Üdvözöljük a

GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

Győr a térség közepe

 

A Győri térség különleges, integráló, összefogó, közösség, amelyben minden kreativitás és jó ötlet komoly eredményt hoz.

 

Győr a térség közepe, ezen nem is vitatkozhatunk. Egy kicsit szeretnék így gondolni a Győri térségre is a kamarán belül. Hadd legyünk mi a közepe! Hadd legyünk mi az a nyugodt, alkotószellemiségű központ, ahol különböző tagozatokból érkező emberek megtalálhatják a közös hangot, ahol rátalálhatnak vállalkozások, társadalmi szerveződések egymásra.

Taniroda konferencia - Beszámoló

Kamaránk székháza 2019. április 29-én a nagyszabású Taniroda konferenciának adott helyszínt. A konferencia iránti nagy érdeklődésnek köszönhetően országos szinten 110 résztvevő érkezett.

Lippai Marianna volt a Kamarai Szalon vendége

"Az életet nem érteni, hanem élni kell... Nincs majd! Most van!" címmel tartott nagysikerű előadást Lippai Marianna a Kamarai Szalon vendégeként.

 

„nem ígérem hogyha eljössz az előadásomra megváltoztatom az életedet, de talán segíthetek abban, hogy kicsit szebbnek lásd attól, mint amilyennek most látod és képzeled...”

Az innovációs kiállítás közönségdíját 2018. évben a Darnó-Hús nyerte

Kanyóné Princes Gyöngyi vehette át a Darnó-Hús képviseletében a Győrben, 2018. áprilisában szervezett IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár közönségdíját. A vállalkozás, amely a megyei kereskedelmi és iparkamara aktívan közreműködő önkéntes tagja is, évek óta tevékeny résztvevője a korábbi hasonló rendezvényeknek. Ez alkalommal is meggyőzte Magyar Termék Nagydíjas termékeivel, az egészségforrás termékcsaláddal a legszigorúbb zsűrit, az innovációs kiállítás látogatóit.

Különdíj 2018.

Eredményes egyeztetés a település vezetőkkel

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri térségi elnöksége EGYEZTETŐ FÓRUMOT szervezett a megyei településvezetőkkel, melynek keretében a kamara térségi vezetése megvitatta azokat a településeken felmerülő kérdéseket, témákat és javaslatokat, melyekkel segíteni tudjuk egymás munkáját. A kamara célja, hogy a településvezetők a felmerülő kérdéseikkel, kihívásaikkal a kamarához forduljanak és jelezzék számunkra azokat a kérdéseket, melyekben rendezvények, tanácsadások, együttműködések formájában támogatást tudunk nyújtani a megyei településen élők számára.

A kötetlen beszélgetés keretében a résztvevők megismerték egymás kihívásait, megoldandó feladatait, elképzeléseit és az együttműködés lehetséges formáit.

Innováció és kreativitás a kamarai klubban

Hogyan segítheti a vállalkozásvezetők munkáját mások tapasztalata? Milyenek, hogyan teljesítenek a kezdők (Start-upok) a vállalkozások világában? – ezekkel a gondolatokkal hívta Lósz József a kamarai (GYMSM KIK) Innovációs klub vezetője a kamarai tagokat, az érdeklődőket és az innovatív vállalkozásvezetőket a klub 2018. februári eseményére.

Kamarai Innovációs Klub Győr 2018. február

Vállalkozásuk üzleti tervét mutatták be a Széchenyis diákok

A győri Széchenyi István Egyetemen félévente induló kreditpontos, „Kamara a vállalkozásokért” tantárgy hallgatói a többhetes felkészítés után november 7-én mutatták be mentoraiknak elképzelt vállalkozásuk üzleti tervét. A kamarai szándék, hogy a fiatalok merjenek, tudjanak vállalkozást indítani, megvalósulni látszott ezen a napon.

Feszülten figyelték társaik prezentációját

Győri Térségi Elnökségi Ülés 2017. szeptember 13.

Összefoglaló a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri Térségi Elnökség 2017. szeptemberi üléséről, melyet a térségi elnökségi tagok részvételével tartottak a kamara székházában.

Elindult a "Kamara a vállalkozásokért" tantárgy őszi szemesztere Győrben, a Széchenyi István Egyetemen

Ebben a félévben is mintegy 50 hallgatót köszöntöttek a kamara vezető tisztségviselői szeptember 5-én a kamara székházában. A 14 előadásból álló szemeszter során a hallgatók átfogó ismereteket szereznek a vállalkozóvá válás folyamatáról és az üzleti tervkészítés lépéseiről.

Kamara tantárgy 2017/1ősz

 

Kamara a vállalkozásokért tantárgy magas létszámmal indul a Széchenyi István Egyetemen

Magas népszerűségnek örvend a Kamara a vállalkozásokért c. tantárgy a győri Széchenyi István Egyetemen. Tárgyfelvételkor a jelentkezők szinte pillanatok alatt betöltötték a meghirdetett létszám keretet.

Kamara a vállalkozásokért tantárgy ünnepélyes félévzáró előadás- beszámoló

05.07-én kedden tartottuk meg a Kamara a vállalkozásokért tantárgy ünnepélyes félévzáró előadását.

Magyar – szlovák üzleti fórumon vettek részt

A magyar-szlovák üzleti fórum helyszínéül Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége szolgált, ahol Varga Tibor külgazdasági tanácsos köszöntötte a magyar és szlovák vendégeket.

Varga Tibor tájékoztatásul elmondta, meghatározó és egyre növekvő a kkv-k száma és jelentősége a kétoldalú üzleti kapcsolatokban. A magyar export 40-43 %-át a kkv-k adják. Jelenleg több, mint 9800 magyar vállalkozásnak van érdekeltsége Szlovákiában és közel tízezer szlovák társaság vállalkozik Magyarországon.

Magyar-szlovák Üzleti Fórum 2018.

Kamarai részvétel a sokszínű innovációban

2018. április 11-én megnyílt a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár a Széchenyi Egyetem aulájában. Érdekes programot ígért mindazoknak akik ellátogattak, megismerkedtek a kiállítókkal. Inspiráló környezetet hoz létre az akadémiai és vállalkozói szféra találkozása, ahol a megye gazdaságának innovátorai, az innovációs tudástranszfer és számos lehetőség is megmutatkozik. Szakmai konferencia is színesíti a programot, melyen a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara is előadásokkal képviseli a gazdasági szférát az április 11-én immár IX. alkalommal megrendezett innovációs kiállításon és találmányi vásáron. A kamara győri térségi elnöksége aktív szerepet vállalt a kiállítást kísérő „Sokszínű innováció” néven megrendezett nagysikerű konferencia előkészítésében.

Innovációs Kiállítás 2018.

Eredményes félév a kamara a vállalkozásokért tantárgyban a Széchenyi István Egyetemen

2017. december 8.

46 végzős hallgató, kiváló üzleti tervek, lelkes hallgatók – Ez jellemezte a tantárgy eredményeit a 2017. őszi szemeszterben

 

"Kamara a vállalkozásokért" tantárgy szeptember 19.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az őszi szemeszter egyik központi témája, az üzleti terv készítése. A témához kapcsolódott Miklósy Lajos, GYMSM KIK Ellenörző Bizottsági tagjának és Kalmárné dr. Hollósi Erika, a GYMSM KIK külkapcsoati munkatársának előadása is.

„Kamara a vállalkozásokért” 2017. szeptember 12.

Az őszi szemeszter egyik központi témája, az üzleti terv készítése.

Győri térségi elnökség első ülése

A kamara győri térségi elnöksége a tavalyi évben megtartott választásokat követően a korábbi sikeres programok továbbvitele mellett a 2017. január 10-i elnökségi ülése keretében kezdte meg 2017. évi tevékenységét.

GYMSMKIK - átadták a bizalom védjegyeit a nyertes pályázóknak

2017. november 28-án átadták a "Kamara által AJÁNLOTT vállalkozások" védjegy viselésére jogosító okleveleket Győrben, immár második alkalommal.