Üdvözöljük a

HR nap 2018. novemberben - A munkaerő megszerzése és megtartása | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

HR nap 2018. novemberben - A munkaerő megszerzése és megtartása

Napi szinten kihívást jelentő témát választott a kamarában (GYMSM KIK) működő HR Klub 2018. novemberi konferenciájára.

Fajsúlyos kérdések felvetésével indította a klub háziasszonya, Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta a szakmai napot.

-        Milyen szervezetekben dolgozunk a jövőben?

-        Kik dolgoznak a szervezetekben?

-        Milyen vezetőkkel?

-        Hogyan kommunikálunk?

A technikai forradalom következtében átalakuló munkavállaló milyen típusú szervezetben, milyen vezetéssel tud teljesíteni és milyen kommunikációt vár el?

A résztvevőket Szabó László, a GYMSM KIK Szolgáltatási tagozati elnök köszöntötte, majd fiatalos dinamizmusával Kürti Tamás, a Kürt Akadémia, tulajdonos, intézményvezetője kezdte meg „Tradíció és innováció a vállalatvezetésben” címmel meghirdetett előadását. Az esemény résztvevői pillanatok alatt együttműködéses, párbeszédes, interaktív környezetben találták magukat. Többen vették a bátorságot és megosztották a többiekkel, mi is motiválta őket, hogy részt vegyenek ezen a szakmai eseményen. A közvetlen párbeszéd folytatódott, közben észrevétlenül felreppentette a jövőt felvázoló magasságokba az együttgondolkodást. Az olvasóknak gondolatébresztésül ajánljuk Kürti Tamás hírünkhöz csatolt prezentációját.

 

Ferenczi Andrea, PRenergia Kft. ügyvezető igazgatója; a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség elnöke tengeren túli, Európai Uniós és hazai kitekintéssel vázolta fel az 50-60 pluszos korosztály lehetséges, valós szerepét a munkaerőpiacon. Hangsúlyozta, hogy kölcsönös érdek (munkáltatói és munkavállalói is), hogy ez a korosztály megtalálja a számára megfelelő, rugalmas és kifejezetten hasznos szerepét a munka világában. Jelezte, hogy a különböző korosztályok közötti kommunikáció és megítélés is fejlődhet még. Szemléletváltásra és korosztályok közös csapatsikerére van szükség.

 

Mezriczky László, Pannon-Work Zrt. – Ispiro Kft. Szakmai Szövetség szakértője „Megtartóerő és a vállalati önismeret – tudjuk, csak nem sejtjük?” című előadásában megjelenítette napjaink és a jövő kihívását egy fluktuációs menedzser szemszögéből, amely pozíció, ha ma még nem is létezik, feladatain keresztül mégis benne él minden HR igazgatóban, minden funkcionális vezetőben, minden kollégában. Előadásában felfedte a megtartás elemeit, a szükséges tényezőket és felvázolta az elérhető hatást is.

 

Most a jó kérdésekre van szükségünk a HR-ben, jelentette ki előadásában Greiner-Csapó Júlia, a Pannon-Work képviselője, majd a munkaerővel kapcsolatos felteendő kérdésekre egy munkaerő-közvetítő cég minden tapasztalatával adta meg a gyakorlatias válaszokat. Kitért a munkatársak elismerésére, bevonására, a stratégiai HR gondolkodás fontosságára. A Preziben készült előadásvázlat innen indítható.

 

Csóti Gábor a Magyar GAMECHANGERS Közösség ügyvezetője igen csak felpörgette a közös gondolkodást a XXI. század igencsak összetett, szédítő forgásába. Ahogy Ő fogalmazott, a hálózat fogságában együtt van jelen, vagy éppen hiányzik az informáltság, a transzparencia, a jelenlét. Optimálisabbá tehető az erőforrás-elosztás, azonban a hierarchia már nem működik, más kell helyette. A munkahelyeken, az életünkben itt gomolyog a digitális zaj és szemét. Mind eközben szembesülünk a technológiai robbanással. Az értékek változnak, új szakmák, új szerepek és a közösségi gazdaság is térnyerésben van. Nagy kérdés, hogy hol a helyes fókusz a 21. században: a munkaerőt tartsunk meg vagy versenyképességet tartsunk fenn

 

Benedek Lilla, az Abesse Informatikai Zrt., HR vezetője arra kereste a választ, Mi a megtartás képlete. Az új szervezeti kihívásokra agilis, hálózatos, csapat-alapú működés lehet a jó válasz. Előadásában ismertette az akció tanulás módszerét, amely egy megközelítés, mely valódi probléma megoldására kidolgozott akciótervet és annak eredményeire való reflektálást foglal magában. Ez egy olyan folyamat, amely során egy adott kis csoport valódi problémákat tár fel és old meg, miközben valamennyi résztvevő tanul a saját és a mások által behozott esetekből. Mindehhez azonban a nyitottság és az elkötelezettség kompetenciái elengedhetetlenek.

 

Benyovszky Tünde a Bespoke Principles Kft. tulajdonosa „Adatokkal a fluktuáció ellen” című előadásában jó gyakorlatokat, módszereket mutatott be a fluktuáció analitikára. Prezentációjából megvalósítható ötleteket meríthetünk. Tájékoztatóját az „Amit mérsz, az változni kezd!” üzenettel fejezte be. Ha belegondolunk, eljuthatunk az emberiségkutatás és megismerés filozófiai magasságaiba is.

 

A program world café beszélgetésekkel folytatódott. Az asztaltársaságok a „Megtartó erő feltérképezése, „Egészség, fittség, munkaerő-megtartás” témakörökben osztották meg először egymással, majd minden résztvevővel tudásukat.

 

 

Videóhír az eseményről