Üdvözöljük a

Konzultáció a vállalkozások közötti (B2B) adatmegosztásra vonatkozó elvekről és iránymutatásról - VÁRJUK VÉLEMÉNYÉT! | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Konzultáció a vállalkozások közötti (B2B) adatmegosztásra vonatkozó elvekről és iránymutatásról - VÁRJUK VÉLEMÉNYÉT!

 

A digitális egységes piacra vonatkozó kezdeményezés célja a gazdaságban rendelkezésre álló adatok, vagyis a következők elérhetőségének javítása:

  • a közszférában rendelkezésre álló adatok („közadatok”),
  • az államilag finanszírozott tudományos kutatásokból származó adatok, valamint
  • a vállalkozások birtokában lévő adatok.

Az adatok szélesebb körű hozzáférhetősége előnyös lehet a kkv-k számára, ugyanis azok jellemzően nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel ahhoz, hogy maguk végezzenek adatgyűjtést.

Ugyanakkor az internetkapcsolattal rendelkező „okoseszközök” (azaz a dolgok internetének) térnyerése új kihívásokat rejt a kereskedelmi titoktartás, a verseny, valamint a valós érték figyelembevétele szempontjából.

Az Európai Bizottság ezért várja a vállalkozások véleményét a legmegfelelőbb jogi szabályozás kialakítása érdekében. A kérdőívet, melynek kitöltése 5-7 perc időráfordítást igényel, itt találja: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeErnP4kE8LdcRRupCESMF8b122vsJqQOXVi89kJRNV3GTDng/viewform

Köszönjük, hogy véleményével segíti az európai jogalkotók munkáját!

Csatolt állományok: