Üdvözöljük a

Olvassa el Ön is az EU Hivatalos Lapjában megjelent új rendeletet! | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Olvassa el Ön is az EU Hivatalos Lapjában megjelent új rendeletet!

Megjelent az EU Hivatalos Lapjában az EU Kibocsátás-kereskedelmi Rendszerének (EU ETS) ingyenes kiosztás kiigazításának 2021-től érvényes szabályait meghatározó 2019/1842/EU bizottsági végrehajtási rendelet.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. november 4-én megjelent az EU Hivatalos Lapjában az EU Kibocsátás-kereskedelmi Rendszerének (EU ETS) ingyenes kiosztás kiigazításának 2021-től érvényes szabályait meghatározó 2019/1842/EU bizottsági végrehajtási rendelet

(https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32019R1842&from=HU)

(továbbiakban: Rendelet).

 

A Rendelet megadja, hogyan kell kiigazítani a létesítmények ingyenes kiosztását a termelés vagy más technikai paraméterek változása esetén, ehhez milyen éves jelentéstételi kötelezettség társul, és hogyan kell figyelembe venni az energiahatékonysági beruházásokat az ingyenes kiosztás tekintetében. A Rendelet 2019. november 24-én lép hatályba és a 2021-es ingyenes kiosztástól kezdve kell alkalmazni.

 

A Rendelet több ponton is rugalmasságot biztosít a tagállamoknak arra, hogy saját eljárásrendjüket kialakítsák. Az ezen pontokkal kapcsolatos magyar gyakorlatra vonatkozóan a későbbiekben születik döntés.

 

A Rendelethez kapcsolódó, megújított GD7 útmutató dokumentum tárgyalása folyamatban van. Ez gyakorlati példákat is fog tartalmazni, amelyek érthetőbbé teszik majd az új rendszer működését.

Csatolt állományok: