Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

HR klub invitáló

HR klub azaz HR, PR, Menedzsment, Üzleti protokoll a mindennapjainkban...

A Klub várja a cégek személyügyi, munkaügyi vezetőit, szakembereit,  titkárságvezetőket, szervezeti menedzsereket, menedzser asszisztenseket illetve mindazokat, akiket érdekel a HR területe, a vállalati kommunikáció,  marketing, kapcsolatépítés illetve akik a Klub rendezvényein részt kívánnak venni, valamint ötleteikkel a Klub működését tudnák segíteni. A HR Klub háziasszonya: Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta, a Győri Széchenyi István Egyetem docense.  További tájékoztatást  a +36 96 520 215-ös telefonszámon, vagy a  rendezvenyszervezes@gymskik.hu címen.

Téma ajánló 2017:

HR Fest Győr a Kamarában - Beszámoló

Magyarország legmeghatározóbb HR fesztiválja, a HR Fest 2019 májusában Győrbe érkezett, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együtt rendezze meg a régiót érintő munkaerőpiaci kérdéseire fókuszáló HR Fest Győrt!

Kiválóság és minőség a HR-ben - HR Nap 2017. november Győr

„A minőségbiztosítás a munkatársaknál kezdődik, ha ők kiválóak, a termék és a szolgáltatás is kiváló lesz” mottóval szervezték 2017. november 15-én a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamarában a HR Nap konferenciáját. Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta a HR Klub háziasszonya, az esemény moderátora felvezetőjében rámutatott, mennyire fontos a HR helye és szerepe a kiválóságra törekvő szervezetek kultúrájában.

A minőségbiztosítás a munkatársaknál kezdődik

Kiválóság és minőség a HR-ben címmel szervezett konferenciát a kamara (GYMSMKIK) HR klubja Győrben, november 15-én a kamarai székház Baross termében, Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta klubháziasszony moderálásával.

HR Nap 2017 november

GENERÁCIÓK HARCA AZ IRODÁBAN ?

A 21. században gyökeresen átalakultak az irodák, az új generációk igényeire és életstílusára szabják a tereket azon túl, hogy a digitális technológiák szintén alapvetően meghatározzák a modern munkahelyeket. Több nemzedék dolgozik együtt a munkahelyeken, akiknek a szocializációja gyökeresen eltér egymástól, így az életstílusok és -felfogásuk is különbözik, amelyek az irodai viselkedésükben is megjelennek. Nehéz összeboronálni a generációkat, de nem lehetetlen vállalkozás. - állítják a szakemberek.

Így látják a jövőt a HR-esek

Óriási kérdésként áll a HR-szakma előtt, hogy az 1945-1964 között született „Baby Boom”-generáció hirtelen munkaerő-piaci kilépése után ki fogja pótolni helyüket a munkaerőpiacon. Átmeneti időszak szinte nem is lesz, és miközben jön a „Millenium” és „Y-generáció”, az új belépők már nem azt a szakképzettséget és nem olyan munkamorálban végzik majd, mint arra szükség lenne. Többek között erre mutatott rá az egyik globális HR-szakmai szervezet országhatárokon túlnyúló kutatása, amelyben arról kérdezték a HR-szakembereket, hogyan látják szakmájuk kihívásait a következő 2-3 évben?

Mi micsoda az irodában? Mit NEM ÉRTÜNK, HA BELÉPÜNK A 21. SZÁZAD IRODÁJÁBA?

A modern munkakultúra hallatán sokan csak kapkodják a fejüket ha azt hallják: Open plan office (open space), Office cubicle (cubicle desk), Break out, Lounge, Innovation lab... Az az iroda.hu nyomán adunk némi áttakintést.

10 éves a HR klub 2016. II. félév

Megatrendek és a jövő HR-je címmel szervezett HR konferenciát a 10 éve nagy sikerrel működő HR klub 2016. november 4-én. "fluctuation, gamification, recruiting, industrie 4.0” Keressük meg együtt a választ arra, hogyan alakítják át a technológiai fejlesztések és hálózatok a jövő munkavállalóját, a jövő munkahelyét, a jövő szervezetét, a jövő szakmáit, a HR és a menedzsment szerepét. A jövő sokkal közelebb van, mint gondolnánk.

10 éves HR Klub

HR klub 2015. II. félév

Digitális generációk és HR kihívások címmelrendezte meg a klub HR napát 2015. október 1-én.

HR nap 2015. október

HR klub 2014. II. félév

A HR klub 2014. november 27-én Munkaerő mobilitás címmel szervezett konferenciát a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara (9021 Győr, Szent István u.10/a Baross I.-II. Terem) székházában mindazoknak, akik többet szeretnének megtudni arról, hogy mennyire mobil a magyar munkavállaló, milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a hazai és nemzetközi munkaerő-piaci versenyben, milyen kihívásokat jelent a mobilitás kérdése a munkaadóknak/közvetítőknek, ha szeretné megosztani tapasztalatait és meghallgatni másokét a témában.

HRnap 2014. november

HR klub 2013. II. félév

Tulajdonosi és vezetői utódlás családon belül és kívül

Tulajdonosi és vezetői utódlás családon belül és kívül címmel a kamara és a Haszon Akadémia közös szakmai napja.

HR nap 2018. novemberben - A munkaerő megszerzése és megtartása

Napi szinten kihívást jelentő témát választott a kamarában (GYMSM KIK) működő HR Klub 2018. novemberi konferenciájára.

Fajsúlyos kérdések felvetésével indította a klub háziasszonya, Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta a szakmai napot.

-        Milyen szervezetekben dolgozunk a jövőben?

-        Kik dolgoznak a szervezetekben?

-        Milyen vezetőkkel?

-        Hogyan kommunikálunk?

A technikai forradalom következtében átalakuló munkavállaló milyen típusú szervezetben, milyen vezetéssel tud teljesíteni és milyen kommunikációt vár el?

HR és Kommunikáció Konferenciát tartottak a győri kamarában

DIGITÁLIS JELEN , átalakuló szervezetek, változó munkavállalók címmel szervezett  HR és Kommunikáció Konferenciát a GYMSM KIK HR  és Kommunikációs Klubja.Milyen szervezetekben dolgozunk a jövőben? Kik dolgoznak a szervezetekben? A technikai forradalom következtében átalakuló munkavállaló új típusú szervezetben, másfajta vezetéssel tud teljesíteni és másfajta kommunikációt vár el.

Milyen is a Z generáció?

Net-, multitasking-, nárcisztikus-, valamint selfie-generáció – így jellemezték a „Célkeresztben a Z-generáció” konferencia előadói a mai 5-21 éves korcsoport tagjait, egy 2015-ös konferencián. Nincsenek kiemelkedő igényeik, megelégszenek egy multinál betöltött menedzseri pozícióval, valamint egy biztos családi háttérrel. A kutatásban megkérdezetteket a válaszaik alapján 3 nagy „nemzetségre” (mainstream, trendy, belongers) és 9, a nemzetségeket továbbontó „törzsre” (outsider, material girls, homegirls, hipsters, supergeek, clubbers /disco guy, smart urbans, next elit, preppies) lehet felosztani -adja hírül a Piac&Profit.

Ipar 4.0 - új elváráok a munkavállalók felé

Átrendeződik a fontossági sorrend, új készségek, képességek kerülnek arra a listára, amely megmutatja, hogy a következő öt évben melyek lesznek az ideális munkavállaló legfőbb ismérvei. A problémamegoldás továbbra is a lista csúcsán szerepel, de dobogós helyre kerül a kritikai gondolkodás és a kreativitás.

Top10 skills

A HR hatása a jövő alakulására - Pieter Haen - Nemzetközi kutatások, ajánlások

....Egyre elterjedtebb az a nézet, hogy a HR-eseknek komoly szerepük van a egy jobb világ kialakításában….

A legfontosabb, hogy olyan környezetet teremtsünk, amelyben az emberek fejlődni tudnak, felelősséget vállalhatnak. Ahol a munka nem nyűg, hanem az elégedettség forrása. A HR, mint a vállalat szíve, az értékek letéteményese, kiemelkedő szerepet játszik abban, hogy olyan célokat tűzzenek ki, amelyek biztosítják a vállalat egészséges és fenntartható fejlődését.

HR klub 2016. I. félév

2017. május 24.

HR nap 2016. április

Téma:MUNKAHELYEK, IRODÁK, GENERÁCIÓK

Szatellit munkahely, hot desk, shared desk, open space, break out.

Hogyan alkalmazkodik a munkahelyek építészete a generációs elvárásokhoz?

HR klub 2015. I. félév

2017. május 24.

Nőket a műszaki pályára (?) címmel rendezte meg a klub 2015. április 23-án konferenciáját a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában, neves előadókkal, szakértőkkel, zsúfolásig megtelt teremben.

HR nap 2015. április

 

HR klub 2014. I. félév

Vidámság

Téma: Online bizalomépítés