Üdvözöljük a

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.11.05. | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.11.05.

A hallgatók a Kamara a vállalkozásokért tantárgy órája keretében látogatást tettek Magyarország egyik legnagyobb és legfejlettebb vagyonvédelmi vállalkozásánál a Patent Csoport székházában.

Bauer László, a cég egyik alapítója és vezetője fogadta a hallgatókat és bemutatta a győri központot. A diákok betekintést nyerhettek a szigorúan őrzött diszpécserközpontba és szerverterembe valamint képet kaptak a vállalat fejlődési útjáról, hogy hogyan és milyen erőforrások és legújabb technika felhasználásával jutottak el az 1990-ben indult kis vállalkozásból a mai nagyvállalati szintig. Bauer László elmondta, ma már nem abból áll a vagyonvédelem, hogy egy őrbódé mellett ott áll egy biztonsági őr. Nagyon fontos a vagyonvédelemben a logisztika és a legújabb, legfejlettebb szoftverek, melynek fejlesztésében saját mérnökeiknek nagy szerepe van.

A látogatáson szóba kerültek a munkaerő piac kihívásai, a minden szegmensben problémát jelentő munkaerőhiány. Elhangzott, hogy a Patent elkötelezett híve a méltón megfizetett alkalmazottaknak, mert csak általuk válhat sikeressé a cég, és csak is az alkalmazottak munkája révén nőhet az ügyfélszám.

A hallgatók visszajelzése alapján nagy sikere volt a látogatásnak. Elmondták, hogy nagyon örülnek, hogy a Kamara a vállalkozásokért tantárgy által lehetőségük nyílt egy ilyen vállalat „titkos”életébe betekintést nyerni.