Üdvözöljük a

Győr-Moson-Sopron megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Győr-Moson-Sopron megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása

Sajtóközlemény

Megjelentek a Győr-Moson-Sopron megyei, beszállítói és külpiaci területen mentorálandó kis- és középvállalkozások (kkv-k) kiválasztására vonatkozó pályázati felhívások a már futó Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében.

Sajtóközlemény

 

Győr-Moson-Sopron megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása

 

2019/09/03

 

Megjelentek a Győr-Moson-Sopron megyei, beszállítói és külpiaci területen mentorálandó kis- és középvállalkozások (kkv-k) kiválasztására vonatkozó pályázati felhívások a már futó Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) beszállítói mentoráltnak olyan termelőtevékenységet folytató kkv-kat keres, amelyek be kívánnak lépni a hazai, illetve uniós/nemzetközi beszállítói láncokba. Külpiaci mentoráltnak pedig olyan kkv-k érdeklődését várják, amelyek exportképesek és bővíteni szeretnék a külpiaci tudásukat, valamint be kívánják indítani külkereskedelmi tevékenységüket, neves közepes vagy nagyvállalatok közreműködése mellett.

 

A jelentkezéseket a www.vallalkozztudatosan.hu címen 2019.10.09-ig lehet benyújtani.   

 

A beszállítói és külpiaci mentorálás elsődleges célja – a kormányzati célokkal összhangban – a kkv-k ösztönzése termelési, szolgáltatási színvonaluk emelésére.

A beszállítói alprogram célja, hogy a hazai kkv-k be tudjanak lépni a hazai és nemzetközi beszállítói láncokba – ezáltal akár potenciális beszállítóivá válhatnak nem csak a programban részt vevő, így integrátori szerepet is betöltő mentorcégeknek, de számos más, a beszállítóik elé magas követelményeket állító hazai és külföldi vállalkozásnak.

Győr-Moson-Sopron megyében a Borsodi Műhely Kft., a BOS Automotive Products Magyarország Bt., Verarbeiten Pausits Kft. beszállítói mentorcégek mellé várják 4-4-4 db mentorálandó kkv jelentkezését.

 

A külpiaci alprogramban a magyar tulajdonú kkv-k exportképességének kialakítása, illetve annak növelése, továbbfejlesztése a cél.

A megyében a Graboplast Zrt., a Tutti Élelmiszeripari Kft., az Attrecto Zrt. és a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt. külpiaci mentorcégek mellé szintén várják 3-3-3-3 db mentorálandó kkv jelentkezését.

A már megerősödött, minőségileg magasabb szintet elért kkv-k képesek lesznek önállóan bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba akár beszállítóként, akár közvetlen exportőrként. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram e célok eléréséhez Győr-Moson-Sopron megyében is csoportos, szakmai mentorálással nyújt segítséget a fenti 3 beszállítói és 4 külpiaci mentorcég közreműködésével.

 

A pályázati felhívásokról és a jelentkezésről bővebb információt a projekt honlapjáról - www.vallalkozztudatosan.hu - és a megyei programkoordinátoroktól lehet megtudni.

 

A Széchenyi 2020 program keretében 3,3 Mrd Ft európai uniós támogatás segítségével 2020 végéig megvalósuló projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (2,3 Mrd Ft) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (0,2 Mrd Ft), illetve a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal (0,8 Mrd Ft) konzorciumi együttműködésben valósítja meg.

 

 

További információ:

Név: Pethő Dorina MKIK Győr-Moson-Sopron megyei programkoordinátor

Tel: +36 20/372-9587

E-mail: petho.dorina@mkik.hu