Üdvözöljük a

Magyar – szlovák üzleti fórumon vettek részt | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Magyar – szlovák üzleti fórumon vettek részt

A magyar-szlovák üzleti fórum helyszínéül Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége szolgált, ahol Varga Tibor külgazdasági tanácsos köszöntötte a magyar és szlovák vendégeket.

Varga Tibor tájékoztatásul elmondta, meghatározó és egyre növekvő a kkv-k száma és jelentősége a kétoldalú üzleti kapcsolatokban. A magyar export 40-43 %-át a kkv-k adják. Jelenleg több, mint 9800 magyar vállalkozásnak van érdekeltsége Szlovákiában és közel tízezer szlovák társaság vállalkozik Magyarországon.

Magyar-szlovák Üzleti Fórum 2018.

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győr térségi elnöksége 2018. június 7-én szakmai utazást szervezett Pozsonyba, melynek során lehetőség nyílt a szlovák piac feltérképezésére, határon átnyúló kapcsolatépítésre és információszerzésre.

Magyar-szlovák Üzleti Fórum 2018.

 

A rendezvényen a Szlovák Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség igazgatója Tibor Buček, és a Szlovák Autóipari Szövetség főtitkára Ján Pribula a kooperációs lehetőségekről beszélt. Ezután a jelenlévő magyar és szlovák vállalkozások mutatkoztak be. Megyénk vállalatai közül többek között a Patent Holding Kft-t Bauer László, a Golden I Care Kft-t Lósz József képviseletében ismerhették meg a résztvevők. A program zárásaként a résztvevők hungarikumokkal ismerkedtek. 

 

Felső képünkön balról jobbra: Lósz József, Bauer László, Varga Tibor.