Üdvözöljük a

Növelné külpiaci részesedését? Tanuljon a legjobbaktól! | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Növelné külpiaci részesedését? Tanuljon a legjobbaktól!

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram ingyenes képzést nyújt mentorálással egybekötve. Kattintson a részletekért!

Exportálni szeretne? Vagy növelné külpiaci részesedését?

A siker receptje: tanuljon a legjobbaktól!

 

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram ingyenes képzést nyújt mentorálással egybekötve.

Tapasztalt vállalkozók és szakemberek közreműködésével hoztuk létre országos mentorhálózatunkat. Mindannyian az Ön vállalkozása sikeréért dolgoznak! Hogyan?

  • e-learning képzést biztosítanak, hogy naprakész elméleti és gyakorlati tudással rendelkezzen;
  • mentori tevékenységükön keresztül az egyik leghatékonyabb vállalkozásfejlesztési eszközt adják a kezébe;
  • ha Ön potenciális exportőr, felmérik vállalkozása fejlesztendő területeit, bővítik külpiaci ismereteit, támogatják külkereskedelmi tevékenysége beindítását, illetve bővítését;
  • ha beszállítóvá szeretnél válni, az integrátor/mentor beszállítói igényére alapozva jelölhetitek ki a fejlesztési irányokat, és ezekhez igazodva megy végbe a beszállítói fejlesztés szakmai mentorálása.

Tanuljon tapasztalt és sikeres, vállalkozói múlttal bíró, vezetői, vállalatirányítási kompetenciákkal rendelkező mentorainktól!

 

Kiket várunk mentoráltnak?

 

Külpiacra lépés előtt álló, vagy külpiaci részesedését növelni kívánó kis- és középvállalkozásokat.

 

A mentorálás előnyei a Mentorált részére:

  • egy tapasztalt mentorral rövidebb idő alatt el lehet jutni a kitűzött célig, mint egyedül,
  • első kézből lehet gyakorlati információt szerezni a külpiacra lépésről, a mentor tapasztalataira lehet támaszkodni, hiszen ő is volt már az adott helyzetben,
  • a mentor irányt mutat, nem azt mondja, hogy mit kell tenni, hanem rámutat a hiányosságokra, és lehetséges, gyakorlati tapasztalaton alapuló megoldásokat javasol,
  • a mentor támogat, ösztönöz és motivál a fejlődés útján.

Külpiaci mentorálás folyamata

 

A projekt során országosan és ingyenesen elérhetővé válik összesen 240 db KKV számára egy olyan tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló mentorhálózat, ami a mentor vállalkozások és mentorált vállalkozások, valamint a projektet segítő külső tanácsadók és projekt megvalósítási szakemberek által támogatott, összesen 11 alkalomból álló mentorálási folyamat.

 

A folyamaton belül 2 alkalommal csapatépítő kerül megszervezésre, 8 alkalommal pedig interaktív csoportos foglalkozás (mentorálás) a projektet kísérő e-learning tananyag és jógyakorlatok alapján (foglalkozások főbb témái: üzleti, pénzügyi és stratégiai tervezés, nemzetközi marketing, külkereskedelem stb.).

 

A mentorálási folyamat végére a mentorált kkv-knak el kell készítenie egy exporttervet, amit a mentorok jóváhagynak és a külső tanácsadók kiértékelnek, majd személyesen egyeztetnek a mentoráltakkal. A mentorálási folyamat zárása a mentorált kkv-k részére kiállított tanúsítványokkal és az átadott támogatásokat elismerő nyilatkozatokkal történik.

 

Amennyiben érdekli a program kérjük előzetesen jelezze Pethő Dorina megyei programkoordinátornak a +36 20/372-9587 telefonszámon, vagy a petho.dorina@mkik.hu címen!

 

www.vallalkozztudatosan.hu

Csatolt állományok: