipari tagozat fő célja az, hogy a fokozódó piaci versenyben a vállalkozói környezet javításával, előrejelzésekkel, javaslatokkal, üzletember találkozók, konferenciák, szakmai rendezvények szervezésével és egyéb szolgáltatásokkal segítse az önkéntes kamarai tagok és a regisztrált vállalkozások fejlődését, munkájának eredményességét.

Lean utazás című előadás

„A következő 5 évben több változás lesz a (termelés) területén,
mint az elmúlt 50 évben volt.” – Nielsen

Építőipari szakmai napot tartottak Győrben

A kamara Ipari-, valamint Kézműipari Tagozata által szervezett rendezvényen hasznos információkat hallhattunk a lakásépítés és bérlakásépítés helyzetéről, a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv munkájáról, valamint az építőipari ellenőrzésekről.

 

 

Partnerrendezvény - ZSÁK A FOLTJÁT

Fókuszban a fém- és műanyagipar

Időpont: 2018. november 20. 17 óra

Helyszín: Gasthof Muschitz Hauptstraße 1, 7341 Markt St. Martin

Bővebb információ

Gyárlátogatás a pozsonyi Volkswagen gyárban

A GYMSM KIK Ipari tagozata Pozsonyban tanulmányúton vett részt, mely során látogatást tett a Volkswagen pozsonyi járműgyárában, valamint a Pozsonyi Regionális Kereskedelmi és Iparkamarában.

VW Pozsony 2018

Látogatás egy gyárban, ahol a márkanevek ma is garanciát jelentenek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozata június 11-i elnökségi ülését a TONDACH Magyarország Zrt. csornai gyárában tartotta. A házigazdák bemutatkozása és a napirendek megtárgyalása után a termékekkel, a gyártással ismerkedtek meg a résztvevők.

Ipari tagozati elnökségi ülés 2018. június 11.

SZAKMAI ÚT BERLIN FESPA DIGITAL 2018

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata 2018. május 15–17. között szakmai utat szervezett Németországba, Berlinbe, a kreatív ipar európai szakkiállítására. A FESPA Global Print EXPO 2018 a széles formátumú digitális nyomdaipar leginspirálóbb kiállítása, egy igazi nemzetközi platform, ahol több mint 700 kiállító várta a több mint 125 országból érkező érdeklődőket.

Fespa látogatók 2018.

A kamara szakmai utat szervezett az Ipar Napja Szakkiállításra Budapestre

Az év legjelentősebb ipari eseményén 15 ország 325 kiállítója mutatta be az automatizálás, a robotika, az anyagmozgatás, a gépgyártás, a fém- és műanyag megmunkálás, valamint a beszállítóipar, vagy akár az energetikai háttéripar legújabb fejlesztéseit. A rendezvény nagy sikert aratott a résztvevőik körében, mindenki sok új és értékes információval gazdagodott szakmáját és vállalkozását illetően.

Ipar Napjai 2018.

Office képzés - Egy profi irodai szoftver használata hatékonyabbá tesz

A magas szintű irodai szoftver felhasználói tudás jelentősen növeli egy szervezet hatékonyságát, megkönnyíti a munkatársak közötti munkafolyamatok szervezését. A kisvállalkozások ilyen irányú támogatása érdekében a kamara (GYMSM KIK) Ipari Tagozatának kezdeményezésére 6 alkalmas, 24 órás MS Office 2016 képzést indított Győrben, 2018. május második hetében. 

A kamara Ipari tagozata az igényekre és a pozitív visszajelzésekre válaszolva újra és újra megszervezi és támogatja ezeket a felnőttek számára ajánlott képzéseket. A résztvevőktananyagokat, oktatási segédleteket is kapnak a további önálló fejlődéshez.

MS Office képzés Győrben 2018. májustól

Tájékoztató foglalkoztatást bővítő támogatásokról

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata kis- és közepes vállalkozások számára tájékoztatót szervez, a megyei kormányhivatallal együttműködve, 2019. március 07-én (csütörtökön) 15 órától Győrben, a kamarai székházban (9021 Győr, Szent István út 10/a) a vállalkozások számára a TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú „Helyi foglalkoztatási együttműködések a győri járásban” című projekt 2019. évi, a vállalkozások számára támogatási lehetőségekről.

Formnext szakkiállításon járt az Ipari Tagozat delegációja

2018 novemberében kamaránk Ipari Tagozata képviseletében négyen (az INNONET Innovációs és Technológiai Központ, a Nolato Magyarország Kft. és a Trend-Form Szerszámkészítő Kft. munkatársai) ellátogattak a frankfurti Formnext additív gyártási (Additive Manufacturing, AM) szakkiállításra.

 

Miért éppen műanyagfeldolgozó?

Diákok bemutatják a műanyagfeldolgozó technikus képzést
Diákok bemutatják a műanyagfeldolgozó technikus képzést

Veszprémben, az Ipari Szakgimnázium 13. éves tanulói bemutatták a műanyagfeldolgozó technikus képzést, amely egyre népszerűbb, hiszen a megyében működő nagy, műanyaggal foglalkozó cégek munkaerő igényének kielégítését célozza meg.

Partnerrendezvény - Ipar4.0, avagy hogyan digitalizáljunk a gyártásban?

Tanuljon a szakértőktől, találkozzon a szektor és a régió legmeghatározóbb képviselőivel, építsen kapcsolatokat!

Időpont: 2018.11.08. (8:45 - 17:15)

Helyszín: Győr, ETO Park Hotel****superior Business & Stadium (9027 Nagysándor József u. 31.)

Bővebb információ

Brnoban jártunk

Kamaránk Ipari Tagozata szakmai utat szervezett Brnoba, az MSV 2018 Gépipari Szakkiállításra.

 

Jó tudni! - Az Ipar 4.0-áról érthetően - nézze meg a videót! /12 perc/

Fókuszban az Ipar 4.0

Az ipar 4.0-áról beszélget Vörös Gyula a kamara Ipari tagozatának elnöke és Budavári László elnökségi tag Kárpát Zsolttal, a Győr+TV Konkrét című műsorában. Megtudhatjuk miről is van szó és mit érdemes tenni. (A hírt megnyitva indatható a videó)

Szakmai utak tapasztalatairól egyeztettek

A milánói Nemzetközi Bútor Kiállítás, valamint a berlini FESPA 2018 GLOBAL PRINT EXPO szakmai utakon szerzett tapasztalatokról tartott kerekasztal beszélgetést a kamara Ipari tagozata június 26-án. Megállapították, hogy mindenképpen célszerű mindkét és a többi ágazatban is figyelemmmel kísérni az új trendeket, az innovációt. A kamara ehhez továbbra is támogatást nyújt. Kató Aladár építőipari újdonságokat tartalmazó kiadvánnyal érkezett az eseményre.

Szaklap nézegetés

GDPR tájékoztatót tartottunk ipari vállalkozásoknak is - Győrben a kamarában

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozata 2018. május 22-én GDPR előadást szervezett, melyen dr. Erős László adatbiztonsági és adatvédelmi jogász tájékoztatta a május 25-én életbe lépő Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletről a résztvevőket. Az előadásra több mint százan regisztráltak, ez is rámutat arra, hogy a kis- és középvállalkozások tömegei felkészületlenek a változásra.

Vörös Gyula tagozati elnök 2018

Kamarai szakmai program az ALTEO Group győri erőművében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozatának kezdeményezésére kinyílt az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. Győri Erőműjének kapuja és a kamarai csapat egy rendhagyó szakmai látogatáson vehetett részt május 9-én Győrben, a Kandó Kálmán utca 13. szám alatt, a néhai ágyúgyár területén működő – eredeti állapotában megőrzött, több mint száz éves erőműben.

Győri Erőműlátogatás 2018.

Építőipar – segít a TSZSZ

2018. május 4.

Építőipari vállalkozó, vagy tervező? Munkájáért nem fizetnek? Forduljon a TSZSZ-hez!

Építőipari szakmai fórumon tájékoztatott Csermely Gábor az országos kamara (MKIK) mellett működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) vezető helyettese Győrben, a megyei kamarában az építőipari munkáért járó követelések érvényesítésének hatékony módozatairól. Csermely Gábor tájékoztatójában rámutatott az írásos szerződések meglétének és tartalmának megfelelőségére. Előre kell erről gondoskodni. A rendezvényt a megyei kamara (GYMSM KIK) Ipari tagozata részéről Kató Aladár nyitotta meg.  Bővebb információ a TSZSZ tevékenységéről: www.mkik.hu/tszsz címen található