Üdvözöljük a

Megjelent a MAGYARORSZÁG, 2017 kiadvány - 2018. július 4 | GYMSKIK, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megjelent a MAGYARORSZÁG, 2017 kiadvány - 2018. július 4

A Központi Statisztikai Hivatal 24 éve indította el Magyarország című kiadványsorozatát, amellyel a statisztikai törvényben foglaltaknak megfelelően évről évre tájékoztatja az országgyűlést, valamint a kormányt a társadalomról, a gazdaságról és a környezetről. A sorozat legújabb kötete a most megjelenő Magyarország, 2017 című kiadvány.

Magyarország 2017. KSH kiadvány

A Magyarország, 2017 a magyar társadalom legfontosabb jellemzőit, demográfiai és munkaerőpiaci helyzetét, a megélhetési viszonyokat és az életkörülményeket, valamint a társadalmi jóllét néhány aspektusát bemutató kiadvány. Kitekint a nemzetközi környezetre, vizsgálja hazánk helyét és kapcsolatait a világ, illetve Európa gazdaságával. Egyúttal részletes áttekintést ad – a makrogazdasági és az ágazati statisztikák felhasználásával − a magyar gazdaság teljesítményéről. A kiadványt a természeti környezet állapotának és az infrastruktúra legfontosabb elemeinek bemutatása zárja.

 

Akiadvány elsősorban a 2017. évi folyamatokra összpontosít, azonban a bemutatott jelenségek jobb megértéséhez esetenként hosszabb távra is visszatekint. Néhány olyan témakörnél, ahol a 2017. évi adatok még nem álltak rendelkezésre, a kiadvány a legfrissebb meglévő adatokat elemzi. Annak érdekében, hogy Magyarország társadalmáról és gazdaságáról minél átfogóbb képet adjon, a kötet a hazai, valamint a nemzetközi statisztikai szolgálatok adatain túl más szervezetek, tudományos műhelyek szakmai és tudományos kutatásainak eredményeit is felhasználja.

 

A friss adatok iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a KSH honlapján található letölthető kiadványokat és táblákat, valamint a felhasználók igényei szerinti letöltéseket lehetővé tevő tájékoztatási adatbázist.

 

###

 

Sajtóinformáció: kommunikacio@ksh.hu