Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

Győr a térség közepe

 

A Győri térség különleges, integráló, összefogó, közösség, amelyben minden kreativitás és jó ötlet komoly eredményt hoz.

 

Győr a térség közepe, ezen nem is vitatkozhatunk. Egy kicsit szeretnék így gondolni a Győri térségre is a kamarán belül. Hadd legyünk mi a közepe! Hadd legyünk mi az a nyugodt, alkotószellemiségű központ, ahol különböző tagozatokból érkező emberek megtalálhatják a közös hangot, ahol rátalálhatnak vállalkozások, társadalmi szerveződések egymásra.

A foglalkoztatás ellenőrzésének új dimenzióiról tartottak előadást

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri Térségi elnökségeáltal szervezett  Munkaügyek világa című klub hasznos és hiteles szakmai információkat igyekszik szolgáltatni az érdeklődő szakemberek részére.

 

 

 

A győri kamara 8 órás Munkavédelmi Képviselő továbbképzést szervezett

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri térségi elnöksége a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény előírásaival összhangban

8 órás MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ TOVÁBBKÉPZÉST szervezett

Kamarai részvétel a sokszínű innovációban

2018. április 11-én megnyílt a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár a Széchenyi Egyetem aulájában. Érdekes programot ígért mindazoknak akik ellátogattak, megismerkedtek a kiállítókkal. Inspiráló környezetet hoz létre az akadémiai és vállalkozói szféra találkozása, ahol a megye gazdaságának innovátorai, az innovációs tudástranszfer és számos lehetőség is megmutatkozik. Szakmai konferencia is színesíti a programot, melyen a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara is előadásokkal képviseli a gazdasági szférát az április 11-én immár IX. alkalommal megrendezett innovációs kiállításon és találmányi vásáron. A kamara győri térségi elnöksége aktív szerepet vállalt a kiállítást kísérő „Sokszínű innováció” néven megrendezett nagysikerű konferencia előkészítésében.

Innovációs Kiállítás 2018.

A kamara tantárgy hallgatói a „tisztességes gyártással” ismerkedtek

A kamara tantárgy hallgatói március utolsó hetében céglátogatáson vehettek részt a  Borsodi Műhely Kft. telephelyén, Győrben. A cégvezetés részéről Horváthné Borsodi Mónika és Horváth Szabolcs fogadta a hallgatókat és rövid bemutatkozásban ismertették a cégük történetét és hitvallását: “Tisztességes egyedi gyártás az alapelvünk, cél a növekedés és a kiegészítő szolgáltatások erősítése”

Borsodi Műhelyben 2018. március

"Levesszük a válláról a terhet!" Kamaratantárgy

Miklósy Lajos, az Ipartechnika Menedzser Kft. igazgatója volt a február 21-diki Kamaratantárgy előadója

Eredményes félév a kamara a vállalkozásokért tantárgyban a Széchenyi István Egyetemen

2017. december 8.

46 végzős hallgató, kiváló üzleti tervek, lelkes hallgatók – Ez jellemezte a tantárgy eredményeit a 2017. őszi szemeszterben

 

Vállalkozásuk üzleti tervét mutatták be a Széchenyis diákok

A győri Széchenyi István Egyetemen félévente induló kreditpontos, „Kamara a vállalkozásokért” tantárgy hallgatói a többhetes felkészítés után november 7-én mutatták be mentoraiknak elképzelt vállalkozásuk üzleti tervét. A kamarai szándék, hogy a fiatalok merjenek, tudjanak vállalkozást indítani, megvalósulni látszott ezen a napon.

Feszülten figyelték társaik prezentációját

"Kamara a vállalkozásokért" tantárgy szeptember 19.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az őszi szemeszter egyik központi témája, az üzleti terv készítése. A témához kapcsolódott Miklósy Lajos, GYMSM KIK Ellenörző Bizottsági tagjának és Kalmárné dr. Hollósi Erika, a GYMSM KIK külkapcsoati munkatársának előadása is.

Magyar – szlovák üzleti fórumon vettek részt

A magyar-szlovák üzleti fórum helyszínéül Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége szolgált, ahol Varga Tibor külgazdasági tanácsos köszöntötte a magyar és szlovák vendégeket.

Varga Tibor tájékoztatásul elmondta, meghatározó és egyre növekvő a kkv-k száma és jelentősége a kétoldalú üzleti kapcsolatokban. A magyar export 40-43 %-át a kkv-k adják. Jelenleg több, mint 9800 magyar vállalkozásnak van érdekeltsége Szlovákiában és közel tízezer szlovák társaság vállalkozik Magyarországon.

Magyar-szlovák Üzleti Fórum 2018.

A "Kamara a vállalkozásokért" tárgy záró foglalkozását tartották a Széchenyi István Egyetemen.

Az egyetem és a kamara (GYMSM KIK) együttműködésében megvalósuló tárgy, a számos szakról résztvevő hallgató vállalkozói attitűdjének formálását, vállalkozói ismereteinek gazdagítását célozta és valósította meg sikeresen a mentorok segítségével.

Az innovációs kiállítás közönségdíját 2018. évben a Darnó-Hús nyerte

Kanyóné Princes Gyöngyi vehette át a Darnó-Hús képviseletében a Győrben, 2018. áprilisában szervezett IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár közönségdíját. A vállalkozás, amely a megyei kereskedelmi és iparkamara aktívan közreműködő önkéntes tagja is, évek óta tevékeny résztvevője a korábbi hasonló rendezvényeknek. Ez alkalommal is meggyőzte Magyar Termék Nagydíjas termékeivel, az egészségforrás termékcsaláddal a legszigorúbb zsűrit, az innovációs kiállítás látogatóit.

Különdíj 2018.

KamaraTantárgy április 4.

Izgalmas témákról hallhattak előadást a kamara tantárgy résztvevői április 4-én is.

Eredményes egyeztetés a település vezetőkkel

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri térségi elnöksége EGYEZTETŐ FÓRUMOT szervezett a megyei településvezetőkkel, melynek keretében a kamara térségi vezetése megvitatta azokat a településeken felmerülő kérdéseket, témákat és javaslatokat, melyekkel segíteni tudjuk egymás munkáját. A kamara célja, hogy a településvezetők a felmerülő kérdéseikkel, kihívásaikkal a kamarához forduljanak és jelezzék számunkra azokat a kérdéseket, melyekben rendezvények, tanácsadások, együttműködések formájában támogatást tudunk nyújtani a megyei településen élők számára.

A kötetlen beszélgetés keretében a résztvevők megismerték egymás kihívásait, megoldandó feladatait, elképzeléseit és az együttműködés lehetséges formáit.

Innováció és kreativitás a kamarai klubban

Hogyan segítheti a vállalkozásvezetők munkáját mások tapasztalata? Milyenek, hogyan teljesítenek a kezdők (Start-upok) a vállalkozások világában? – ezekkel a gondolatokkal hívta Lósz József a kamarai (GYMSM KIK) Innovációs klub vezetője a kamarai tagokat, az érdeklődőket és az innovatív vállalkozásvezetőket a klub 2018. februári eseményére.

Kamarai Innovációs Klub Győr 2018. február

7 év, mintegy 400 hallgató és átfogó ismeretek a vállalkozóvá válás folyamatáról

Ez jellemzi a Kamara a vállalkozásokért tantárgy eredményeit a Széchenyi István Egyetem és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara győri térségi elnökségének együttműködésében.

Beszámoló: "Kamara a vállalkozásokért" tantárgy 2017. szeptember 26.

A szeptember 26.-i egyetemi kamaratantárgy előadója, Sáhó László X-Holding Zrt. vezérigazgató volt, aki "Az üzleti angyalok, mint a finanszírozás alternatív lehetőségeiről" beszélt részletesen.

 

Győri Térségi Elnökségi Ülés 2017. szeptember 13.

Összefoglaló a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri Térségi Elnökség 2017. szeptemberi üléséről, melyet a térségi elnökségi tagok részvételével tartottak a kamara székházában.