Üdvözöljük a

Kétmilliárdból indul a digitális motivációs program | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kétmilliárdból indul a digitális motivációs program

A vállalatok digitális helyzetének javítása érdekében infokommunikációs (IKT) motivációs és szemléletformáló programot indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) – jelentette be Kara Ákos, az NFM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A tervek szerint legalább háromezer vállalkozást sikerül bevonni az idén májustól 2017 nyaráig tartó – Közép-Magyarország kivételével – országos programba.

 

A projekt fő célja a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k) informatikai képességeinek fejlesztése, hiszen a korszerű infokommunikációs eszközök, megoldások használata már ágazattól függetlenül nélkülözhetetlen a vállalkozások versenyképességéhez.

 

Dunai Péter, az MKIK főtitkára kifejtette: a “Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!” projekt mintegy kétmilliárd forintos uniós támogatásból valósul meg, amelyből a kamara 1,75 milliárd forintot kap és fordít a program megvalósítására. A konzorciumi partner Informatika a Társadalomért Egyesület 218 millió forintot, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség pedig 32 millió forintot használ fel.

 

A program fő célja, hogy digitális technológiákat, szolgáltatásokat kínáljon a kkv-knak, a területi kamaráknál 29 tanácsadó segít a vállalkozásoknak eligazodni abban, milyen digitális eszközökkel vagy szolgáltatásokkal érhetnek el nagyobb hatékonyságot. A szállítói partnerhálózatban lévő informatikai cégek pedig kedvezményes ajánlatokat, beszerzési lehetőségeket kínálnak a csatlakozó kkv-knak. Emellett a projekthez kapcsolódó vállalatok ingyenesen vehetnek részt konferenciákon, vehetik igénybe az elektronikus tudástárat.

 

További előny lehet Dunai szerint, hogy a vállalkozások elnyerhetik a “Digitálisan felkészült vállalkozás” minősítést, amely lehetővé teszi, hogy a későbbi pályázatok keretében további ötszázalékos támogatást kapjanak IKT-technológiák beszerzése esetén.

 

Forrás: Innoportal.hu