Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

Győr a térség közepe

 

A Győri térség különleges, integráló, összefogó, közösség, amelyben minden kreativitás és jó ötlet komoly eredményt hoz.

 

Győr a térség közepe, ezen nem is vitatkozhatunk. Egy kicsit szeretnék így gondolni a Győri térségre is a kamarán belül. Hadd legyünk mi a közepe! Hadd legyünk mi az a nyugodt, alkotószellemiségű központ, ahol különböző tagozatokból érkező emberek megtalálhatják a közös hangot, ahol rátalálhatnak vállalkozások, társadalmi szerveződések egymásra.

Munkaügyek világa

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri térségi elnöksége szeretettel meghívja Önt a Munkaügyek világa című klub rendezvényére, mely az alábbi témakörökben nyújt hasznos és hiteles szakmai információkat az érdeklődő szakemberek részére:

A munkaidőről, különös tekintettel a munkaidőkeret gyakorlati alkalmazásáról és elszámolási módszeréről.

Időpont: 2018. november 29., csütörtök 9.00 - 13.00 óra

Helyszín: Kereskedelmi és Iparkamara székháza, 9021 Győr, Szent István u. 10/a. Baross III. terem

 

REGISZTRÁCIÓ ITT

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.10.29.

Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta köszöntötte a hallgatókat és bemutatta az óra előadóit, Szabó Lászlót, aki kamara Szolgáltatási tagozatának elnöke és az OTP Bank győri igazgatóságának vezetője valamint

Sarkadi - Nagy Balázst az ENGINEERINSTRUMENTS Kft. ügyvezetőjét.

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.10.08.

Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta köszöntötte a hallgatókat és bemutatta az óra előadóit, Sáhó Lászlót az X-Holding Zrt.-től és Horváth Szabolcsot a Borsodi Műhely Fémmegmunkáló Kft.-től.

Előadás a munkavégzésre irányuló jogviszonyokról, munkaügyi szabálytalanságokról

A munkavégzésre irányuló jogviszonyokról és a munkaügyi ellenőrzések során megállapított leggyakoribb munkaügyi szabálytalanságokról tartottak előadást a Munkaügyek világa klub szeptemberi előadásán.

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.09.17.

Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta köszöntötte a hallgatókat és bemutatta az óra két előadóját, Kalmárné Dr. Hollósi Erikát a kamara titkárát és Miklósy Lajost, az Ipartechnika Menedzser Kft. ügyvezető igazgatóját.

Az innovációs kiállítás közönségdíját 2018. évben a Darnó-Hús nyerte

Kanyóné Princes Gyöngyi vehette át a Darnó-Hús képviseletében a Győrben, 2018. áprilisában szervezett IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár közönségdíját. A vállalkozás, amely a megyei kereskedelmi és iparkamara aktívan közreműködő önkéntes tagja is, évek óta tevékeny résztvevője a korábbi hasonló rendezvényeknek. Ez alkalommal is meggyőzte Magyar Termék Nagydíjas termékeivel, az egészségforrás termékcsaláddal a legszigorúbb zsűrit, az innovációs kiállítás látogatóit.

Különdíj 2018.

A kamara tantárgy hallgatói a „tisztességes gyártással” ismerkedtek

A kamara tantárgy hallgatói március utolsó hetében céglátogatáson vehettek részt a  Borsodi Műhely Kft. telephelyén, Győrben. A cégvezetés részéről Horváthné Borsodi Mónika és Horváth Szabolcs fogadta a hallgatókat és rövid bemutatkozásban ismertették a cégük történetét és hitvallását: “Tisztességes egyedi gyártás az alapelvünk, cél a növekedés és a kiegészítő szolgáltatások erősítése”

Borsodi Műhelyben 2018. március

Eredményes félév a kamara a vállalkozásokért tantárgyban a Széchenyi István Egyetemen

2017. december 8.

46 végzős hallgató, kiváló üzleti tervek, lelkes hallgatók – Ez jellemezte a tantárgy eredményeit a 2017. őszi szemeszterben

 

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.11.12.

Mindjárt lezárul a félév és a hallgatók a „Kamara a vállalkozásokért” tantárgy keretében élesben prezentálják induló vállalkozásuk jövőképét, üzleti tervét. Molnár Albert üzletviteli-, és emberi erőforrás tanácsadó segítette az erre való felkészülésben a diákokat.

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.11.05.

A hallgatók a Kamara a vállalkozásokért tantárgy órája keretében látogatást tettek Magyarország egyik legnagyobb és legfejlettebb vagyonvédelmi vállalkozásánál a Patent Csoport székházában.

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.10.15.

A Kamara a vállalkozásokért tantárgy hatodik óráján a hallgatók csapatokat alkotva először mutatták be vállalkozásuk tervét a mentoroknak. Az óra célja a vállalkozás meggyőző bemutatásának gyakorlása, tökéletesítése három percben az eddig tanultak és a szakértő mentorok tanácsai, hozzászólásai segítségével.

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.10.01.

Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta köszöntötte a hallgatókat és bemutatta az óra előadóját, Molnár Albertüzletviteli-, és emberi erőforrás tanácsadót.

Kamara a vállalkozásokért tantárgy 2018.09.24.

Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta köszöntötte a hallgatókat és bemutatta az óra két előadóját, Molnár Imre bejegyzett könyvvizsgáló és adószakértőt, valamint Molnár Albert üzletviteli-, és emberi erőforrás tanácsadót.

Magyar – szlovák üzleti fórumon vettek részt

A magyar-szlovák üzleti fórum helyszínéül Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége szolgált, ahol Varga Tibor külgazdasági tanácsos köszöntötte a magyar és szlovák vendégeket.

Varga Tibor tájékoztatásul elmondta, meghatározó és egyre növekvő a kkv-k száma és jelentősége a kétoldalú üzleti kapcsolatokban. A magyar export 40-43 %-át a kkv-k adják. Jelenleg több, mint 9800 magyar vállalkozásnak van érdekeltsége Szlovákiában és közel tízezer szlovák társaság vállalkozik Magyarországon.

Magyar-szlovák Üzleti Fórum 2018.

Kamarai részvétel a sokszínű innovációban

2018. április 11-én megnyílt a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár a Széchenyi Egyetem aulájában. Érdekes programot ígért mindazoknak akik ellátogattak, megismerkedtek a kiállítókkal. Inspiráló környezetet hoz létre az akadémiai és vállalkozói szféra találkozása, ahol a megye gazdaságának innovátorai, az innovációs tudástranszfer és számos lehetőség is megmutatkozik. Szakmai konferencia is színesíti a programot, melyen a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara is előadásokkal képviseli a gazdasági szférát az április 11-én immár IX. alkalommal megrendezett innovációs kiállításon és találmányi vásáron. A kamara győri térségi elnöksége aktív szerepet vállalt a kiállítást kísérő „Sokszínű innováció” néven megrendezett nagysikerű konferencia előkészítésében.

Innovációs Kiállítás 2018.

Eredményes egyeztetés a település vezetőkkel

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri térségi elnöksége EGYEZTETŐ FÓRUMOT szervezett a megyei településvezetőkkel, melynek keretében a kamara térségi vezetése megvitatta azokat a településeken felmerülő kérdéseket, témákat és javaslatokat, melyekkel segíteni tudjuk egymás munkáját. A kamara célja, hogy a településvezetők a felmerülő kérdéseikkel, kihívásaikkal a kamarához forduljanak és jelezzék számunkra azokat a kérdéseket, melyekben rendezvények, tanácsadások, együttműködések formájában támogatást tudunk nyújtani a megyei településen élők számára.

A kötetlen beszélgetés keretében a résztvevők megismerték egymás kihívásait, megoldandó feladatait, elképzeléseit és az együttműködés lehetséges formáit.

Innováció és kreativitás a kamarai klubban

Hogyan segítheti a vállalkozásvezetők munkáját mások tapasztalata? Milyenek, hogyan teljesítenek a kezdők (Start-upok) a vállalkozások világában? – ezekkel a gondolatokkal hívta Lósz József a kamarai (GYMSM KIK) Innovációs klub vezetője a kamarai tagokat, az érdeklődőket és az innovatív vállalkozásvezetőket a klub 2018. februári eseményére.

Kamarai Innovációs Klub Győr 2018. február

Vállalkozásuk üzleti tervét mutatták be a Széchenyis diákok

A győri Széchenyi István Egyetemen félévente induló kreditpontos, „Kamara a vállalkozásokért” tantárgy hallgatói a többhetes felkészítés után november 7-én mutatták be mentoraiknak elképzelt vállalkozásuk üzleti tervét. A kamarai szándék, hogy a fiatalok merjenek, tudjanak vállalkozást indítani, megvalósulni látszott ezen a napon.

Feszülten figyelték társaik prezentációját