Üdvözöljük a

Kiválóság és minőség a HR-ben - HR Nap 2017. november Győr | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiválóság és minőség a HR-ben - HR Nap 2017. november Győr

„A minőségbiztosítás a munkatársaknál kezdődik, ha ők kiválóak, a termék és a szolgáltatás is kiváló lesz” mottóval szervezték 2017. november 15-én a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamarában a HR Nap konferenciáját. Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta a HR Klub háziasszonya, az esemény moderátora felvezetőjében rámutatott, mennyire fontos a HR helye és szerepe a kiválóságra törekvő szervezetek kultúrájában.

Mindezt az első előadó, Szabó Kálmán, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület ügyvezető igazgatója meg is erősítette, bemutatva az EFQM kiválóság modell HR jellegű részterületeit és irányelveit. Megosztotta ez irányú tapasztalatait is, amelyeket a korábbi pályázatok ezen a területen mutattak. Létezik HR fókuszú kiválóság módszertan állította Ecsédi István az Improvers Group alapító vezetője, majd be is mutatta Vállalatfejlesztési Diagnózis módszerüket.

Csóti Gábor ügyvezető az Investors in People Hungary, Gamechangers közösség partnereként a jövő szervezeteiről és a Magyarország Legkiválóbb Vállalatai díjról osztott meg értékes ismereteket a hallhatósággal. Az előadások ebéd után is folytatódtak.

Van módszer, amikor "Lehull az álarc!” állította Kertész Lilla a Bespoke Principles Szervezetfejlesztési Tanácsadó- és Szolgáltató Kft. marketing partnere, majd meggyőzte a résztvevőket, miután ismertette a szimulációval támogatott AC lényegét, amely az értékelt igazi arcát mutatja meg.

 

A HR Napok egyik jellemző értéke a „World café”, amikor is a részt vevők tudása interaktív módon teljesedik ki. Ezen a napon három asztaltársaság, három kérdéskörre kereste a választ.

*

Hogyan és mennyiben határozom meg a HR-minőségét, mint vezető? - Minőség és kiválóság az emberek vezetésében. Témagazda Cserey Miklós az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.vezető szervezetfejlesztője volt.

*

Elég jó munkavállaló vagyok? - Minőség és kiválóság a munkavállalói teljesítményben. Témagazda Dr. Pongrácz Attila a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar tanszékvezető egyetemi docense volt.

 

Szervezeti szövet: a minőség kulcsa? - A szervezeti struktúra és kultúra, mint a HR-minőség meghatározó környezete. A téma gazdája Magyar Réka az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. szervezetfejlesztő trénere volt.

 

A World café tanulságokat az azstaltársaságok szóvivői pódiumbeszélgetésen ismertették, így ezen a napon minden tudás, értékes gondolat közkiccsé vált.

 

Az előadók prezentációit csatoljuk.