Üdvözöljük a

Taniroda konferencia - Beszámoló | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Taniroda konferencia - Beszámoló

Kamaránk székháza 2019. április 29-én a nagyszabású Taniroda konferenciának adott helyszínt. A konferencia iránti nagy érdeklődésnek köszönhetően országos szinten 110 résztvevő érkezett.

Az országos Cégszolgálati rendszer kilenc évig működött Magyarországon és egy technikai jellegű átszervezés során sajnálatos módon megszűnt. A Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma vállalta fel, hogy ezt az országos Cégszolgálat rendszert újraindítsa.

 

A Cégszolgálat rendszer felületén a a középiskolás tanulóknak lehetősége van próbacéget létrehozni. Itt a cégalapítástól a cég mindennapi tevékenységéig minden folyamatot le tudnak modellezni (pl. a próbacégek kereskedelmet folytatnak, utalásokat végeznek egymás között).

 

A Cégszolgálat rendszer rendezvénye, a Tanirodai kiállítás, melyet minden évben novemberben tartanak, már nemzetközivé vált. A Győr- Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szorgalmazza a kezdeményezést és támogatja a rendezvényt.

 

A 2019. áprilisi Taniroda konferencián közel negyven iskola képviselője vett részt személyesen, és előzetes visszajelzéseik alapján többségük szándékozik csatlakozni a rendszerhez.